19 Ağustos 2011 Cuma

Yangında, İlk...

Çok zengin olmayı kim istemez? Bazen oturup "Ah bir zengin olsaydım ya" hayalleri kuruyorum. Cüneyt Gökçer'in "Damdaki Kemancı" isimli 33'lüğünü pikaba özenle yerleştirip, iğneyi gözümden sakınırcasına. longplayin sathı ile buluşturuveriyorum. Davudi ses oturma odasına ılık ılık yayılıyor: "Ah bir zengin olsam, sana neler, neler, neler, neler alırdım."

Öyle dört başı mağmur bir zengin olsaydım seni, onu, şuna, bunu memnun etmeden önce kendime gerçek bıyıklardan imal edilmiş bir bıyık koleksiyonu alırdım. Canım istediği vakit istediğim renk ve modelde bıyığı takardım, çıkardım kordon boyuna, rakı balık yapardım. Evdeki hizmetçilerime de bıyık setimi yangında ilk kurtarılacak olan eşyalardan saymalarını buyururdum.

Hayal bu ya.

5 yorum:

  1. takma bıyıkta, ya da perukta falan, beni hep ürküten bir şey olmuştur. sebebini bilmiyorum, ama yüzüme takma sakal bıyık takmak beni gerçekten çok rahatsız eder.

    YanıtlaSil
  2. O bıyıkların çoğunu takmayacağını biliyorsun değil mi Vladimir? Lütfen bıyık ustalarına karşı duyarlı olalım ve ihtiyacımız kadar bıyık alalım. Lütfen bak.

    YanıtlaSil
  3. Jedilost;

    Bunların da sanırım sentetil ve insan kılından yapılanları var. Ben de tenime insan kılından üretilmiş bir aksesuarın değmesinden huylanırım. Olmaz yani. Diğerini deneyebilirim kısa bir müddet için. Komiklik olsun diye :)

    Bu arada saçtan kadın elbisesi üretildiğini duydum, o tam anlamı ile huylandırır sanırım. Ben yün kazak tenime değidiğinde feci huzursuz oluyorum ki işte hayvan kılı o da sonuçta :)

    Bir de peruk takan tipler ver otele gider yastıkta kıl görür, başkasının kılı diye basarlar yaygarayı. Kardeşim başkasının kılı rahatsız ediyorsa nedir o kafandaki kıl tomarı değil mi ya ? :D

    YanıtlaSil
  4. Bellatrix;

    Mesele aslında takıp takmamak değil. İnsan koleksiyoncu gibi toplamaya başladıysa mantık camdan dışarı uçar gider :) Amaç kullanmak değil sanırım bu durumlarda sahip olduğunu bilmek istediğinde elinin altında olduğunu bilmek.

    Böyle biriktirme tutkunlarının hangi boşluğu doldurduklarına dair fikir yürütemiyorum yalnız. Psikoloji bilgim bu konuda yeterli değil.

    YanıtlaSil
  5. Koleksiyon tutkunlarıyla ilgili çok güzel bir film vardı, Ghost World diye. Tavsiye ederim.

    YanıtlaSil

Yorumlar