18 Ağustos 2011 Perşembe

Kapısı Açık Kafesler Bırak Ardında

Eğer bir şeyler yapmak için yeterli zamanın olup olmadığı için endişe duyuyorsan kesinlikle o işe ayıracak zaman bulamayacaksın demektir. Eğer o işi yapmak senin için önem taşıyorsa bir an önce başla, vaktinin olup olmadığına aldırma. Başlamak için ideal zamanı beklersen bu bekleyişin sonsuza dek sürecektir. Çünkü hayalerini gerçekleştirme yolunda adım atmak için ideal zaman diye bir şey yoktur. Hiç gelmeyecek olan uygun koşulların kendisini göstermesini beklemek yerine, hayatın içinde durduğun noktada, elinde bulunanlar ile ilk adımlarını atmayı denemelisin.

Hele bir de kendini başkalarını onayını beklemeye ve onlardan destek görmeye odakladıysan yandın demektir. Bunun sonu kesinlikle hayal kırıklığı olur. Kendin ol, kendini, ve içindeki özgün sesi dinle. Biliyorum özgünlüğün, yaratıcılığın hiç prim yapmadığı bir ülkede yaşıyorsun. Taklit edip, çalıp altına imza atanlar el üstünde tutuluyor. Ama kötü olduğunu bildiğin bir şey olmayı zaten düşünme. Kötü taklitlerden çok var bu ülkede. Önemli olan onların değil senin ne olduğun. Özgün ol, yarat ve dinle bakalım ne diyecekler. Canlarının istediğini desinler, kötüsündür ya da iyisindir ama bil ki seni kritik edenlerin içinde senin başarılı olmanı istemeyenler de olacaktır. Bu gibiler sana yakın arkadaşmış gibi görünen kimseler bile olabilir. Bırak fikirlerini söylesinler. Herkesin fikrinin seni incitmesine izin verme, dinle ve geç. Sadece çok güvendiğin kimseler var ise onların düşüncelerini ciddiye alabilirsin. Böyle biri yoksa da umursama. Senin önüne bir çok engeller, eleştiriler sayıp dökebilirler bu onların seni durdurabilmek için ellerinde bulunan son kozlardır. Eğer onların seni durdurmasına izin verirsen onlar seni durduracaklardır. Seni ait oldukları amaçsız kalabalığın bir parçası haline getirmek için bir an bile tereddüt etmeyeceklerdir.

Hiç bir şey sen izin vermedikçe seni durduramaz. Eğer durduysan ve ilerlemiyorsan ya da hiç başlamıyorsan bu sen istediğin içindir. Başkaları değil. Hayatını istediğin gibi yaşa, başkalarını mutlu edecdek bir hayatı seçme, seni mutlu edecek geleceği kendin çiz. Kendi istediğin yolda ilerlemeyip başkalarının senin için uygun gördüğü bir hayatı yaşarsan belki onlarca yıl mutlu olduğunu zannedersin, ancak ummadığın bir anda, artık içinde öldüğünü zannetiğin ses duyulmaya başlar. Aslında mutsuz olduğunu çok geç farkedersin. O kadar geç farkedersin ki artık yeni bir yol deneyecek mecalin kalmamıştır. O mutsuzluğa hapis, geri kalan günleri geçirirsin. Bu yüzden kolay olanı, senin için iyi olduğunu başkalarının söylediği seçimleri yapmadan önce iyi düşün, içindeki sesi de dinle, söz konusu olan şey senin geleceğin. Hatalı seçim yaptığını farkettiğinde geç kaldıysan yaşayacağın pişmanlık büyük olacaktır. Başkalarının senin üzerindeki seçimleri, unutma ki onlara bir şey kaybettirmez. Kaybeden sen olursun. Başkası risk bile almaz. Başkaları için yaşamayı derhal kes lütfen.

Seni içinde bulunduğun kafese koyanlar başkaları değil sensin. Bunu bil. Kafesin anahtarı senin elinde. İstediğin zaman kilidi açıp, yürüyüp gidebilirsin. Sadece kendini dinle, kim olduğunu ve ne istediğini bul.

İşte bu kadar.




Meraklısına Şarkılar;




8 yorum:

  1. Atatürkün gençliğe hitabesi gibi olmu, seninki çok evrensel, çoluk, çocuk, yaşlı, genç vs vs vs için bir "hayat kitabesi" gibi

    YanıtlaSil
  2. Namaste babacan : )

    Soyle ki, korkmakta haklisin ancak pisirik pisirik oturma ve hayallerinin pesinde kork. Denemezseniz hayir zaten cepte, peki deneme sonucu ya bir evet yakalarsan , ya tutarsa babinda ...

    Oturdugun yerden sayamazsin ...

    Hayat etiketine guzel bir paylasim ..

    Ama ben cesaret edemiyorum artik. Bir yilligina tr ye donup, izmirde bir okulda calisacaktim .. Islemler basladi ama kimse (trden) olumlu yaklasmadi . Delimisin diyerek hem cesaretimi hem sevkimi kirdilar ..

    Ama yazin yeniden gaza getiriyor :))

    YanıtlaSil
  3. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  4. kafesin anahtarının aslen kimde olduğunu anlamakta mesele zaten. hayat ilüzyon yaratıyor..

    YanıtlaSil
  5. Guguk kuşu;

    Kendi kendimi azarlar gibi yazıyorum galiba ben bunları :p

    YanıtlaSil
  6. Lô - Lâ;

    Karar verirken insan kendi içindeki sese iyice kulak vermeli gerekirse herkeste uzaklaşmalı kendini bir yerlere izole etmeli, artıları eksileri düşünmeli öyle karar vermeli. Yoksa çok uzun yıllar sonra gelen pişmanlık yanında kendisini düzeltme hakkını getirmiyor.

    Hayat insanın önğne seçenekler sürüyor kararı biz ya da başkalarının etkisindeki biz veriyoruz.

    Deli misin derler? Olsan onlara ne ayrıca..

    :)

    YanıtlaSil
  7. Mefisto;

    Evet anahtarın nerede oldupunu bulmak önemlii hayati öneme sahip üstelik.

    YanıtlaSil
  8. Haklisin, zaten o ince cizgide gidip geliyorum zira basit bir karar degil. Hayallerin pesinden korkmayarak kosmak icin yiginla burokrasi catismasi biraz celiskili ..

    Onlara ne ! Cok dogru zira bunu bende dusundum. Ancak gercek su ki, turkiyeyi tatil donemleri disinda bilmeyen biri icin etken (evet utanc verici bir durum !!!)

    Ozellikle son zamanlar da ki gelismelerde beni iyice tedirgin ediyor ..

    Evet ya ben turkum .

    :(

    YanıtlaSil

Yorumlar