5 Ağustos 2011 Cuma

Bir Dinleti

Bana senin için mahrem nedir diye soracak olursanız cevabım biraz uzun sürebilir. Örneğin tuvalet mahrem, anne kız arasında yaşanan haşin bir ağız dalaşı mahrem. Tuvalette kimisi çok oyalanır, kimisini işini tamamlayıp derhal terkeder. Ben de kısa kalmayı sevenlerdenim. Ancak kavun ve su ikilisini, şu sıcak yaz günlerinden bir tanesinde buluşturunca, e tasası da geldi beni buldu doğal olarak. İstemeden de olsa tuvalette biraz uzun kaldım.

Aman o bizim tuvalet ne şenlikli yermiş bunu da idrak etmiş oldum bu sayede. Komşularımızdan bir tanesi tuvaleti havalandırmak maksadı ile havalandırma boşluğuna açılan pencereyi açmış bir güzel, banyo kapısı da açık olunca o evin olanca argümanı bizim tuvlaetin içinde. Ne mi mesele, evin kızı bir gece önce arkadaşları ile eğlenmeye gitmiş, sabaha yakın saatlerde de eve dönmüş. Annesi bir güzel kızın, ailelerini apartmana rezzil etmesinden girdi, erkek arkadaş sayısının yoğunluğunda dolandı, ne zaman evleneceğine ve ondan kurtulacaklarında yüzdü biraz, sonra bi defolup gitse de bu söylentilerden kurtulunsaya geldi ki o ana kadar sabreden kız da açtı ağzını yumdu gözünü. Vay efendim annesi ne diye namus timsali geçiniyormuş, kendisinin evlendiklerinden dört ay sonra dünyaya geldiğini ne hakla unuturmuşa dayandı. Şimdi duymak istemediğim şeyler, sanki en rezil bir tv kanalının en gün yüzü görmemiş kepazeliklerinin ardarda sıralandığı bir rezaletler geçidi gibi kulaklarımın önünden geçiyor.

İnsanlar böyle anıra anıra kirli çamaşırlarını ortaya dökeceklerse en azından, "kapı cam açık mı?", "pencere pervaz örtülü mü?", "tuvaleti hala havalandırıyor muyuz?", "üst katımızda Vladimir ve benzerleri oturuyor mu?", "yerin kulağı, üzümün çöğü var mı?", "pampişlere bir şey olur mu?" sorularına bir cevap bulmalı değil mi?

Mahrem bir yerde, hayli mahrem bir ana kız dalaşmasına şahit olduğumdan dolayı hayli şaşkınım. Vay be. Analar neler getiriyor dünyaya.

9 yorum:

  1. klozetin modelini beğenmedim :( çok isabetli bir konuya değinmişsin o kadar iç içe binalar yapılmış ki afedersin wc deyken diğer wc den gelen konuşma seslerinin dışındaki sesler wc ye gitmeme sebebim :)))

    YanıtlaSil
  2. Yazıyla biraz alakasız olacak; ama nerde bıyık :) Bıyıksız bir karakterle karşılaştığım için şaşkınım.

    Bahsi geçen anne kız için diyecek bir şey bulamıyorum. Bu duruma geldik sonunda. Yazık...

    YanıtlaSil
  3. Aslında böyle anlarda insanlar deşarj olmak için olmayan şeyleri de birbirlerine isnat etme çabasına giriyorlar sırf karşısındakini incitmek için. Bu da tabii ki dışarıdan duyan birisi için enteresan bir hale dönüşebiliyor. Sanırım oradaki kız da canının acıtılmasının intikamını pencerelerin açık olmasını fırsat bilerek kullanmış ta olabilir.
    Diğer yandan da hiç sanmıyorum ki o anne ne kadar söylense de kızı gitmeye kalktığında iki gözü iki çeşme vaziyetlerinden kendisini kurtaramayacaktır. :)

    YanıtlaSil
  4. Offf offf çok feciymiş ama bizimki de ayrı fena. Zevk-ü sefa anlarını konu komşudan hiç gizlemeden yaşayan bir çiftimiz var (farkında değiller diye ummak istiyorum)..çok fena..dakika dakika olayın içindeyiz. Hiç istemediğin halde başka birisinin mahremine şahit olmak gerçekten çok rahatsız edici..

    YanıtlaSil
  5. Hadi "duymadım görmedim söylemedim" de.

    YanıtlaSil
  6. Televizyonlar sayesinde bu aile kavgalarının binbir çeşidine şahit oluyoruz. Dolayısıyla artık bir şov toplumuyuz biz. Kavga şahidi olmadıkça asla gerçek bir kavga değil. Senin komşular muhtemelen şov peşinde değillerdi. Akıllarına bile gelmemiştir birinin duyacağı belki ama bazı komşular var ki (bunların bazılarını gözlerimle gördüm) tüm kavgalarını balkonda ya da bahçede sergilerler. Neden acaba?

    YanıtlaSil
  7. çok şenlikli bir aparttttımantın varmış Vlad :))

    YanıtlaSil
  8. @ysun;

    :) İşitmek istemeyeceğimiz şeyler beynimize kazınıyor artık malesef

    Burcu;

    Evet aslında bıyıklı bir tuvalet, y a da tuvalet aksesuarı da olmalı şu dğnyada bir yerlerde. varsa eğer bulup en kısa zamanda burada teşhir ederim ben onu :)

    Tutsak;

    Tabi konuşmanın başı ve sonu olmaksızın ortasında bir yerini dinleyince anlam bütünlüğü olmadığına katılıyorum. Kimbilir mesele nerden başladı oralara geldi ki tam da orada ayyuka çıktı :)

    Bayan Mikrop;

    Yok aslında son derece olağan da konuşmalar absürd. Duymasam da olurdu. Hadi duydum diyelim ne diye yazdım onu anlamadım. Herhalde duymayan kalmasın istemiş olabilirim. :)

    Psikopati;

    O daha rezilce bir şey insanda azıcık mahrem duygusu olmalı. Bize ne onların yakınlaşmalarından.

    Ama malesef bunun örneklerinden her mahallede en azzındasnabir tane var. Teşhirciliği türlerinden biri olmalı.

    Sufi

    Gördüğüm duyduğum yetmediği gibi bir de yazdım ben de de var bi noksanlık :p

    Aydan Atlayan Kedi;

    Balkonda kavga yapan bir ailemiz var izmirde, BBG lerden özendiler herhalde.

    7. Oda;

    Çalışırken sessizz, ruh gibi, huzzurlu aoartmanlarda oturduğunu sanıyor çoğu insan ama gündüzleri o apartman boşluklarında, havalandırma kanallarında ne gün yüzzü görmedik replikler yankılanıyor ah duvararın dili olsa da konuşsalar. Ben de çalışma dönemimde olmadığım için artık kulaklarım malesef bu işitsel şölenden payına düşenleri almaya başladılar :D

    YanıtlaSil

Yorumlar