8 Temmuz 2011 Cuma

Bu Kadar Negatif Olmayalım

İnsanların büyük bölümünün yaşları ilerledikçe saçlarının rengi beyazlaşır da beyazlaşır. Ben bu konuda hayli şanslı olduğumu düşünüyorum tek tük beyazlarım olsa da dikkat çekecek ölçüde değil. Rahmetli anneanneme çekmişim, upuzun saçlarını arkada tek bir örgü ile toplar, sonrada onları başının tepesine minik bir topuz gibi dolardı. Koyu kahverengi saçlarında bir tek beyaz tel bulmak için uzun uzun aramanız gerekirdi.

Her insan bu kadar şanslı olmuyor daha 25 yaşında saçlarındaki aklarla tanışıp depresyone girmiş çok kişi tanıyorum. Saçların aralarına muhtelif aralıklarla yayılmış beyazlarla başa çıkmak belki daha kolaydır da kimisinin yçresel beyazlamaları oluyor. Alnın üzerinde koskocaman bir perçem beyaz mesela, ne kadar dikkat çekici. Sİmsiyah saçların ortasında bembeyaz bir alan, sahibini de bakanı da tedirgin ediyor ister istemez.

Beyazlama tabi sadece saçlarda görülmüyor. Bıyık sahibi bazı insanlar bu tatsız dopa hadisesini bıyıklarında tadıyorlar. Pos bıyıklar düşünün, fırça gibi mübarek gür mü gür. Rapunzel görse özenir bu gürlüğe. Ama bir bakıyorsunuz bıyık kırçıllaşmış, siyah beaz bir negatiflik. Hele düşünün bıyığının yarısı sağlıklı rengini korurken diğer yarısının bembeyaz olduğunu. Ne muazzam biçimde dikkat çeken bir negatiflik kaynağı. Bence bıyık sahipleri de çağın kozmetik nimetlerinden yararlanmalı ve beyazlamaya yüz tutan bu doğal aksesuarı saç boyası kullanmak sureti ile bilimum negatifliklerden arındırmalı.

2 yorum:

  1. Neden negatiflik olsun ki. Bence gayet karizmatik . Ozellikle genc yaslarda dahada oyle oluyor.

    Bir yesilcam senaryosu gibi bir olay ancak dogru, dedemin naasini bulan babamin saclari 25 yasinda bir kac saat kirlasmis (dogru my bu kelime ?) tam birden beyazlasmamis, ama gur siyah saclarinin buyuk bir kismi beyazlamis .. Kisa surmedi tamamen beyazlasmasina .. Vecresimlere bakiyorum, heyt bee diyorum .. Yani komplekslik bir sey degil .. Kellik de ayni ..

    No depression : )

    YanıtlaSil
  2. Ukalalık etmekten geri duramayacağım: alnın ortasındaki bir tutam beyaz saç, genetik bir mütasyon. Gerçek beyaz saç gibi değil. Ressessif karakterdi yanlış hatırlamıyorsam...

    YanıtlaSil

Yorumlar