1 Nisan 2011 Cuma

Bekleyen Kedi

Zaman sokaklardan, bahçelerden, ağaç gölgelerinden, kaldırımlardan geçer. Sokaklarda, evlerde, ağaç gölgelerinde, kaldırımlarda kediler vardır. Onlar zamanın geçişini izleyerek beklerler. Onlar beklemek için vardır. Zamanın geçişine şahitlik etmek için oradadırlar. Gözlerinde hem bilegece hemm vakur bir bakış, mevsimlerin birbirini kovalamasını hayran hayran izlerler. Sokak kedileri her şeyi bilir.


Fotoğraf: Bekleyen Kedi - D.M.

4 yorum:

  1. evet öyleyizdir biz kediler.hele de sokak kedileri. herşeyi biliriz önceden. yağmuru, karı, kazayı, hastalığı, sevinci hepsini ama hepsini. ama hiç etki etmeyiz hayata. olacak olan olsun diye bekleriz. tuhafız biraz. o yüzden hep korkmuş insanlar bizden. görülmeyenleri gördüğümüz için kimileri şeytan demiş bize. ama hep varız işte. her köşe başında, kaldırmda, çatıda, ağacın dalında, evdeki minderde... zamanı izliyoruz.

    YanıtlaSil
  2. çok doğru bazen şımarık, bazen ürkek, bazen öfkeli ama sokak kedileri herşeyi bilirler. bülent ortaçgil geldi aklıma.siz kardeşler hangi kedileri seversiniz, hangi kediler gibi yaşamak istersiniz, sevimli, uslu, sesli, hırslı, hangi kedilerdensiniz...

    YanıtlaSil
  3. Sevgili Vladimir !
    Kedileri sevdiğim hele hele sokak kedilerini çok sevdiğim gün aşikar. Bu yüzden ve lisanının güzelliği, imbikten geçmişliği ve bir kedi lisanıyla yazılmış oluşundan dolayı sana kocaman sarılıp "Ellerine ve Ruhuna Sağlık" demek isterdim.
    Çok sevdim çookkkk, zamanın şahidi, zamanın tarihçisi kedileri anlatışını. İznin olursa akıl defterimin bir kenarına yazmak isterim.
    Tebrikler ve sevgiler...

    YanıtlaSil
  4. Bu benim mirmira benziyor..cok tatlilar

    YanıtlaSil

Yorumlar