13 Mayıs 2011 Cuma

Olağanüstü MR. B ve PS22 Korosu

Gregg Breinberg bir müzik öğretmeni. İlkokul dört ve beşinci sınıf öğrencilerine müzik dersleri veriyor. Öğrencileri ona kısaca Mr. B. diyorlar ve onu çok seviyorlar..

Gregg’in ailesi onun müziğe yetenekli olduğunu düşünerek ona iyi bir müzik eğitimi almakta destek olmuş. Ancak üniversiteyi bitiren Gregg müzşk konusunda sıradan biri olduğunu ve müzisyen olarak çıktığı yolun ona başarı getirmeyeceğine inanmış. Baba evinde işsiz aylar geöirdikten sonar müzik öğretmenliğinin kendisi için en uygun iş olabileceği kararını verip öğretmen olabilmek için ayrı bir eğitim almış.



2000 yılında Staten Adası, New Tork’daki Public School 22’de müzşk öğretmeni olarak başladığında onu nasıl bir şöhretin beklediğinden haberi yokmuş. Bir çok çocuğun idolü olup, korosunun ülke çapında ün kazanacağından haberi yokmuş. Mr. B. okul yönetimini koro kurma konusunda ikna etmiş Haftanın iki günü derslerden sonra 1,5 saat ve her sene sayısı 60-70 arasında değişen 10-11 yaşlarındaki ilkokul sn sınıf öğrencisi ile çalışmalara başlanmış. Koro okul içinde kısa sürede ün kazanmış. Şarkıları öğrenciler seçiyor ve Mr. B. Piyano ya da gitar çalıyormuş.



2006 yılından itibaren Mr. B. grubun bloguna ve youtube a grup performanslarını kaydettiği video görüntüleri yüklemeye başlamış. Ülkenin her yanından tıklanmaya başlamış videolar. İşk Tori Amos grupla buluşmuş. Ardından Lady Gaga, Beyonce, Stevie Nicks, Crowded House, Ne-Yo, Oprah Winfrey, Trya Banks. Queen Latifah ve Kylie Minogue ile şarkılar söylemişler. 2009 Yılında ABD Başkanı Obama’ya ilahiler söylemişler. Koru P.S. 22 Chorus olarak tanınıyor.


2011 yılındaki koro elemanları en şanslılarıymış. Çünkü bu yılın başlarında okulun tiyatro salonunda bir akşam velilerine programlarını sergilerlerken içeriye birden Anne Hathaway girmiş ve onları Oscar Ödül törenine davet etmiş.

Oscar ödül töreninin kapanış performansını üstlenmiş grup. Over the Rainbow’u söylerlerken, arkalarındaki devasa perde açılmış ve perdenin arkasında bekleuen, o gece ödül alan sanatçılar çocukların arasına karışıp şarkıyı birlikte bitirmişler. Koronun videoları youtube da nisan 2011 itibariyle 27 milyon kişi tarafından ziyaret edilmiş.

Okul yönetimi koroya katılan çocukların özgüvenlerinin yükseldiğini, bir şeyler başarma hazını tattıklarını söylüyor. Ayrıca korodaki çocukların ders notları da önceki yıllardakine gore bariz biçimde yükseliyormuş. Mr. B. ise halinden memnun, kendi kafası içinde sınırlarını çizdiği yeteneğine rağmen yıllarını verdiği müzik sayesinde tanınıuor olmanın tadını çıkarıyor. Çocukların bu hobilerinden para kazanılmasına eğitim kurumu izin vermiyor olsa da mezun olan çocuklar arasında solo olarak şöhreti yakalayanlar var. Mr. B. ye çocuklara bu kadar güzel şarkı söyletebilmesinin sırrının ne olduğu sorulduğunda, onlara şarkının sözlerini hissetmeye çalışmalarından başka tabsiyede bulunmadığını söylüyor. Gerçekten de videolarda sesi kapatsanız bile çocukların her birinin yüzünde değişen ifadeleri gözlemleyebilmek mümkün.

Meraklısına Linkler;

PS 22 Korosu'nun Blogu

Wikipedia

Mr. B. Facebook





3 yorum:

  1. Çok hoş...
    Bazen neden bizim ülkemizde de böyle şeyler olmaz diye düşünürüm sonra da halkımızın hali gelir aklıma vaz geçerim bu düşüncemden...

    YanıtlaSil
  2. Ebruli Günce;

    Bana noluyorsa ben izlerken çok mutlu oldum çocuklarla birlikte sevindim.

    Biz de olsa bırakmazlar. Bürokrasiyi insanın hayatını dar etmekle görevli keyfine göre engel yerleştirme işleri mevkii olarak kullananlar oracıkta sürerler adamı. :(

    YanıtlaSil
  3. Güzel bir paylaşım, örnek alınması gereken bir davranış onlarda bu özgür bakış, kalıpların dışına çıkıldığında desteklenme var. Bizde ki gibi kösteklenme hadi ordan canım, olmaz o iş olmaz demek yok..

    YanıtlaSil

Yorumlar