18 Ekim 2011 Salı

Alokafalılar !!!

Tanıştırayım sizleri, onları biliyorsunuz zaten. Ama isimlerini bilmiyordunuz. İşte isimleri:

ALOKAFALILAR

Bunlar her yerde, her dakika, her salise, kulaklarına bir telefon yapıştırmadan duramayan insanlar. Alokafa olmak için konuşmayı bilmeniz,bir de cep telefonu edinmeniz yetmez. Bunun için her allahın günü her dakika, girdiğiniz kalabalığın neresi olduğunu umursamaksızın ciğererinizin son kuvvetine kadar ahizenin içine ya da gelişigüzel her yana hönkür hönkür haykırmanız gerekiyor. En dandik ya da, en hiç kimseyi ilgilendirmeyecek konuda topluluk içinde bağrınıyor olmaktan utanmayacak denli izansız, düşüncezsiz, kaygısız ve beyinsiz olmanız kafi. Al telefonu eline bağır babam bağır.

Bunlar böyle otobüse dalar, anır anır anırırlar, gece klübünde ciyak ciyak paralanırlar, bankada, hastahanede, süper markette başkasının sırasını kapmaya çalışırken kulakları telefona yapışıktır bunların. Ölüm döşeğindeki hasta kenarında olmak falan bunlara asla bana mısın demez. Vırvır öterler. Yeter ki o ahizenin içinden sesleri geçsin. Kulaklarına bir telefonun bir kenarı temas etsin. Günün yarısını telefon kulakta ipe sapa gelmez konuda meram anlatmakla geçirir alokafalılar.

Kafaya her an alo denecek bir gavur icadının teması alokafalı hıyaraağasının kendinden geçmesi, viyak viyak viyaklaması için yeterli kışkırtıcı unsurdur. Bunlar btoplu taşıma araçlarına yayılmasıyla birlikte, telefonu açarak günü özzetini değil ta kesndisini an be an geçmeye başlarlar. Cümle alemi abuk subuklamalarının hegamonyası altına alıverirler. Hemen hepsi. sevgilisi, karısı, kocası, yabuklusu, metresi, dış kapının mandalı ya da her ne haltı ise onunla incir çekirdeğini doldurmayacak konuda analiz üzerine analiz yaparlar.

Kendi çıkarttığından daha gürültülü ortama gelemez alokafalılar. Alınlarını hafiften öne meyillendirip, saçları öne kaykıltıp eğimle kafayı telefonlarına yaslarlar. Pür telaş o ortamdan dışarı fırlarlar. Başı öne eğdilermi cumburlop telefonun içine, bu dünyadan o dünyaya akarlar. Sesleri burada kalır kendileri telefonun içinde. Eğlence yerlerinin, restoran ve barların önğnde yol kenarında dinelmiş telefonlarına bağıran bunlardan istemediğiniz kadar görebilirsiniz.

Allahın alokafalıları diyorum, başka da ne diyeyim? Kendi kendileri, kendilerini her yerde anlatır vaziyetteler zaten.


Alokafalılar - Kolaj, D.M.

8 yorum:

  1. Çok iyi bir tanımlama:ALOKAFALI, ALOKAFALI... Ne kadar çoklar!

    YanıtlaSil
  2. evet harika bir tanımlama alokafalılar, peki ya ben? telefonunu evde unutan, kliniğe gidince odada unutan, şarj etmeyi unutan? hadi bana da bir ad bul o zaman:D sevgiyle kal.

    YanıtlaSil
  3. Ali Zafer Sapci;

    Malesef çok fazlalar, bar bar bağırınıyorlar. Onlara bakınca anlıyorum ki bunlarda "eşeklik baki kalacak".

    Daha bir kaç sene öncesine kadar cep telefonu taşıyanlara görgüsüz gözü ile bakardık. Şimdi gelinen nokta tam bir tezat malesef.

    YanıtlaSil
  4. Guguk Kuşu;


    benzeri bir dertten ben de hayli muzdaribim. Telefonu bi ryere koyuyorum, sonra bulamıyorum, çalsa duymuyorum bazen duysam da canım cevap vermek istemiyor. Bıktım bu cep telefonlarından.

    "Alokafalılar"a ise allah akıl fikir versin, bunca ,nsanın gönünnlü biçimde saatlerce radyasyona maruz kalmasının sonuçlarını önümüzdeki beş, on yıl içerisinde göreceğiz bakalım.

    YanıtlaSil
  5. Sevgili Vladimir, bu robotlardan buralarda da cok var. Mesela sabahin korunde bindigin trende hemen arka koltukta hic kimseyi umursamadan konusan bu robotlardan hep var. Hele bazilari birak ozel konularini konusmayi, FAKLI, FUKLU da konusmakta...dumduz gitmekte, sinirlenmis bir seye, bizim orada olmamizin ve sabahin koru olmasinin ve topluma acik bir yerde bulunmasinin hic bir onemi yok.

    YanıtlaSil
  6. "hönkür hönkür haykırmak" :)

    aklına sağlık, hem tanım için (TDK seni de almalı yeni sözcük bulma konseyine!) hem de yazı için.

    YanıtlaSil
  7. Biraz;

    "Alokafalılar" her yerde malesef. Düşünce ne sessizliğe ne kadar düşkünse,düşüncesizlik de o kadar gürültü çıkarmadan duramaz.

    YanıtlaSil
  8. Bellatrix;

    Bazen bazı sesler yanyana çok yakışıyor. Hepimizin dağarcığında kimbilir ne farklı sözler var böyle bilmiyorum. Hatırlayıp katda geçirmek güzel olur aslında :)

    YanıtlaSil

Yorumlar