31 Ağustos 2011 Çarşamba

N'olur Biraz Gölge

Sıcaklarda bunalıyor insan. Gölgedeki sıcasklık dayanılmaz halde iken güneşin altında bir kaç dakika bile geöirmek bazen azap olabiliyor. İnsan kendini gölgeye atıveriyor hemen. Gölge bulamaynlar da kendi gölgeslerini kendileri yaratıyorlar. Türkün pratikliğinin sınır tanımayışı ulus olarak övündüğümüz özelliklerimizden. Hakikaten de Hatice'ye baktığımızda fazla pratiğiz ancak neticeler pek de parlak değil türk pratikliği devreye girdiğinde.

Ner nesnenin bir gölgesi var, güneşten bunalınca kaldırıp altına giriveriyorsun. Al işte sana gölge. Resim aynı zamanda erkek ömrünün neden kadın ömrüne göre daha kısa olduğunu açıklar gibi. Ne dersiniz?


4 yorum:

  1. hahhahah fotoya çok güldüm :)

    YanıtlaSil
  2. Özellikle asfalt işçilerine çok üzülmek gerek. Güneşin sıcaklığı, asfaltın sıcaklığı bir de asfaltın güneşten aldığı sıcağı da absorbe ettiğini düşün. Of yani! Yazının sonuna gelirken tam sana kızmak üzeredeydim. "Sanki meziyetmiş gibi yazmış bir de Türkler nasıl pratik zekalı bik bik bik." diye aklımdan geçiriyordum ki bu durumun nasıl bir "iş kazası"na yol açabileceğine de değinmişsin. Çalışma şartları böyle olunca adamlar biraz nefes almak için tabii yaparlar böyle bir şey. Onlara göre altında oturdukları makine ölüm değil yaşam onlar için. Falan. Neyse. Çok sıcak cidden.

    YanıtlaSil
  3. TÜİK'in 2009 verilerine göre ölen erkek oranı %55 kadın oranı ise %45 olmuş. seni doğruluyor...

    YanıtlaSil
  4. Jano,

    ben de

    Aylak Kadın;

    Malesef ciddden akla zarar pratikliklerle çözüm üretip sonra facia yaşıyor o işçiler ve işveren de bir sürü bedel ödüyor kimi zaman.

    Murat Doğan;

    Benimki bir tahmin di ama rakamla da destekleniyor olunca doğru bir tahmin olmuş demek ki. Malesef

    YanıtlaSil

Yorumlar