14 Temmuz 2011 Perşembe

İmkansız Görev; Haydi Bastır Tom !

Mission Impossible serisinin dördüncü tamamlanmak üzere. Aralık ayında ülkemizde de gösterime girecek. 60'lı yılların sevilen TV dizisi, 80'li yıllarda yine TV dizisi olarak çekildi ve benzeri biçimde ilgi topladı. Tekrar ilgi toplaması Tom Cruise'un dikkatini çekti, dizi filmi, film haline getirebilmek için bütün ilişkilerini kullandı.

Mission Impossible, tamamen ekip ruhu ve görev paylaşımı üzerine kuruludur. Ekipteki herkes eşit ölçüde değerlidir ve sorunları çözmek için her bir elemanın mevcudiyeti şarttır. Tom Bey'in kabul edebileceği bir senaryoda ondan rol çalacak, yüzünün her dakika perdede olmasına mani olacak bir ekibe yer olmadığı için; birbirinden imkansız görevlerin ekibi daha ilk filmin ilk yarısı dolmadan öbür dünyadaki görevlerine yolcu edildiler.

Mission Impossible filmlerinin ilk üçü Ethan Hunt'ın maceraları olarak beyaz peerdede arz-ı endam eyledi. Cruise Bey'in egosu ekibi yoketti geçti. İlk film olanca ihanetine rağmen Brian De Palma dokunuşu içeriyor olması sebebi ile farklı sinemasal tadlar barındırıyordu, ikincisi filmin en güzel yeri fragmanıydı, geri kalan kısmını John Woo manasız görselliklere boğmuştu. Üçüncüsü J.J. Abrams dokunuşu ile hoş bir macera filmi olmuştu ama malesef Mission Impossible filminden ziyade dünyayı birbirine katan tek tabanca James Bond filmi gibi duruyordu.

Çıkan haberlerden anlaşılan o ki; serinin dördüncü halkasında bir ekip var, ama Tom'dan rol çalabileceklerine inanmıyorum. Haydi bastır Tom, yok et efsaneyi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlar