27 Ekim 2011 Perşembe

Dikkat Eşek Çıkabilir

Sanal dünyanın bir müddettir, bir sürü ne idiğü belirsizin fink attığı yere dönmekte olduğuna dair hepimizin duyduğu farklı örnekler vardır muhakkak. Ben cibiliyeti kaykılmış insanlardan sanal ortamda da, gerçek hayatta da hazetmeyenlerdenim. Ama ne kadar ortalığı batırıp üzerine imza niyetine tüyünü diken bu pisliklerden uzak durmak istesem de beni de buluyorlar arada malesef.

Geçtiğimiz günlerde bir arkadaşım, blogundan ödüllü bir soru paylaştı. Sorusunu yanıtlayanlara bir ödül verilecekti. Ben ödül vermeye talip oldum. Yalnız ben bir şehirde kargo ile göndereceğim hediye başka şehirde olunca ve üstelik ben de ufak bir rahatsızlık geçirmeye başlayınca gönderme işi malesef biraz ertelendi. Hastalığım tam olarak iyileşmemesine rağmen gönderilecek kargom var diye haldır haldır değiştirdim şehri. Malum zat, arkadaşıma adresini verdi. Hediyeyi göndermek için kargo şirketinin şubesine gittiğimde benden alıcının telefon numarasını da istediler. Arkadaşıma telefon açıp durumu aktardım, ertesi gün bana karşı tarafın telefon numarası iletilince hediyeyi kargo ile postaladım. Hayli de güzel bir hediye sayılırdı, hoş çirkin de olsa ne yazar. Hediyenin orijinal ürünler ieren kısmı 2 DVD, 2 Türkçe CD, 2 Yabancı CD, İki kitaptan oluşuyordu. Paketin içinde ayrıca korsan ürün ikişer DVD ve VCD yer alıyordu. Kargo şirketi verilen adresin açık adres olmaması sebebi ile varış şehrindeki şubeyi arayarak böyle bir yer bulunup bulunmadığını sordu. Adres doğruydu. Ben de teyit için bana arkadaşımdan kısa mesaj ile gelen telefon numarasını aradım. Ancak bana verilmiş olan telefon numarası kimseye ait değildi. Kargo gitti. Bu arada arkadaşımla bu enteresan olduğunu zanneden kişi elektronik ortamda kargo geldiydi, gittiydi, vardıydı, varmadıydı biçimde haberleşmişler. Arkadaşım vasıtası ile kargo gönderisi üzerindeki bilgileri paylaştım.

Sonuç yolladığım kargo bugün öğleden sonra adreste böyle birisi tanınmadığı için bana iade edildi.

Şimdi bu ödüllü yarışmaya katılmış kişinin zoru ne olmuş olabilir? Metazori yarışmaya katılmadığına göre, sonuçta adresine ödül gelmesi ihtimali başından belliyken bu tavrın tek açıklaması olabilir. Bunun derdi başından aşkın. Bir de arkadaşıma "kargo bana adreste ödemeli gönderilsin" demiş. Kimliğini merakın varsa niye katılıyorsun bir yarışmaya değil mi?

İşte bu da salak sepelek anım da, tuhaf insanlar kategorisindeki kişilere dair bir frikik olarak tozlu raflardaki yerini almak üzere tıpış tıpış ikilemiş durumda.

Şimdi gelelim sözüm meclisten dışarı faslına:

Valla bu ortamda eşek sürüsüne dahil olanlarla, insan olanları en başta karıştırmak mümkün. Şairin dediği gibi; "Eşeklik baki"ymiş Bu münasebetle de eşeklik eden ömrü boyu eşek kalmaya devam edecektir yani eşeklerle insanları başta karıştırsanız bile kısa bir süre sonunda ayırmanız mümkündür. Siz siz olun insan olun, insan kalın. Ama yine de dikkat insan sandıklarınız sonradan eşek de çıkabilmekteler. Hal böyle olunca "Aman eşeklere dikkat".

Bu arada yanlış anlaşılmasın örnekte verdiğim kişiye eşek demiyorum. Haşa.... Üstüne alınırsa çok üzülürüm. Onun yaptığının eşeklikle alakası olamaz. O daha bambaşka bir şey. Adını koymuyorum.

11 yorum:

  1. Vladimir, tamam canınız sıkılmış farkındayım ama ne yalan söyleyeyim yazınızı sevdim:) Bu yazıyı yazdırdığı için o kişiye teşekkür ederim.

    NOT:Fena huylarımdan biridir Vladimir, böyle durumlarda illa karşı taraf adına olumlu bir sebep ararım. Şekilde gördüğünüz gibi bulurum. Siz söylemeyin. Ben biliyorum. Sinirin tekiyim:)

    YanıtlaSil
  2. benzer bir durum bende yaşadım, bloglar arası hediye etkinliği yapılmıştı, hediyeyi göndereceğim kişide başka şehirdeydi, adresi tam iki kez yanlış vermesiyle kargo bir kez bana geri gönderildi, bütün işlerimi aksatarak kargoyu iki kez gönderdim, aracı kişiyle iletişim kurduk, aracıda aracılığını yapamadı, artık ben dayanamadım kendimde ulaştım, kargo eline geçince bana ulaşırmısın dedim, bir çok defa mail attım ama bana bir kez bile dönmedi ve hatrı sayılır bir hediyeydi ve halen görüşmüş değiliz, sanırım "eşşek" demek biraz hafif kalıyor :)

    YanıtlaSil
  3. Paranoyası varmış belli Allahtan şifa dileyelim :)) Hediyeyi hakeden başka birine ulaştırırsınız inşallah. Gizemsiz, eğlencesiz olanından birine...

    YanıtlaSil
  4. Vladimir, benim yaptığıma hedef şaşırtma denir bizim köyde:) Şimdi biz karşı karşıya olsak. Siz böyleyken böyle oldu diye bana anlatsanız. Ben de "aa.. ne iyi olmuş. bak, ne hoş hikaye ettin" desem, ne olacak, siz size bunu yapana değil bana sinir olmaya başlayacaksınız. Böylece sinirlendiğiniz durumu unutacaksınız:) Kaç kişi bu durumum yüzünden üzerime yürüdü biliyor musunuz? Dediler ki, "kimsen yanasın sen?" Neyse, böyle işte.

    O değil de Vladimir, ayrıca eşek en sevdiğim hayvanlardan biridir. Neden sevimsiz bulduğumuz birini eşek'e benzetelim ki.. Of, o güzel gözleriyle eşek ne kadar sevimlidir:)

    Tamam. Daha fazla uzatıp kızdırmadan, ben gidiyorum:) Kolaylıklar dilerim.

    YanıtlaSil
  5. Hayal Kahvem;

    Bu yazıyı yazmama vesile olmuş olabilir, burada yazdığım 700 küsür yazının her birine birileri ya da bir sürü şeyler sebep oldu. Ben saçma insanları sevmiyorum o yüzden bu zırtlağa dair işe iyi tarafından bakamayacağım. Bu seferlik... :)

    YanıtlaSil
  6. Çiğdem;

    Bu zibidilerin bloglarına baksan; atar tutar ahkam keswerler.. Bir alay akıl verirler millete. Kepazelikten başka bir şey değil bu yapılan. Hatta bence seni beni ya da başka birilerini enayi yerine koymayı dahi başaramıyorlar bu hastalıklı davranışları ile. Enayiliğin hasını kendileri ediyorlar mis gibi hediyeyi kaçırdı zavallılar. Ben hediyeyi bu işi düzsenleyen arkadaşım avereceğim o da başka bir çekiliş yapıp kendisi gönderecek.

    Bu tarz korkak, güdük ve kaypak insanların gerçek yaşamda çevresinde olanlara allah sabır versin.

    YanıtlaSil
  7. Gürkan;

    Evet arkadaşıma iletiyorum hediyeyi böylelikle hiç değilse birisine ulaşır hediye ve oalyın anlamı havada kalmaz :)

    YanıtlaSil
  8. Bolat;

    Evet, sinirlendim hıyarağasının teki ile karşılaştığımı farkedince. :)

    YanıtlaSil
  9. Hayal Kahvem;

    Ben de şeytanın avukatlığı vazifesini ara sıra üstlenirim. özellikle herkes aynı konuda dertlenip aynı minvalden konuşmaya kaptırdığı vakitlerde. Karşıt görüşleri böyle anlarda araya salınca ortamın harareti artıyor :)

    Kızacak bir şey yok olay benim için kapandı. Böyle düdükler yüzünden lüzumundan fazla kızacak değilim. Geçti gitti :) rezil insanlara paye yok :)

    YanıtlaSil
  10. Yine Hayal Kahvem;

    Eşeklerin gözleri sahiden de çok güzel ve çok manalı bakıyorlar.. Öte yandan Paris Hilton un da gözleri güzel manadan geçilmiyor bakışlarında, kadın bir mana denizinde yzüyor ki peşinden kuaç atası geliyor insanın. Neyse manasız oldu biraz ama oldun :p

    YanıtlaSil

Yorumlar