27 Nisan 2011 Çarşamba

Bunlar Geçici Bıyıklar

Ülkemizde maskeli balo pek olmaz. Bir kaç sene önce Cadılar Bayramı özentisini ithal etmekte aceleci davranmış bir Bostanlı barı o özel güne has bir maskeli parti düzenlemişti. Aylardan doğal olarak Ekim'di, günlerden de en sevdiğim gün olanıydı. T.G.I.F., "Rabbime hamdüsenalar olsun ki Cuma" yani. Katıldık efendim. Bar tıklım tıkış dolu idi. Mamafih gözlerim merakla tüm barı fır dolanmak sureti ile kolaçan etse de, ancak iki tane kılık değiştirmiş müşteri gördüm. Biri pamuk prenses kılığında bir kadın, diğeri de bir cüce kılığına girmiş kazık kadar bir adamdı. İkisini de inandırıcı bulmadım. Hoş bu durum ikisinin de çok umrundaydı. Çoktan sarhoş olmuşlaredı ve tartışıyorlardı.

Bir de, "Üstelik ikisi de türk değildi" dediğim vakit kimsenin "Ayy inanamıyorum" diyerek kendini oturduğu iskemleden aşağıya kaydırıp duruma bir nebze olsun intihara ön teşebbüs süsü vereceğini düşünmüyorum. Benim kılığıma gelince ben de her zaman giydiğim sweatshirtün yerine o güne dek hiç giymediğim bir sweatshirt giyerek sözümona kılık değiştirmiştim. Türk erkeğiyim ya, evellallah; ne en cazgırından kıyafet balosu da olsa tepeden tırnağa kılık değiştiririm, ne de dünyanın en zengin düğününe davet etseniz ısrara binanen dansa kalkabilirim büyük konuşmayayım, ama mazallah göbek atmam.

Biz türkler öyle acaip kılıklara bürünüp de dikkatleri üzerimize almayı sevmeyiz pek. Bunun altında yatanı irdeleyemeyeceğim. Zaten bu konuda bilgim az, bir de "öküz altında buzağı arıyor bak gene" dedirtmem ben kendime. Ben dedirtmem kendime böyle. Neyse lafı dolandırmayayım. Gelelim bu haftanın bıyığına/bıyıklarına.

Diyelim acilen bir maskeli baloya katılmanız gerekti ve hazırlanmak için vaktiniz dar. Kılık da değiştirmeyi fazla arzulamıyorsunuz diyelim. Üzülmeyin kılık değiştirmeden kılığınızda dramatik bir değişiklik yapabilirsiniz. Hem ne şiş yanmış olur ne de kaz gelecek yerdek ördek esirgenir. Bu yöntemle çok kolay biçimde imaj değiştirebilirsiniz. Nasıl mı? Takma bıyıklar ile. Hem de takmaya bile gerek bulunmayan takma bıyıklar ile. İnce uzun bir çubuğun üzerine hazırladığınız bir bıyığı kesin/yapıştırın. Maskeli balodan içeri girerken yüzünüzün orta yerine tutun. Alın işte size geçici bıyıklar. Ne demeli buna?

Oh La La mirim Oh La La!!!

Yine de çalkalanmış ama karıştırılmamamış martini kadehinizi ağzınıza götürürjen bıyıklarınızı kenara çekmeyi unutmayınız. Benden söylemesi.

Bir de dilerim en kederli günümüz böyle olsun.



Not: Bu bıyıkların erkekler için olanı da mevcut.

Diğer not: Evet farklı kıl renkleri de mevcut.

Son not: Puantiyeli bıyık yok. (Şimdilik)

6 yorum:

  1. off hiç haz etmiyorum şu bıyık denen kıl yumağından :)

    YanıtlaSil
  2. şimdilerde bi de bıyıklı takılar moda. gelecek bölümde de ondan bahsetsen diyorum iki satır; al sana bi de link vereyim
    http://www.hersheyler.com/shop/wp-content/uploads/2010/01/SNC03275.JPG

    YanıtlaSil
  3. Orjinal bıyığı sevmem ama takma bıyık düşünülebilir. Enazından maskeli balo için yapılabilir..

    Buarada blogunda kullandığın fotoğraflar çok orjinal.. ;)

    YanıtlaSil
  4. Ebruli Günce;

    Değişik bir aksesuar.. Genelde sevimli değil... Ama ben nedense taktım bu ara bıyıklara :)

    YanıtlaSil
  5. Kırmızı Çizmeli Kedi;

    Vayyyy.. Neler var burda... Teşekkürler.... Bir sürü post çıkartırım ben burdan... :)))

    YanıtlaSil
  6. 1i yok mu?

    Acaip takma bıyıklar var, önümzdeki günlerde her hafta bir tane çıkacak. Bıyığa taktım şu sıra :)

    Teşekkür ederim.. Bir kısmını kendim çekiyorum... Kendi çektiklerimin altında ya da kendi yaptıım karalamalarda D.M. diye belirtiyorum. Öbürleri sağdan soldan bulduklarım bir de bulduğum resimlerle azıcık oynayıp değişiklk yapıyorum vakit buludmmu.

    YanıtlaSil

Yorumlar