27 Temmuz 2011 Çarşamba

Son Günlerde Beni Güldürenler

Epeydir gülmüyordum, sanılmasın ki kederden. Öyle kocaman kahkahalar atarak gülmemiştim bir müddettir. Ama iki gündür bir kaç konu beni pek bir güldürdü.

Konu 1:
Google'ın farklı uygulamaları hayatımı kolaylaştırmaya devam ederken bir taraftan da beni güldürüyor. Nasıl mı?

Öncelikle google arama motorunun görseller bölümüne "salak inek" yazarak arattığınızda karşınıza bir sürü resim çıkıyor. Sayfanın aşağısına, bir iki satr kadar aşağısına imleçi yürüttüğünüzde bir sanatçımızın suratını görüyoruz. Hangi muzibin işi bilmiyorum ama kahkahalarım gece gece hayli gür çıktı. Ellerine sağlık kim yaptıysa.

Konu 2:
Yine google çeviri hoş bir uygulama, mamafih çoğunluk elde edildiğinde manipüle etdilemsi mümkün. Google'ın çeviri uygulaması sayfasına gelip kaynak dili türkçe, hedef dili ingilizce olarak seçtikten sonra, kutucuğun içine "Ferhat Göçer" yazdığınızda karşısında ingilizce çevirisi olarak "Justin Timberlake" çıkıyor. İnci'nin işi diyorlar. helal olsun. Çok güldüm buna da.
Konu 3:
Star TV'de Star Alademi isimli programın göbeğinde jüri üyesi olarak oturtulan bir gazeteci üfürüyor da üfürüyor. Müzik ile alakasının kel olduğu ise bariz. Şunları yumurtladı efendim:

Amy Winehouse Britanya'ya bluesu getiren kadındı. Ya evet gelirken yanında bluz getirmişti. Ne bluesu, ne getirmesi, ne britanyası ya? Soul efendim soul illaki bir sıfat aranıldıysa. Kadının şarkı sözlerinin biri bir kulağından girseydi öbüründen çıkamazdı zaten mosmor olurdun ayriyeten.

"Marcus Miller, Charlie Haden bunlar Miles Davis'in arkasında çalan cazcılardı, onlar bi rakşam yemek yedik hiçbiri uyuşturucu kullanmıyormuş, içki içmiyormuş. Ben cazcıları keş sanırdım bunlar sağlıklıydı maşallah"

Miles Davis arkasında çalınan bir jazz yapmıyordu, ekip işiydi, zaten enstrümanı solo enstrüman olarak kabul ettirmeye ömrü anca vefa etti. Öyle big band ile çalmadı zaar. O bahsettiklerinizle kafa kafaya verir cümbürcemaat çalarlardı. Elin cazcısı senle yemek yedi diye "Ertuğrul'cum mal var mı? alkol sorunumu aşmak için uyuşturucuya geçtim" diyecek değil herhalde. Kusurlarını gelip elin adamına niye anlatsın.

Serdar Ortaç 15 yıldır tüm Bodrum barlarındakileri oynatıp, listelerde zirveleri zorluyorsa onun yaptığı müziğe iyi derim demeye getirdiği bir attırığı daha oldu adamın. İnanamıyorum jüri üyeliğini bu kadar gayri ciddiye alıyorsa diğer işlerini nasıl icra ettiğini atmasyonu azıcık kuvvetli olan herkes tahayyül edebilir.

Gülmemek elde değil. Adam adeta ağzını her açtığında blöf yapıyor, her salise "ben en iyisini bilir, en şahanesini şıp tahlil ederim" ispatı peşinde.

Konu 4:

İneğe altın semer bağlamışlar, inek de tam inek oğlu inekmiş, tam malın gözüymüş, yine de demiş ki, "Ah vatanım"

Uzun lafın kısası inekleri küçümsemeyelim, etinden, sütünden, derisinden, sesinden faydalanmaya devam edelim.



Resimde doğru bir çeviri örneği görüyoruz. Alt yazı filmin hakkını vermiş.

15 yorum:

  1. güldüm okurken,ne dediysen haklısın:)

    YanıtlaSil
  2. Yazınız çok iyiydi, biraz önce pisikopatiyi okudum güldüm şimdi de siz. Çok yaşayın, iyi yaşayın:)

    YanıtlaSil
  3. Biraz önce aptal inek araması yaptım ve ne buldum bilin bakalım "okey masasına inek düştü" haberi, görmediniz mi yoksa?

    YanıtlaSil
  4. Türkçeden İngilizceye çevirirken tamam da ingilizce Justin Timberlake yazdığında daha güzel bir cevap alıyoruz bence Justin Timberlake; Justin Timberlake dir Ferhat göçer de kim oluyor gibi bir mana çıkarılabilir mi sence?

    YanıtlaSil
  5. Çok ayıp.. niye bu kadar dolandırdın ki lafı doğrudan diyeydin.:)))

    YanıtlaSil
  6. Avram;

    Siz var ya siz az değilsiniz :)

    AMa aslında güldüğüm şeyler bunlar. Ertuğrul Bey'e saygım inanılmaz boyutlarda. Kendisinin yüz ünlü türk kitabı içine alınmasını öyle muazzam bir biçimde anılmasını isterim.

    YanıtlaSil
  7. DOmatessuyu;

    Ferhat Göçer e şaştım. :)

    YanıtlaSil
  8. DOmatessuyu;

    Ferhat Göçer e şaştım. :)

    YanıtlaSil
  9. Fadiş;

    Çok teşekkürler :) bilmukabele, sevgiler..

    YanıtlaSil
  10. Tutsak;

    Kesinlikle adam Ferhat i iplemiyor bence :)

    YanıtlaSil
  11. sen simdi durup duruken neden 'sala inek' aradin ki..
    yoksa avram hakli mi ?

    o halde oovvv derim ben .

    birde aklima hollanda inekleri geldi, ne alakaysa ..

    YanıtlaSil
  12. Bak şimdi senin yüzünden şu star programını izleyeceğim. Üstat her hafta başka bir şekilde bilgilendirir bizi.Ben neler kaçırıyorum ya...

    YanıtlaSil
  13. Lô - Lâ;

    Aslında yazıya uygun bnir resim arıyordum o sebeple :D

    YanıtlaSil
  14. Şule;

    İzle valla boş yok programda ben şarkılara dayanamıyorum da arada jüri üylerinin konuşmalarını yakalıyorum. Ajda ile Ertuğrul döktürüyor. Sertab ı katmıyorum çünkü o sonderece az ve de öz konuşup saptamaları ile hedefi 12 den vuruyor.

    YanıtlaSil
  15. Ertuğrul Bey'e sorarsanız o çok önemli biri değil(!); kendisine takılanları ve önemseyenleri deli olarak görüyor ve çok da şaşırıyor ama ama ama bunu söylerken egosu da arkadan el sallayıp nanik yapıyor :))))

    YanıtlaSil

Yorumlar