1 Ağustos 2011 Pazartesi

Örnek Alınan İnsanlar

Bizim zamanımızda şöyleydi, böyleydi lakırdıları ilk gençlik yıllarımda sinir ederdi beni. O tarihten bu yana hayli zaman geçmiş sanırım ben de birazdan bu zamana dair amcamsı tespitler yapacağım.

Son yıllarda özenilen, beğenilen, alkış tutulan tiplere bakıyorum. Çoğu kofi nadan, nobran tipler. AL benileri fazla mıdır, sesleri fizikleri mi güzeldir o da belli değil. Ama bir insan hiç değilse kendi kendini eğitir değil mi. Allahın zır cahil, hödük ve ukala karılarına alkış tutup baş tacı ediyorlar. Hadi pespaye takımından geçtim.

İyi oyuncu dediğimizde akıllarına Nurgül Yeşilçay, başarılı besteci denilince Sinan Akçıl, Şahane söz yazarı denilince Gülşen. Yazar denilince Tuna Kiremitçi, İclal, Showman denilince Beyaz gibi isimler geliyor yepyeni nesilin. Vay hallerine yazık. En iyi çıtası bu seviyeye gelmemişti hiç.

Bir de sanatçı da denilen şarkıcılar ömür boyu albüm yapıp kafa ütülemek zorunda mıdırlar? Söyleyecek farklı bir sözü çıkartacak daha değişik bir sesi olmayan insanlar niye yirmi otuz sene boyunca iki yılda bir albüm yapmak zorunda. yazık değil mi? Bir gidin çekilin kenara, doğru düzgün yeni birileri gelsin.

Yeni bir Aşkın Nur Yengi, Nazan Öncel, İzel, Mustafa Sandal, Çelik, Erol Evgin, Gülşen, Hadise vs. gibi isimlerin yeni albümlerinde nasıl bir yenilik var ki yeniden albüm yapıyorlar. Neden hiçbiri bir önceki albümünün aynısını yapmaktan sıkıntı duymuyor ve üstüne üstelik albüm satışları düştü, korsdan arttı diye insanları suölamaktan çekinmiyor bunların bazısı?

7 yorum:

  1. İnsanlara bişeyler katmak değil ki bunların derdi para kazanmak tabiki yaşamı sürdürmek için para kazanmak şart ama eğer sen sanatçıyım diyorsan üretmek zorundasın iş adamı olmak zorunda değilsin.

    YanıtlaSil
  2. "Bir gidin çekilin kenara, doğru düzgün yeni birileri gelsin" güldürdün beni :)) aslında yeni birileri de geliyor ve gelmekte ama onlar daha vahimler, hatta berbatlar, en güzeli 80'ler 90'lar dinlemek, eski şarkılar yerini tutmuyor hiç bişey, eğer istersen nostalji arşivimi paylaşabilirim :)bir gidin çekilin!!..:)))

    YanıtlaSil
  3. Çok haklısın sevgili Vladimir ama işin bir de başka yüzü var. Bir müzisyen olarak bunları da ben anlatmak isterim. Siz iyi bir müzisyensinizdir, ancak ekonomik gücünüz sınırlı. Bir plak şirketine bestelerinizi götürüyorsunuz, 60 lı yılların tadında besteleriniz var. Plak şirketi dinliyor yaptıklarınızı ''ı - ıhhh bunlar satmaz 5 para etmez şöyle şıkıdım lıkıdım bir şeyler varsa getir bir onlara bakalım diyerek sizi anında geri çeviriyorlar. Ayrıca çoğu besteci olmayan günümüz yorumcuları da plak şirketlerinin dayattıkları müzikleri yapmak zorundalar çünkü yapmazlarsa ipleri çekiliverir...Ancak parası olan kendi prodüksiyonlarını kendileri yapabilen besteci müzisyenler kaliteli birşeyleri topluma sunma şansına sahipler onlar da yaptıklarını pek fazla satamıyorlar çünkü insanlarımızın beyni yıkanmış durumda saçma sapan müziklerle.

    YanıtlaSil
  4. Eğitim şart sevgili Vladimir, önce seçici toplumun çıtasını yükseltmek lazım ki seçilenin seviyesi de ona mukabil yükselsin.

    Tavsiye üstüne düzenli olarak pan flüt dinlemeye başladım, denemelisin :)

    YanıtlaSil
  5. Blogsiteleri.info blog siteleri arasında düzenlenen popülarite ve kalite yarışmasıdır. Siz de web sitenizle ya da blog adresinizle Blogsiteleri.info dizinine blogunuzu ekleyerek yarışmaya katılabilirsiniz. Hem ödüller kazanın hem de büyük blog dizininde yer alın. Yarışma hakkındaki detaylara, Blogsiteleri.info adresinden ulaşabilirsiniz.


    İletişim:
    http://www.blogsiteleri.info
    bilgi@blogsiteleri.info
    0216 385 08 65

    YanıtlaSil
  6. benim de bu özellikle "san'atçı" taifesi ile ilgili yıllardır gıcık olduğum bir şey var. Sabah 8 akşam 5 rutinine kısılı ve ciddi bir geçim mücadelesi içindeki insanların bile çoğu ya terfi için ya bir şey için ama nihayetinde bir aşama kaydetmek için bir dil kursuna ya da dışardan bitirme kurslarına falan gidiyorlar. Ama bunlar hiç oooohhh zaten "olmuş" geldikleri için herhal hiç bişey yok fazladan kattıkları kendilerine. Misal görsellik işinin önemli bir pçası değil mi, kıvanç tatlıtuğa baksana bir duba adam. Ya da yurtdışında festivallere katılıyorsun 2 kelam ingilizce konuşamıyorsun hala varsa yoksa istinye parkta kanyonda arkadaşlarıyla yemek yerken görüntülenen bir kitle:)
    dur burası kesmedi bunu bi yazayım ben:)

    YanıtlaSil
  7. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil

Yorumlar