30 Temmuz 2011 Cumartesi

Soya Fasülyeli Pilav

Epey ihmal ettiğim mutfağa atayı açmadan bir kere daha dönesim geldi. Yaz ayları malum biraz daha hafifi yemeklerin tercih edildiği zamanlar. Hafiflikte birinciliği kimselere bırakmayacak lezzetli bir pilav tanıtmak istiyorum sizlere. Bu tamamen kendi uydurmam bir yemektir. Kızarmış tavuk, ızgara çeşitleri yanında tüketileceği gibi, yanında pilav ya da cacıkla da servis edilebilir.

Soya Fasulyeli Pilav için gereken malzemeler;

200 gram soya fazülyesi
1 adet kırmızı biber
1 baş soğan
5 diş sarmısak
1 minik kutu mısır
2 bardak pirinç
4 bardak su
1 tatlı kaşığı tuz
1/2 tatlı kaşığı şeker
Beş adet kakule.
1 tatlı pul biber
1 çorba kaşığı zeytinyağı

Hazırlanışı;

Suyu derin bir sos kabına koyup kaynatın. Yağı pilavı yapacağınız yayvan tencereye koyun, kızdığında içime küp küp kestiğiniz soğanları atın. Soğanlar pembeleşirken içine; sarmısakları, soya fasülyesini ve küp küp kesilmiş kırmızı biberi atın ve hepsini birlikte tahta kaşıkla çevirin. Suyunuz kaynamaya yüz tuttuğunda pirinci hazırladığınız karışımın içine dökün, karıştırın. Bir dakika kadar sonra, pirinçler iyice ısındığında kaynattığınız suyu içine boşaltın. Üzerine tuz, şeker, biber ve kakule tomurcuklarının içinden çıkardığınız çekirdekleri ve haşlanmış mısır taneciklerini atın. Ocağın altını kısarak, tencerenizin kapağını kapatın ve suyunu çekmesini bekleyin. Pilavınız piştiğinde kapağını açıp bir kaç kez karışıtırın pilavın üzerine bir dilim bayat ekmek koyarak kapağı kapatın. Ya da bir kare peçete havlu kesip tencerenin üzerine yayıp kapağı peçetinin üzerine kapatın. Pilavınız demlensin. Bir kaç dakika kadar dinlendikten sonra pilavınız hazırdır. Sıcak ya da soğuk da tüketilebilecek bu pilavınız arzu ederseniz üzerine koyacağınız taze nane yaprakları ile servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.


2 yorum:

  1. gayet renkli ve lezzetli birşeye benziyor ama kendim denemektense senin yaptığını yemek isterim arkadaşım duyurulur :)))

    YanıtlaSil
  2. Beenmaya;

    Evet çok lezzetli ve hafif oldu. Bigün ayarlıyalım o zaman.. Mutfaktaki marifetlerimi sergileyeyim :)

    YanıtlaSil

Yorumlar