11 Temmuz 2011 Pazartesi

Vazgeçilemeyen Şampuan

Tüketicinin saçlarını ahenkle dansettirmeye odaklanmış şampuan türlerinden önce de tüketicinin saçları ahenkle dansederdi. Şimdilerin en çok satan markalarından biri değildi. Mavi tırtıklı plastik şişesi ve tepesinde beyaz bir kapaüı vardı. Hayli mütevazi görünümlü bu şampuanı açtığınızda içinde bal rengi şeffaf bir şampuan akardı. Son derece sade tasarlanmış ambalaj ve içinden çıkan sade ürünün en güzel yanı kokusuydu.

Geçmişin yaz günlerini anımsadığımda burnuma Blendax şampuanlarının insanı tazeleyen, neşelendirip, enerji katan kokusu gelir. Uzun yıllar boyunca bu şampuanı kullandık. Rakiplerinin reklam bombardımanı ve ürün çeşitliliği karşısında satış şansını yükseltebilmek maksadıyla, bu şampuanda da bir takım değişiklikler yapıldı. Kutusu değişti, iampuanın kokusu ve rengi değişti. Kutu değişikşiliğini kabule hazır sadık tüketiciler mamuldeki renk değişikliklerinden fazla etkilenmediler, malumunuz saç yıkanırken genelde gözler de kapalı olur. Göz teması olmadı mı renk farklılığını hazmetmek de kolay olur elbette. İnsanlar şampuandaki koku değişikliğini kabullenemediler, raflarda bu şampuana ayrılan bölümler giderek ufalfı ufaldı, bir müddetliğine gözden de kayboldu bu şampuan markası. Derken geçenlerde bir gün bir rafta gördüm, kapaüını açıp kokladım. Ah! Eski kokunun hemen hemen aynısı değil mi? Hemen aldım. Suyu altına girip gözler kapalı vaziyette saçlarımı köpürttüm mü sanki zamanda yolculuk gibi oluyor.

Hoş saçlarım ahenkle dans edebilecek uzunlukta değil ama, tanıdık bir şampuan kokusu iyi geldi.


14 yorum:

  1. heyy ne güzel oldu geçmişi hatırlamak, o mavi şişeyi hatırladım.

    YanıtlaSil
  2. Aynı kutudan bulup aldığını söylemeyeceksin herhalde :)

    YanıtlaSil
  3. Yetişemiyoruuuuum hızına tam birisine yorum yazayım diye düşünürken bir bakıyorum 2 tane daha yazmışsın.
    :) Sevgiler

    YanıtlaSil
  4. bak şimdi ne geldi aklıma; geçenlerde dinlemiştim radyoda; her türlü sahteliğimize şampuanı da ortak etmişiz. adana'da ele geçirilen sahte şampuanlardan tavan boyası çıkmış...

    YanıtlaSil
  5. Aaa! sen raflardaki şampuanların kapağını açıp kokluyo musun Vladimir, ne ayıp :)
    Evet o kutu, o koku, var öyle bi anı bizim yaşlardakilerde:)
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  6. Blendax dendiğinde hafıamda hep yumurta kokusu canlanır nedense; yumurta mı kokardı yoksa bilinçaltımda ben mi yumurtayla özdeştirdim bilmiyorum. Bu kötü bir duygu değil aslında hoşuma giden bir algı (kimileri yumurta kokusunu sevmezler). Şimdi o kokuyu hiçbir şampuanda bulamıyorum.

    YanıtlaSil
  7. oh işte ben de yetişemezsem bir yazında hepsinin intikamını alırım hazır yakalamışken bir kaç yorum daha yazayım bari :)
    SEVGİ İLE KAL

    YanıtlaSil
  8. Ah ah ne gunlerdi, anneannecigim benim icin bu sampuani ozel olarak aldirirdi; ben de bir koklasam da o gunlere gitsem:)

    YanıtlaSil
  9. güzel nostalji oldu, ve artık büyükler için bütün şampuanları göz yakmayan şekilde yapsalar çokmu zor! artık duysun biri sesimi :))

    YanıtlaSil
  10. Yok yok o eski koku gelmiyor burnuma.Ne şişeymiş resmen kazınmış beynimize.:))

    YanıtlaSil
  11. kutuyu görünce eski bir tanıdığı görmüşçesine gülümsedim. ben çok küçükken banyoda hep bu kutunun durduğunu hatırlıyorum. komik :)

    YanıtlaSil
  12. Tam da "blendaks blendaxs" diye söylendiğim "ben eski şampuanımı istiyorum" dediğim günlerdeydim ki senin blogunda resmini gördüm.YAŞASINnnnnnn.

    YanıtlaSil
  13. Ah o güzelim yıllar ,ne çabuk ta kuş gibi uçup gittiniz.

    YanıtlaSil

Yorumlar