28 Haziran 2011 Salı

Ekmeğiniz Nasıl Olsun?

Koskocaman bir mekanda oturuyor muşum. Son derece zarif ve pahalı mobilyalar ile döşenmiş bir restaurantmış burası. Garson yanımda iki dirhem bir çekirdek dinelmiş siparişimi hızla not etmeye çalışıyormuş. Tane tane söyliyormuşum o ikişer ikişer yazıyormuş.

"Ekmek" diyormuşum

"Nasıl olsun ekmeğiniz" diye kibarca soruyormuş.

Garsonun kılkuyruk gibi bıyıklarına baka baka;

"Kızarmış olsun, üzerine de ayni böyle bıyık koyun birer tane" diyormuşum.

Birden uyanıyormuşum. Sabah olmuş Mutfaktan kızarmış ekmek kokusu geliyormuş.

Sabah sabah mutfaktan gelen kızarmış ekmek kokusuna bayılırım ben. Bu da böyle bir itirafım olsun.

22 yorum:

  1. Kızarmış ekmek mi?? Üstüne doğal tereyağını süreceksin, onun da üstüne zevkine göre baharatı serpiştireceksin! ufff karnım acıktı benim... :)

    YanıtlaSil
  2. Gecen yaz ekmek yapmıstım

    evdekı o mıs gıbı ekmek kokusu


    mmm hala unuatamıyorum:)

    YanıtlaSil
  3. Kızarmış ekmeye bayılırım üstünde de annemin çilek reçeli olsun ama münkün mü hayır, rejim devam ediyor malesef. Bıyıklar pek yakışmış ekmeğe:)

    YanıtlaSil
  4. tereyagi ve lor peyniri ile yiceksin sicak ekmegi ..

    medeniyetsizligin gobeginde nerden bulcacaksam simdi ben bunlari : (

    YanıtlaSil
  5. Psikanalizde epey ilerlemiş bir tanıdığım var.Gönderelim sizi oraya, bu bıyık işini kökten çözelim efem:) N.Narda

    YanıtlaSil
  6. Sevgili arkadaşlar bu yazı aslında 22 Temmuz 2011 de yayınlanacaktı ama elim sürçmüş tarihlerle oynarken bugün eski bir tarihle çıkmış aniden yorumlar gelmese görmeyecektim böyle olduğunu :)

    YanıtlaSil
  7. 1 i yok mu?

    Ohh tereyağı ile nefis olur. Ben vişne reçeli ile de çok severim.

    YanıtlaSil
  8. Öykü;

    Evde yapılan ekmek kokusu da hiçbir şeye benzemez mükemmel olur. Onu yapmak da başka bir marifet ama.

    YanıtlaSil
  9. Fadiş;

    Reçelli ekmek harika olur, hele o çilek reçeli minik minik çileklerden yapıldıysa of of karnım acıktı :)

    YanıtlaSil
  10. Lô - Lâ;

    Lor ile hiç denemedim ama merak ettim. Ben her merak ettiğim gıdayı almaya devam edeyim duba gibi olucam sonunda :)

    YanıtlaSil
  11. N.Narda;

    Vallahi durumumu bende parlak bulmuyorum, giderim sahiden de.. Ben ki yiyecekten kıl çıkma fikrinden bile kıl kaparken koskoca ekmek diliminin üzerinde koskocaman bıyık siparişi hiç de bana yakışan bişi diğil :)

    YanıtlaSil
  12. hic bir sey olmaz .. ben yiyemiyorum bari sen ye ..

    atin olumu arpadan olsun : )

    YanıtlaSil
  13. Lô - Lâ;

    Vallahi yerim yemesine de bu peynir konusu blogdan peynirli bir yiyecek tarifi yapmama neden olabilir bu gidişle. Cheesecak filan tarifi verirsem şaşırma lütfen :p

    Şöööyle şeftalili cjeesecake, souk soğuk :))

    YanıtlaSil
  14. hadi verde gorelim .. oyle copy paste degil ..

    bizzat denenmis olsun ..

    oyle blog'dan atmak negzel .. ve ispat isterim ..

    ..

    YanıtlaSil
  15. Lô - Lâ;

    Elbette copy paste olmaz, kendi yaptığım, harika bir tarifi buradan vereyim o zaman.. EN kısa vakitte :) Yarın mesela sekiz sularında sabah. :)

    YanıtlaSil
  16. ailecek bekliyor bulacaksin bizi ..

    gorselde isterim haberin olsun ..

    YanıtlaSil
  17. Lô - Lâ;

    Şaka bir tarafa...

    Aslında ben yazılarımı önceden yazıyorum ya...

    Yarınki yazım zaten cheesecake tarifi. Tesadfen konu örtüştü. Ama ciddden hoş ve kolay bir cheesecak tarifi ben yaptım bir kaç kez. Hamur işi veya tatlı hiç yapmam ama bu cidden anormal kolay olduğu için denedim ve kolayıma geldi. Acaip kilo yapan bir besin olduğu için fazla sık yapmamak lazım ama :)

    YanıtlaSil
  18. o halde cheesecake yorumumu yarina saklayayim . pesin yorum olmaz..

    once gormek lazim .. : )

    bu arada sen benden hamarat ciktin :D

    YanıtlaSil
  19. Lô - Lâ

    İş başa düşünce yemek yapmayı öprendim bi ara. Ama bu kek ciddden çok çok basit..

    İyi geceler

    YanıtlaSil
  20. Tarife Girecek, yoksa Gourmet blog mu ? burası. Olsun diyeyim de kızarmış ekmek güme gitmesin.
    Sızma zeytinyağına azıcık kekik, biraz biberiye az da biber salçası.
    Daldır kızarmış ekmekleri içine bir de inleyen çaydanlıktan sabah çayı.

    Sevgiyle...

    YanıtlaSil
  21. Ali İkizkaya;

    Vallahi ne güzel gider şimdi :)

    teşekkürler

    YanıtlaSil
  22. epey oldu kızarmış ekmek yemeyeli.ben gevrek,boyoz'a alıştım:)karşımızda kahveci var.taze taze sabahtan geliyor:)ilk işim çayı koyup karşıya yürümek:)gazete,ekmeğimizi de alıp geri geliyorum.kızarmış ekmek de bir başka oluyor doğrusu.kahvaltıya bayılırımm:)

    YanıtlaSil

Yorumlar