25 Nisan 2011 Pazartesi

The Hounds of Love

Kate Bush 1982 tarihinde yayınlanan "The Dreaming" isimli albümü ile kazandığı başarının ardından kendisini yeni albümü ile ilgili çalışmalara adadı. Evinin yakınında 24 kanallı bir stüdyo kurarak aylar boyunca buraya kapandı. 1985 yılına gelindiğinde çalışmalar içine sinmişti. Albümü artık yayınlanabilirdi. Albümün adı ile ilk yüzü aynıydı; kolay akılda kalan pop şarkılarından oluşan "Hounds Of Love" ve herhangi bir tarz ile adlandırılması zor olan, folka ve rocka benzeyen ikinci yüzünün ismi ise "The Ninth Wave" idi.

Albüm çıkar çıkmaz Running Up That Hill şarkısı ile patladı. O sıralarda Liste başı olan Madonna'nın Like A Virgin'ini yerinden indirip aylar boyunca inmemek üzere liste başına yerleşti. Ardından Cloudbusting şarkısına çekilen ve Donald Sutherland'in oynadığı garip video geldi. Bu video çalışmasının üzerinden yıllar geçse de izleyenlerde hep aynı güçlü etkiyi yaratan garip, ürkütücü, masalımsı ve gizemli havasını korumaya devam etti.

Benim emektar walkmanimde en çok çalınan kasetlerden birisi de buydu. Baştan sonra dinlemesini sevdiğim albümlerden olsa da en beğendiğim şarkılar, Cloudbusting, RUTH, An Dream Of Ship oldu, Hello Earth ise hala bittiğim eridiğim bir parçadır.

A Yüzü (Hounds of Love):

Running Up That Hill
Hounds of Love
The Big Sky
Mother Stands For Comfort
Cloudbusting

B Yüzü (The Ninth Wave)

And Dream of Sheep
Under Ice
Waking The Witch
Watching You Without Me
Jig of Life
Hello Earth
The Morning Fog

1997 yılında albümün CD versiyonuna Bazı şarkıların remixleri ile Kate Bush'un o dönem yaptığı "Be Kind to My Mistakes", "Under the Ivy", "Burning Bridge" ve "My Lagan Love" şarkıları da ilave edildi.

Sanatçı bu albümünün iyi karşılanmasından cesaret alarak kendi müziğine folk alanından daha cesur aktarmalarda bulunmaya başladı. Bir sonraki albümüne kattığı bulgar folk vokalleri şarkılara ürkütücü ve çekici bir cazibe katmasını sağladı.

Albüm yıllar içerisinde bir çok sanatçıyı etkisi altına aldı. Tori Amos'un müziğinde, özellikle ilk yıllarında Kate Bush'un tesirinin hissedildiği dikkatlerden kaçmayacaktır. Bir çok grup tarafından albümdeki parçalar coverlandı. En başarılı coverlardan bir tanesi Placebo'nun "Covers" albümünde yer verdiği "Running Up That Hill" oldu. Orijinali hızlı olan şarkıyı slowa çevirmek başarılı bir yorum değişikliği oldu. Şarkının yeniden keşfedildi. Bu versiyonun en büyük sürprizi ise şarkının asıl sahibinin vokallerde yer almış olmasıydı.

2000 yılında "Q" Dergisi bu albümü İngiltere'de yapılmış en iyi 20. albüm olarak belirledi.


Meraklısına linkler;

Resmi sitesi : Kate Bush

Running Up That Hill - Placebo;

1 yorum:

  1. http://ahmetrustem.blogspot.com.tr/2014/02/zamannn-otesindekiler-no1-kate-bush-u.html

    bende bazı konser görüntüleri ve tv performanslarını ekledim . Yazınız çok güzel.Tebrikler.

    YanıtlaSil

Yorumlar