16 Haziran 2011 Perşembe

Dağa Bayıra Şelalelere Koşalım

Reklamlarımızın dünyanın en özenti reklamları olduğunu cümle alem biliyor, her sene bunların içinden en iyilerni seçiyorlar. Seçerken neye özeniyorlar bilmyorum ama, özenmekten vazgeçemiyorlar. Sonra reklam filmi yönetmenleri filmçekmeye özeniyor Onlarda filmlerine btün özendikleri şeyleri koyuyorlar. Esinlenmeleri boyut olarak esinlenme boyutunu aşmış. Halkın da onların esinlendikleri ürünlerin orijinallerini seyrettğini unutuyorlar. Gerçek fikrini sçyleyene sırayla çemkriyorlar.

Bir şarkıcımız yıllarca kendini İstanbul'un gürültüsünden arındırdı yıllardan beridir. Buda öğretilerine kaptırdı kendini. Dünevi hırslara kapadı gönül gözünü. Güya böyleydi. Sonra bir gün aniden çıktı ortaya. Bir cep telefonu şirketinin reklamlarında boy gösteriyor ama ne gösterme. Bak her yerd eçeker diyorsunuz ama gidip kontrol edicem çekip çekmediğini diye senaryo icabı gaza getiriyor kendini. Sonuç kadın dağda bayırda yeni estetize edilmiş, doldurulmuş, kaldırılmış yüz hatları ile dağ, bayır, şelale gezip şarkılar söylüyor.

Bu nasıl bir perhiz efendim bu hırsı Buda'dan mı edindi? Ne kadar saçma. Bana da ne oluyorsa bu saçmalığa tatım kafayı.

Uzun lafın kısası şelaleleri rahat bırakın. Onlar benim :p

4 yorum:

  1. Açıkçası bende kendisini reklamlarda her gördüğümde "bu ne perhiz bu ne lahana turşusu" şimdi diye düşünmekten kendimi alamıyordum. Tek değilmişim.

    Hayat çok garip, şelaleler falan.

    YanıtlaSil
  2. Anladım hangi reklam olduğunu:)benim hoşuma gitti ne yalan söyleyeyim.Hayat paylaşınca güzel:)tatil yapamıyorum bari televizyonda göreyim:))

    YanıtlaSil
  3. SeV@L;

    İmaj oyunlarına bütçe ayıran bir sanatçının yarattığı imaj ile çelişen bir reklamda oynaması birbiri ile çelişen mesajlar vermesine yol açıyor. Bunun farkına varmamış olması komik. Cep telefonlarının ve baz istasyonlarının insan sağlığına zararı ile ilgili bir kampanyada olması şaşırtmazdı. Ya da bu reklam kampanyasının içinde kendi imajı ile çelişmeyen bir senaryo ile bağlantı kurabilseydi hoş olabilirdi.


    Evet haya garip :) şelaleler falan :D

    YanıtlaSil
  4. Kamikaze;

    O reklam kuşağında gösterilen yerleri ben de görmek isterdim doğrusu.

    YanıtlaSil

Yorumlar