17 Ağustos 2011 Çarşamba

Babam Sizi Arıy-caktı!

Firma laylaylomu kuvvetli bir eleman arıyordu. Gazetelere ilanlar verildi;

Türkiye'nin önde gelen holdinglerinden birine hizmet veren firmamızın, İstanbul Genel Müdürlüğünde görevlendirilmek üzere;

- Yaz günlerini havuz kenarında geçiren, Etiler'in cafe'lerini, club'larını bilen,
- Nişantaşı'ndan Akmerkez'den alışveriş yapan,
- Bağdat Caddesinde arabası ile turlayan,
- Parayı seven ama ihtiyacı olmayan,
- Solaryum'ı vazgeçilmez bulan,
- Ticareti babasından öğrenen,
- Üniversite ya da kolejdeki anılarına hala gülebilen,
- Hayata yeni deneyimlerle başlamak isteyen,

22 Yaş üzeri bayan müşteri temsilcileri alınacaktır. Aşağıdaki telefonlardan randevu alınması rica olunur. Halen çalışanları başvuruları değerlendirmeye alınmayacaktır.

Kız babasının "hadi çalış hadi çalış"larına dayanamadı ve babasının klüp arakadaşı Muhsin Amca'sının genel müdürü olduğu şirkete yazdı.

Muhsin Bey;

Babam gazetedeki ilanınızı bana verdi ve benim bu işe girmemi istedi. Siz zaten beni az çok çok iyi tanıyorsunuzda. Çocukluğumdan beri bildiğiniz Alara ben işte. Üniversiteye Gökhan'la aynı okulda gittik zaten. Biliyorsunuz America Birleşik Devletleri'nin en iyi okulu Üniversity of Bridgeport'ta çok güzel bir hâlkla ilişkiler eğitimimi sekiz yılda tamamlayarak mezuniyet alma başarısına hak kazandım takdir edersiniz ki.

İlandaki özelliklerden daha fazlası bende son derece akıcı biçimde mevcut zaten çok iyi biliyor olmalısınız. Ayrıca kanal 202.8 de radyo DJ'liği deneyimim de mevcut. Bu harika iş birkimim sayesinde türkçeyi inanılmaz biçimde akıcı kullanabiliyorum çoğunlukla. Herkesi hayretede düşüren yüksek enerjik modumun ve dur durak tanımayan cool tavırlarımın şirketinize hoş katkılarda bulunacağına sınırsız inanç duyuyorum. Hem ben de artık belli bir sabit telefon numaram olsun arzusundayım. O yüzden beni işe almanızı istiyorum. Zaten babam da konu ile ilgili olarak sizi arıycaktı.

Sevgilerimi sunuyorum, saygılarımla..

Alara Kırkdokuzoğlu

Not: İlk kez CV yazdığım için biraz aceleye getirdim çünkü geç kalmak istemem, umarım fazla bir mahsuru olmamıştır sizin için.

17 yorum:

  1. vay anasınııı bee,
    ilandaki hiç bir özelliğe sahip değilim :(

    YanıtlaSil
  2. Not: İlk kez CV yazdığım için biraz aceleye getirdim çünkü geç kalmak istemem, umarım fazla bir mahsuru olmamıştır sizin için.
    -Yok kızım evladım ne mahsuru olacak zaten doğru düzgün CV yazacak birini isteseydik bu ilanı vermezdik. Bizimle hayatta yeni DENEYİMLER kazanacaksın, nasılsa paraya da ihtiyacın yok. Tüh keşke babanın haberi olmasaydı...

    YanıtlaSil
  3. Acaba ilanı bir iddia üzerine mi verdiler, aklıma böyle bir şey geliyor. Bu nitelikleri taşıyan kişi, bizim bildiğimiz anlamda çalışamaz çünkü.

    Ben yine de iyi niyetli olmaya çalışıyorum belki, ama üniversitedeyken bir arkadaşımıza şaka olsun diye böyle tuhaf bir ilan vermişlerdi gazeteye. Bebek'te 100 m2 daire, (atıyorum) 500 TL ye kiraya verilecektir, müracaat için şu numarayı arayın diye yazmışlardı. Arkadaşımız üç gün boyunca durmadan çalan telefonunun fişini çekmek zorunda kalmıştı.

    İstanbul'da olsam o telefonu arayıp sırf meraktan bir görüşmeye gitmek isterdim doğrusu. Sonra belki başka sektörlere açılırdım, bilemiyorum artık! :))

    YanıtlaSil
  4. Analar neler doğuruyor:p bizim böyle meziyetlerimiz yok ki o işe başvuralım:)

    YanıtlaSil
  5. İşe alındı gitti. Vay eskilere? Bir cümle düşüklüğünden sınıfta kalanlara? İşe alınmayanlara!

    YanıtlaSil
  6. Tutsak'ın yorumuna bayıldım:)

    Yalnız gazete ilanı pek bir sahici duruyor. O kadar ileri gitmemişlerdir herhalde?

    YanıtlaSil
  7. Şimdi o ilanda eksik bir madde var gibi duruyor ama söylemeyeceğim ne olduğunu. :))

    YanıtlaSil
  8. 7. Oda;

    :) ANalar neler doğuruyor aslında da bizler öyle gelmemişiz dünyaya. Yürümesini kendi kendine öğrenenlerdeniz sanırım :)

    YanıtlaSil
  9. Tutsak;

    Babasını haberi olmasa zaten sonu başından belli :p

    YanıtlaSil
  10. Guguk kuşu;

    Allah bunlara dert vermiyor onların derdini de başkalarının sırtına yüklüyor :)

    YanıtlaSil
  11. Şule;

    Ben ilan şaka mı ciddi mi çözemedim. Her ikisi de garip bence. Hatta şaka olarak böyle ilan verilmesi gaddarlık bu ilanı gören yıllardır işsiz gzene biri cinnet bile geçirebilir bunun karşısında. Vay efendim iki ikişi gülecekmiş sonra. Olmaz olsun böyle şaka. Ciddi ise de görünen köy ve kılavuz hesabı. Kimisi ömür tüketir didinir ömrünü karartır, kimisi de başkasının ömrünü tüketip elde edemediğine tırnağının ucu ile sahip olur.

    O öğrenci şakası da ciddi yıpratıcı bir şey ama eskiden yapıyorduk di mi böyle delilikler. Malzeme azdı be Şule ya. Ş,md, sıra gelmez onlara kadar :D

    YanıtlaSil
  12. HerbiRenk;

    Analar neler doğuruyor ve babalar da araşıveriyor hemen. Bi daha dünyaya gelişte ben biliyorum nereye kapağı atacağımı.

    YanıtlaSil
  13. sufi;

    Çalışma hayatımın ilk yıllarında harf hatalarımın yüzüne vurulmasından dolayı o daktilonun tuşları gözüme müdürümüm kafası gibi gözkür kafasına kafasına vururdum. Kızın dediği de laf mı şimdi "dur durak tanımayan cool tavırlar" Cool olmak zaten kasmamak, kasılmamak, kendi havasında kimseyi umursamadan salınmak değilm mi? durlu duraklı bir şey yani. Neyse latife işte :)

    YanıtlaSil
  14. N.Narda;

    Ben sde sahici mi değil mi nedir bu çözemedim.

    YanıtlaSil
  15. mr_lonely;

    Dur ben tahmin edeyim :)

    ...... .... ...... ..... ....:D

    YanıtlaSil

Yorumlar