29 Temmuz 2011 Cuma

όταν οι τουρίστες αφήνουν Yani "Turistler Gittiğinde"

Yunanistan tarih ile eğlencenin iç içe geçtiği eğlencenin merkezi. Yıllarca gördükleri türk mezaliminden yakındılar. Yüzlerce yıllık türk kahvesi oldu yunan kahvesi. Türkiye'yi burunlarının diğlerindeki gizli düşman olarak gçstermek ile yıllarca nemalandılar. Ne kadar da barışçı bir halk aslında değil mi?

Yunan adaları kısacık ama lezzetli seyahatler için birebir. Hem çok yakın hem de fazla pahalı değil. Aşina olduğumuz damak tadını, akdeniz rehavetini tadımlık yaşamak birebir.

Yunan adalarına ya da ana karaya adım attığınızda ilk önce sıkıcılığa düşmeyen, bir örnek sokakların titizlik olarak adlandırabilecek temizliği dikkati çeker. Sonra sokaklarda gezsen minik kedicikleri, minik köpekleri görürsünüz. Tam da ülkemizdeki sokak kedileri ve köpekleri gibi. Hepsinin iki üç aylık kediler, köpekler olması ilk başta dikkatinizi çekmez. Kedi, köpek seven turistler tatilleri boyunca bağırlaına basarlar bu hayvancıkları.

Hayvanların ergen olmayışını garsonlara sormayı denersiniz, yanıt alamazsınız. Tatiliniz bitmeden önce hayvansever bir kadın garsona ratlarsanız belki, ona sormayı deneyebilirsiniz. İşte o zaman aranızda şuna benzer bir diyalog geçer.

Maria bu kedilere ne oluyor?

Maria'nın o güne kadar gülen yüzü bir anda düşer.

Bilmek iztemezsiniz.

Hayır bilmek istiyorum.

Turistler gittiğikten sonra kediler yaşamıyor

Nasıl yani? Aç kalıp ölüyorlar mı?

Hayır onları zehirliyorlar.

Ya ölüleri ne yapıyorlar. Çöpçüler topluyor. Ada sakinlerine de zehirledikleri hayvanların cesetlerini yoketmeleri ya da çöp arabasının geçtiği yerlere bırakmaları söyleniyor.

Zehiri nereden buluyorsunuz. Belediye halka ücretsiz olarak zehir dağıtıyor.

Yalnızca hayvan seven yunanlılardan duyabileceğiniz sözler bunlar.

Turisteleri gönderen son uçak ya da son feribot gittikten sonra geride kalan kedi ve köpek yavruları itlaf ediliyor. Her sene bu toplu cinayetler tekrarlanıyor. Konu ile ilgili forumlara girdiğinizde yunanlıları yalanlamaları dikkat çekici.

Hayvanlara zulüm sadece ülkemizde yok yani, başka ülkelerde daha vahiö ve sistemli işliyor.





Meraklısına Linkler;




20 yorum:

  1. oha, okurken kanım dondu! düpedüz orospu çocukluğu bu yapılan :S

    YanıtlaSil
  2. Bana çok inandırıcı gelmedi. Bu kadar basit olacağını sanmıyorum... Bunu mutlaka birileri duyar ve dünyadaki hayvanseverler o adaları yunanlıların başına yıkar...

    YanıtlaSil
  3. Nes;

    Malesef çirkin bir kandırmaca, şirinliklerle dolu yunan sokakları tatırmak ama ne uğruna.

    YanıtlaSil
  4. Volkan DENİZ

    Aynen son cümlede dediğiniz gibi oluyor zaten, uluslararası basını, konu ile ilgili forumları tarasanız konuya dıyarsız, ilgisiz ülkelerden birsinin de bizimkisi olduğunu görürsünüz. Ülkemiz basının haber önceliklerini onlarca yıldır görüyoruz.

    YanıtlaSil
  5. Çok üzücü doğrusu. Bizim gazeteler Yunan adalarına vizesiz gidiş dönüş kampanyasından başka bir haber yaptıkları yok.. bu konu kesinlikle gündeme gelmeli. Yunanistan bu sefer iflastan kurtulamaz ama :)

    YanıtlaSil
  6. Volkan Deniz;

    Turiste şirin görünsün diye baharda doğanların ekim kasım aylarına kadar sağ kalmalarına izin vermeleri ve ortada minik kedi köpek yavrusu dolandırtmaları iğrenç bir turist tavlama yöntemi.

    Tabi besleyemezler ada hayvandan geçilmez sonra, ancak hayvanların bir bölümünü kısırlaştırmak adalar için bir çözüm olabilir.

    Y

    YanıtlaSil
  7. Yunanistan zamanında, insanlar adaları terk etmesin diye bedava yiyecek yardımı yapıyordu adalara. Şimdilerde adalarda ağır bir kriz var. Kendi karınlarını doyuramıyorlarki bu hayvancıklara nasıl baksınlar. Ama bugün bu hayvanları katledenler, gerektiği zaman hiçbir katliamdan kaçınmazlar..
    Teşekkürler, iyi günler...

    YanıtlaSil
  8. Midillide büyük köpekler vardı aslıda. Hatta bitiremediğim dana pirzolayı bir tanesiyle paylaşmıştım. Ama Midilli kendine yetiyor demişlerdi. Diğer adalar için durum farklı herhalde. Buradaki gibi kısırlaştırsalar ya.

    Arupada da içler acısı bir durum var. Bir heves aldıkları hayvanlardan sıkılınca şehir dışına çıkıp ortaya bırakıveriyorlar. Dağlarda bir sürü cins köpek yaşama savaşı veriyor.

    YanıtlaSil
  9. Ne diyeceğimi bilemiyorum..Allah ıslah etsin.Dilerim hiçbir yerde katliam yapılmaz.Bütün can dostlarımızı Allaha emanet ediyorum.

    YanıtlaSil
  10. söyleyecek söz bulamadım ben. yuh diyorum sadece..

    YanıtlaSil
  11. Son turist de adadan gittikten sonra kediler itlaf ediliyorsa bir sonraki sene hangi kediler doğurup ortalığa yavrularını salıyor?
    Demek ki hepsini yokedemiyorlar.Yaşasın KEDİler.sevgilerimle tontini.

    YanıtlaSil
  12. Şule;

    Bİr bölümünü kısırlaştırmak daha insani bir çözüm olabilir diye düşünüyorum ben de.

    YanıtlaSil
  13. Kamikaze;

    Uzun yıllara yayılmış bir alışkanlık olduğu ve yasal mercilerden destek aldığı anlaşılıyor ıslah lacak gibi değiller malesef. :(

    YanıtlaSil
  14. Sufi;

    Sanırım ev hayvanları kurtarabiliyorlar kendilerini ve onların yavrularını benzeri akıbet bekliyor...

    Yemeklerin içine cam kırıkları koyup köpek besliyorlarmış bazen de :(

    YanıtlaSil
  15. Oha! Oha! Oha! Bak hiç gerek yokken Türk-Yunan düşmanlığım depreşti bir an, sinir oldum!

    YanıtlaSil
  16. Özgür ceren Can;

    Haklısın sinir olunmayacak gibi değil :(

    YanıtlaSil

Yorumlar