28 Nisan 2011 Perşembe

Çirkin Kediler

Ülkemizde evinde kedi beslemek hevesinde olan insanların büyük çoğunluğu bu isteğini sokak kedileri ile gidermeyi seçiyor. Yeni tavrulamış bir kedinin bebeklerinden birini almak elbetteki en kolay yöntem. Uzanıp buzdolabı rafında duran bir meyvayı alıvermek kadar kolay.


Evine götüreceği kediyi seçen insanların öncelikle aradıkları sevimli bir yavru kedi. Sevimliliğin en kolay anlaşılır göstergesi de kedinin desenleri.


Ev kedisi olmak üzere seçilenlerin çoğu güzel desenli kediler, uyumlu desenli kediler. kürkünün renkleri hoş kediler. Sevimli kediler şanslı, sıcak bir yuvaya kavuşma olasılıkları hayli yüksek, kedi mamaları ile beslenme şansları bir hayli fazla. Peki ya çirkin kediler? Onlar hep sokakta mı kalmaya mahkumlar. Çirkin dediğimiz, kürkündeki desenlerini beğenmediğimiz kediler sevimli değiller mi? Ufacık bir ilgi gösterdiğinizde önünüzdeni arkanızdan miyavlayarak etraftaki duvarlara, sütunlara çenelerini sürterek ilgiye ve sevgiye aç olduklarını göstermezler mi?

29 yorum:

  1. Vladimir;
    yaaaa,kedileri bile ayırır olduk değil mi güzel ,çirkin diye.?
    Nasıl insanlar olduk.
    Ufff vallahi.

    Çok sevilir o kediler,çirkin şeyler.

    YanıtlaSil
  2. Bence cırkın kedı yok


    hepsı bırbırınden guzel
    ama goren göz onemlı

    YanıtlaSil
  3. valla ben de son derece taraflıyım bu konuda, hiç çirkin kedi görmedim daha hayatımda:)

    YanıtlaSil
  4. Yazık...
    Ne hale geliyoruz,beğenilerimizi bu kadar hayat kıstası yapmak doğru mu acaba? Kediler veya evde bakılacak petler bize göre sevimliyse al hayatı değişsin değilse bize ne... Çok kötü...

    Fotoğraftaki kedi de çok şeker, iki yüzü varmış gibi...
    Her şeyin aslında ki yüzü yok mu?

    YanıtlaSil
  5. Çirkin kedi yoktur, ruhu kararmış insan vardır.

    YanıtlaSil
  6. öykü'ye katılıyorum,

    çirkin kedi yok..
    aslında hiç bir şey çirkin değil.

    bakışta gizli her şey.

    YanıtlaSil
  7. bi kere de şu sayfada sorun yaşamadan yorum yayınlayayım ya. bi kere, sadece bi kere. dört defa tık tık yaptım allah seni inandırsın. peki niye? sırf şu cümleyi yazabilmek için; eve mobilya mı seçiliyor?
    bu arada fotolardaki kedi bizim noktaya benziyor vlad. ölmeyen kedi noktadır tam adı. iki yüz elli yıldır falan kapının önünde. her hastalığı, kazayı, belayı atlattı alnının akıyla, genç kız gibi dolanıyor yaşına rağmen. ben bunu bloguma yazayım bi ara.

    YanıtlaSil
  8. Çirkin kedi vardır bence. Misal bizim Zekai.(ebruli görürse çirkin deme zekai'ye der şimdi :))

    Ama ben o çirkini öyle özledim ki kokusu burnumda, hareketleri, tavırları hep gözümün önünde. Evde sürekli "Zekai şöyle yapıyordu ya hani" muhabbetleri geçmekte.

    Çirkin mirkin hepsi benim olsa keşke kedilerin, köpeklerin falan mutluluktan ölürdüm. :)

    Hele şöyle bir yer gördüm geçenlerde -- http://www.youtube.com/watch?v=vwM6f0liHpo&feature=player_embedded -- hayallerimin yeri :)

    YanıtlaSil
  9. İnsanlar kendilerini birincil varlıklar olarak görmeye devam ettikçe, hayvanlar -ki onlara hayvan ismini de biz takıp birilerine hakaret ederken o isimleri kullanırız- güzel/çirkin olmaya devam edecekler ne yazık ki...
    Bu arada bu kedi çok karizmatik -bakın ben de bir ayrım yaptım, neyse ki olumlu...

    YanıtlaSil
  10. Bana gelenler kedimin cok cirkin oldugunu soyluyorlar oysa o bana gore dunyanin en tatli, en guzel, en vahsi, en obur, en sevecen , en gururlu en dayanilmaz yaratigi. ve sokak kedisiydi halen oyle sayilir hergeleyi bazen aksamlara kadar bekliyorum nerde kaldi diye, gece saat 3 de 4 'de sokaklarda ariyorum bagira bagira, mahalleden kovulacam,ozgur birakiyorum olan bana oluyor.

    YanıtlaSil
  11. insanları ayırıyoruz yahu gayet doğal bir şekilde yapıyoruz hem de bunu kedileri niye ayırmayalım!

    YanıtlaSil
  12. Kedileri uzaktan seviyorum, elimi çok süremem. Ancak düşmanımın düşmanı dostumdur felsefesinden(fareyi tv de görsem bile içim tuhaf oluyor) kedileri daha çok seviyorum

    YanıtlaSil
  13. domatessuyu;

    yaz seonu için kiarkadığı evindeki koltuk takımının rengine uygun köpek alanlar var. Yaz bitip evine dönerken sayfye yeri çıkışında kaderine terkediyorlar hayvanları. Şimdi çirkin kedi alsın da evi mi çirkin gözüksün.. :(

    öykü;

    Bence de öyle, şu resimdeki mesela kedi seven insanı ka metre öteden tanıyor. Sonra bir cilveler bir cilveler. Kuyruk dimdik sırt kasılmış. Daha larşıdanmırıl mırıl gurulduyor. İki okşuyorsun oynamak istiyor patileriyle ellerine vuruyor insanın.

    Teyzemin evinin orlarda bir sokak kedisi bu. Giderken yanımda minik bir whiskas poşet götürüyorum. Poşeti yırtarkenkisesi duyunca bacaklarımın arasında taklalar atıyor Bir loklma alıyor bir gelip bana sürtünüyor. :)

    Psikopati;

    Yoktur çirkin kedi :)

    YanıtlaSil
  14. Ebruli günce;

    Çok karizöatik bi hal var ortada turunca bir çizgi sağ tarafı siya solu tam bir scarface... İnanılmaz oyuncu ayrıca da.

    Ceren;

    İnsan kendi ruhunun verdiklerini dışına taşıyor minik canlılar karşısında.

    Ful yaprakları;

    Malesef hayat acımasız... O yüzden inanlar da böyle :(

    YanıtlaSil
  15. Kırmızı Çizmeli Kedi...

    Sayfandaki yazıyı okuyunca iyice merak ettim NOKTA'yı... Resmini çekeilirsin inşallah bu ara ziaret ederse. :)

    SeV@L;

    Linke bayıldım bennnn

    :)

    Cüneyt Karakuş;

    Kesinlikle katılıyorum....

    Kedinin karzimatik olduğuna da katılıyorum... Beni de pek sever kendisi.. Yeni tanıştık ama.. .Olsun güvendi bana :)

    YanıtlaSil
  16. hazan;

    Çok hınzırmıl o kedi.. Halamın öyle bi rkedisi vardı sabah salarlardı sokağa mahalledeki kedileri hizaya sokardı. Köpekler bile korkardı o kediden, mahalleden sustalı geçerlerdi.. AKşam karanlığında canı istedi mi geri dönerdi. Balkondan halam "tonton" "tontoooooonn "diye seslenirdi :)

    Beenmaya;

    Sokak kedisiyse ayırmayalım ama.. Yüzlerine demeyelim hiç değilse :)

    Canistanbullu;

    Aman dikkat diyorum... Kedi sevmeyen ler birgün aniden değişebiliyorlar zira... Benim kuzenim kedi görünce nereeyse sırtını kabartıp "hısssss" diyecek kadar hazetmezdi onlardan... Şimdi evinde iki kedisi var. :)

    YanıtlaSil
  17. Yazınız sokak hayvanlarını korumaya yöneelik bir yazı olmuş ama ben desenlisini de, desensizini de evimde beslemem. Evimin içinde bir hayvan besleyeceksem bu balık veya akvaryumda yetişen diğer hayvanlardan başka olmaz herhalde.

    YanıtlaSil
  18. Güzellik kaygısı şimdi de kedileri nbaşına dert oldu demek ://

    YanıtlaSil
  19. Gercekden aynen dediginiz gibi komsunun kopegini korkutuyor basina birsey gelecek diye korkuyorum, butun kedilerle kavga ediyor bir gun kuyrugu kopmus dengesinde duramiyor, birgun bacagi kirilmis kulaklari kan icinde, her tarafi yara icinde veterineri bile bizi gormekden bikti, ama o bikmadi kudurmakdan, cabukda iyilesiyor, gozu sokakda birakirmi milleti rahat etsin, ama o bakislari yokmu olduruyor beni bitiriyor arkasindan kosmayayimda ne yapayim.

    YanıtlaSil
  20. hangi kedi çirkin ?? Göremedim :)))

    YanıtlaSil
  21. Bir kediyi sevmek için burnu ve bıyıkları yeter bence. :) Hele ki şu fotoğraftakinin burnuna bak! Nasıl da güzel...

    YanıtlaSil
  22. Ben birilerinin "çirkin" dediği kedileri daha çok seviyorum. Hele de şu pis pis bakan kediler var ya, onlara bayılıyorum. Bir tanesi bizim bahçede :) Öyle bir bakıyor ki sanki evin sahibi kendisi, biz de misafirliği biraz fazla uzatmış istenmeyen kişileriz :)

    YanıtlaSil
  23. Çirkin Kedi yoktur, bakımından zaman ayırıp kedisine bakmayan sahipler vardır

    YanıtlaSil
  24. 1i yok mu;

    Hayvan beslemek tamamen kişisel tercih besleyeni de beslemeyeni de anlayabiliyorum, kendimce. Ama evde hayvan beslerken deseni çirkin diye bir hayvanı iteklemek, görüntüye bakıp da hayvan seçmek tuhaf geliyor.

    YanıtlaSil
  25. Sırf Şiirsel Yorum;

    Kesinlikle öyle olmalı.. Malesef...

    YanıtlaSil
  26. Hazan;

    Onların bakışları o kadar yalansız dolansız ve gerçek ki. AYna gibi içlerini yansıtıyor.

    YanıtlaSil
  27. Dalgaları aşmak;

    Kesinlikle :))

    YanıtlaSil
  28. D:

    Evet sevimlidir kediler, merakla burnunu oynata oynata gelirler ilgiye değer insanların yanına :)

    Aydan Atlayan kedi;

    Ama kediler öyledir, alemdirler zira.. Onlar hancı biz yolcu sanki :))

    Herzaman FB;

    DOğru bir söz bence :)

    YanıtlaSil

Yorumlar