14 Ağustos 2011 Pazar

Ya Şimdi?

Tamam hayal kırıklığına uğradın, planladıklarını gerçekleştiremedin. Ama bu dündü. Artık bugündeyiz. Belki gerektiği kadar asılmadın, olması gerektiği kadar çaba gösteremedin, mazeretlerin vardı belki, ya da biraz kaytardın, belki de “nasılsa çantada keklik” diye düşünüp son ana kadar savsakladın. Dedim ya tüm bunlar düne ait.

Sana bir müjdem var: Yaşadığın her bir hayal kırıklığı ve her bir başarısızlık geçmişte kaldı. Tamam bunların hüzünlü etkileri belki bir müddet daha etrafında gezinecek, Geçmişin soluk renkli hayaletlerini ummadığın anlarda karşında bulacaksın. Ama bugün yeni bir gün. Yani hayal kırıklıklarını, başarısızlıkarını geride bırakma, arınma günü. Zor ama çok değerli dersler biriktirmiş olmalısın bu yaşına kadar. Ne güzel, bu derslerden dolayı gurur duymalısın. Onları hayatına olumlu yön verecek biçimde kullanabilirsin. Hatalarını tekrar etmemek bir kere en kolayı.

Bugün, yepyeni fırsatlarla önünde uzayan yepyeni bir gün. İşte bugün geçmiş tecrübelerini önünde yeni bir yol açmak için kullanabilirsin. Geçmiş tecrübelerin hayatın sana verdiği dersler. Yaşadıklarından öğrendiğin bir şeyler olmalı. Bugün kederlenmeyi, kendine acımayı, kaybettiklerin için üzülmeyi bırak ve öğrendiklerini, hayatın sana verdiği ve hiçbir kitabın bir araya getiremeyeceği o dersleri otur ve düşün. Öğrendiklerinin hayatına nasıl bir ivme kazandırabileceğini hesaplamaya başla. Kendi kendine acımak yapabileceğin en büyük hatadır, sahip olduklarını düşün, bu sahip olduklarınla hayatta ilerlemeyi dene. Başardığını göreceksin. EMinim ilk adınmlar zor olacak. Ama ne zorluklar gördün değil mi? Bunlar ne ki. Koşmaya başladığın gün bugünü hatırlayarak kendinler gurur duyacaksın.

Çıkar kağıdı kalemi: “Hatalarımı bir daha tekrar etmeyeceğim” yaz başlık olarak. En büyük hatan neydi onu yaz en üste. Bunun altına sırala hatalarını. Dediğim gibi hatalarını tekrar etmemek en kolayı. O listeye yazdıklarını yapmamak bile sana daha iyi günler getirecek. İlerleyeceksin. Evet hayatının dizginleri artık senin elinde.

Ne yapacaksın şimdi?



23 yorum:

  1. Çok güzel bir yazıydı.insanı silkindirip harekete geçirecek deyim yerindeyse gaz veren bir yazı olmuş.Çok doğru söylediklerin.Uygulamaya çalışacağım.Kendi adıma teşekkürler:)

    YanıtlaSil
  2. O en kolayı dediğiniz hataları tekrarlamamak en zorudur bir kere; yani hatalardan ders almak. Tamam, o değil; en zoru geriye dönüp bakmayı kesmek :)
    Başarısızlıktaki tek sorun budur aslında.İleriye bakmamak.

    YanıtlaSil
  3. Böyle bi' huylandım okuyunca acayip üzerime alındım. :) Dün gece kendime acımakla geçince... Ve bunu yapıyor olmaktan nefret edince!

    YanıtlaSil
  4. once chez oldun simdi guru vladimir : )

    ama haklisin, dune takilmak insani yiprtir. degistiremedigimiz bir seyi o kadar onemsiyoruz ki .. basit yasamak gerek, gunluk yasaya bilmek gerek.

    uzun vadeli degil, gunluk planlar yapmali.. carpe diem : )

    YanıtlaSil
  5. Kamikaze;

    Kızım sana söylüyorum gelinim sen anla gibi gelebilir ama değil aslında bu taşlar hep kendime..:)

    YanıtlaSil
  6. N. Narda;

    İşte hataları tekrarlaya tekrarlaya bi an gelip de ya ben niye hep aynı hatayı yapıyorum diye bir, adeta erme anı geliyor sanırım insana. O gün hayatının dönüm noktalarından biri bile olabiliyor hatta

    YanıtlaSil
  7. D.;

    Durup kendini dinlemek iyidir. Yoksa gamsız olma riski var ki en kötüsü

    YanıtlaSil
  8. Lô - Lâ;

    Carpe Diem en güzeli de ondan da güzeli şu Guru lafı hoşuma da gitmedi değil hani. :)

    Yok ya guru kim ben kim? Meydanı burda buldum uydurup uydurup söylüyorum işte :)

    YanıtlaSil
  9. Guzel uyduruyorsun vesselam : )

    no worries, ben ara ara gelip tas atarim egona : )

    YanıtlaSil
  10. Lô - Lâ;

    Ego taşlamak ha bana ha? :D

    Dur durak tanımayan cool tavırlarım yok diye oluyor değil mi bunlar?
    :p
    :)
    :D

    YanıtlaSil
  11. yoo, basindaki o posetle gayet cool duruyorsun : ))

    zevkle okuyorum yazilarini, sen boyle yazdikca gelirim ben daha .. yaparim yorum spam sana .. kurtulusun yok malisiiff : )

    YanıtlaSil
  12. Lô - Lâ;

    Teşekkür ederim :)
    Yeni bir avatar bulabilesiye kadar poşetliğim artık :p

    YanıtlaSil
  13. yok degistirme .. cidden bu cool. bazen blog seruveninde rumuzlardan once resimlerle taniyorum iyi mi : )

    YanıtlaSil
  14. Doğru ya o resimler den kim oldu anlaşılıyor hemen ismini okumadan

    YanıtlaSil
  15. yups : )

    yani seninki bayaa cool duruyor ..
    yazar durusu var hii, ustelik birde basindaki poset bunu destekliyor : ))

    YanıtlaSil
  16. Yazar poşeti o, hem de geri dönüşebilen bi maddeden. :D

    YanıtlaSil
  17. amam sende recycle olmada ..
    : )

    YanıtlaSil
  18. Bu recycle olayı ölüp ölüp dirilemk gibi birşey ama her dirilişte bişeyler noksan kalıyor. Yok olmayayım recycle. Allah yazdıysa bozsun.

    Yarın ki yazım da guru yazısıynış sabahın kör vaktine ayarlı. Ben çaktırmadan kaptırmışım bu tür yazılara da haberim yokmuş. Allah sonumu hayretsin ama recycle olmayayım da :D

    YanıtlaSil
  19. reincarnationa dogru gidiyorun ..aman cubbeli olma sakin .. hazir poste alisti basin .. : )

    YanıtlaSil
  20. Ya her şeyi olması gerektiği gibi yaptığımızı düşünüyorsak, ama yine de olmadıysa, yani yine de üzülüyorsak, o zaman ne yapmalı?

    YanıtlaSil
  21. Lô - Lâ;

    Cübbeli olursam artık bıyık bırakmam için çok gerçekçi bir sebebim olur. Dahası bıyık bırakmam kaçınılmaz olur. :)

    YanıtlaSil
  22. Bellatrix;

    Her şeyi yaptığımızı biliyorsak ve sonuca ulaşamıyrsak belki de o ısrarcı olduğumuz "şey" ile yolları ayırma zamanımız gelmiş demektir. İstiyouruz, her şeyi denemişiz ve yapamamışız. Hedeflediğimiz her ne ise imkansız hale gelmiş. İmkansızı düşlemek ve istemek bizi nutsuz eder. Ona odaklanmayı kesmek ve hedef olarak kendimize yeni bir ufuk seçmek ve onun peşinden gitmek mutlu edecektir.

    YanıtlaSil
  23. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil

Yorumlar