13 Temmuz 2011 Çarşamba

Şans Oyunlarının Yüzde Kaçı Şansa Dayalı?

Futbola ilgim fazla değildir. Keyifli bir ortam olursa bazı maçları izlerim, ama izleyemessem de üzülmem. Son günlerde şike telaşı aldı yürüdü. İnsan üzülüyor sporun ve de skorun sahalarda değil de kapalı kapılar ardında belirlenmiş olmasına. Ne yani onlarca spor programında maçları kare kare ağır çekşmle izleyip pozisyon yorumlamak için dökülen milyonlarca adet laf kalabalığı boşa mı gitti yani? Orada konuşanlara üzülmüyorum, çünkü onlar paracıklarını cukkaladılar. Üzüldüğüm uykusuz gözlerle futbol yorumcularının ağzından çıkacakları bekleyip belki de dinlediklerini ertesi sabah tekrar edenler. Yazıktır oncağızlar gördüklerini gerçek sanıp bir de üzerlerine tonlarca yorum işittiler. Şimdi ayıkla ayıklayabilirsen skorlardan hangisi gerçek hangisi planlanmış diye.

Bu olay ortalığı sarsmalı, dağıtmalı iken, hayalleri ile oynanmış insanlar hala tepkisiz. Ya Digi Bey'e ne diyeceğiz? Yayın hakkına sahip olduğu bir takım şikeli görüntülerin kopyalanıp koyulduğu sitelere link veren bloglar var diye tüm blogspota erişimi taaa Diyarbakır'daki Mahkemelerden kapattırdı. Hem de iki defa.

Asıl asıl hesaplanması gereken ise - bence tabi, bu konuda kimse henüz bir fikir yürütmedi - Spor Loto / İddaa ne olacak? Orada şikeli maçı doğru tahmin edenler indirdi ceplere paraları, maçlar dürüst olsa idi tahmini doru olup cebe indirecek olanların payına da avuçlarını yalamak düştü. Ne olacak hileli maç oynanmamış olsaydı kazanacak olan insanların talihine. Kör talih mi bu? Şimdi oturup düşünelim bakalım ülkemizde futbol dünyası skorlarından beslenen şans oyunlarının yüzde kaçı şansa dayalı?


1 yorum:

Yorumlar