17 Temmuz 2011 Pazar

Dünyanın En Önde Gelen Uzmanı

Kendi hayatınız söz konusu olduğunda dünyann en önde gelen uzmanı sizden, kendinizden başkası değil. Arzularınızı, tutkularınızı sizden iyi Kim bilebilir? Sİzin için neyin en önemli olduğunu, neleri yapmaktan zevk aldığınızı kim sizden iyi bilebilir? Eş, ahbap, dostlardan tavsiyeler almanın ve onların önerilerini dinlemenin bir yere kadar yardımı olabilir. Ama yine de başkasının sizin yerine kararlar almasına izin vermek hayatta yağabileceğiniz en büyük hatalardandır.

Bir ömür dolusu tecrübe, kendi ömrünüz kadar kazanım, kendiniz için en iyi olanın hangisi olacağını seçebilecek iradeyi vermiştir zaten. Yakınınız saydığınız kimselere danışın danışmasına da onları dinleyeceğim diye asla kendisnizi dinlememezlik etmeyin. Başkalarına güvenip, onların önerilerini körü körüne dinlemek kesinlikle en kolayı. Hele bir de başkasının kararı ile hareket ettiğimizde suçlayabileceğiniz birisinin olması da işin en katlanılır tarafı. Yıllar boyu tırmalarsınız karşınızdakini "senin yüzünden" diye diye. Onun yüzünden ama bedeli ödeyen sizsiniz. Kendi kararınızı kendiniz almaya başladığınızda dah agüçlü bir insan olursunuz.

Dostlarınızı dinleyin, başkalarından çok şey öğrenebilirsiniz, onların başına gelenlerden kendinize örnek dersler çıkarabilirsiniz de ancak iş kenidiniz ile ilgili bir karar almaya geldiğinde işi başkalarına değil hayatınızın uzmanı olan kimseye bu görevi verin. Kendinize güvenin.

8 yorum:

  1. me me me self self self, foto da güzelmiş, beğendim

    YanıtlaSil
  2. Ne kadar da haklısın sevgili Vladimir. Keşke insan kendi özüne bakmayı bilebilse, her başına gelen olayda dışarıda bir suçlu arayacağına nerede hata yaptım diyebilse belki de kavgalar şiddet ve daha pekçok olumsuz konu çözüme ulaşabilirdi.

    YanıtlaSil
  3. başkalarını dinle ama kendi bildiği yap. bi de bizim insanımız kendi hayatı için çok olumlu bakarken senin sorunun hakkında pesimist olmazlar mı boğazlayasın geliyor. şahsen ben sormayı bıraktım anlatmıyorum da

    YanıtlaSil
  4. Jano:

    Hatta "Ahhh ne varsa bende varrrr" şarkısı da uyabilir duruma. :D

    YanıtlaSil
  5. Tutsak;

    Dışarıdan ziyade iöçeriyi dinlemek lazım kafa dinçliğini sağlayabilmek uğruna :)

    YanıtlaSil
  6. Tutsak;

    Dışarıdan ziyade iöçeriyi dinlemek lazım kafa dinçliğini sağlayabilmek uğruna :)

    YanıtlaSil
  7. Tutsak;

    Dışarıdan ziyade iöçeriyi dinlemek lazım kafa dinçliğini sağlayabilmek uğruna :)

    YanıtlaSil
  8. Femme Fatale;

    Derdini döktün mü karşındaki ilişkiler profesörü, örnek insan, mikemmeliyetçinin en önde gideni kesiliyor o yüzden bu tiplere de fırsat tanımamak eğlenceli olabilir :)

    YanıtlaSil

Yorumlar