26 Nisan 2011 Salı

Alış Veriş Merkezi Manzarası

Alışveriş Merkezlerinin bir tanesinden çıkmak üzereydim. Önümde şık bir kadın yürüyordu. Yanında kızı olduğu anlaşılan 15-16 yaşlarında bir genç ile birlikte konuşarak ilerliyorlardı. Kadın çok şıktı. Alışveriş merkezinin içinde rastlamıştım az evvel. Siyah bir etek ile üzerine siyah bir ceket giymişti. Ceketin yakaları beyaz renkteydi ve önde değişik biçimde göğüs hizasında birleşiyor ve birleştiği noktaya dikkat çekiyordu.. Ceketinin kollarından blüzunun fırfırlı kolları bilhasssa çıkarılmış gibi duruyordu. Saçları özenli biçimde taranmış, parfümünün kokusu karşıdan duyuluyordu. Özgüveni yerinde, şık ve güzel bir kadındı. İşte tam çıkarken önümden yürüdükleri için tekrar rastladım onlara. Otomatik kapı açıldı. Anne kız geçtiler. Ben de peşleri sıra çıktım dışarıya.

Karşıdan iki genç kadın geliyordu. Daracık mini etekleri, havanın soğukluğuna aldırış etmeksizin kısacık kollu bluzları ve havalı saçları ile hızla giriş kapısına doğru ilerliyorlardı. Tam yanından geçtikleri anda bir tanesi anneye dönerek "iğrenç" dedi.

Tek kelime. Çocukça bir hesapsızlıkla söylenmiş, kötülük dolu bir ifadeyi kustu kız dışarıya. Sonra her ikisi kahkahalar atarak önlerinde açılan kapıdan koşarak içeriye daldılar. Kaçar gibi bir anda yok oldulur.

İğrenç!! Ve Bammm!!! Yoklar.

Kadın kızına dönerek sordu; "Bana mı dedi onu?"
Kızı aldırmaz bir ses tonu ile "Bırak ya anne" dedi.

Sonra yürüyüp gittiler.

Genç kadının anneye neden öyle gıcık vermeye çalıştığını anlayamadım. Kıskandı mı? Kadını rahatsız etmek için bir laf sokup gününü mü mahvetmek istedi. Peki ama neden? Çözemedim.

15 yorum:

  1. çok da zor değil aslında anlamak viladimir....ama hayata senin gözlerinle değil biranlığına onların gözü ile bakmak koşulu ile:D
    özbenliğini dış dünya tatmini ile teyid edebilenler diğer insanları bu şekliyle inciterek tatminlerini arttırırlar. Onlara göre dış dünya onlara hoş birşey verirse çook mutlu olurlar kötü birşey verir yada istedikleri birşeyi vermezse çook mutsuz olurlar....başkalarından bir adım yukarıda olmaksa onları tepeye vurdurur....
    değişik bir egosal hesaplaşma sanki.

    YanıtlaSil
  2. off çok kötü,umarım kadın benim gibi takıntılı biri değildir de günü zehir olmamıştır...

    YanıtlaSil
  3. kıskanclık olma ıhtımalı cok yuksek

    bırı onlara terbıye nedır ogretmelı

    YanıtlaSil
  4. Bilimden, akıldan, sanattan uzaklaşan toplumlarda sık görülen hastalıklı bir durum. Sosyologların ve siyaset bilimcilerin ilgileneceği iyi bir gözlem.Tolstoy bu durumlar için şu anahtar davranışı öneriyordu: "AZANLARIN AZMALARINA İZİN VERİRSENİZ AZGINLIKLARINI ARTTIRARAK SÜRDÜRÜRLER"
    Onları durdurunuz! Dostlukla.

    YanıtlaSil
  5. Guguk Kuşu;

    Güzeş açıklamışsın, Allah bu insanları kendi kendilerine katlanmak zorunda olmakla cezalandırmış bence.. Başkalarının incinmiş duyguları ile beslenenler de kendilerini sürekli başkaları ile kıyaslayanlar da asla mutlu olamazlar.

    YanıtlaSil
  6. Ebruli Günce;

    Yok aslında bçylelerine takmamak lazım. Edepsizin teki haddi olmayan laf etti diye orda durmamak, üste almamak daha iyi. Bence o şahit olduğum anda anne son derece temiz, düzgün bir insanken ona bir laf eden genç kadın adi ve ve değersiz gözüktü gözüme. Bizler bir anına şahit oluyoruz etrafında sürekli böyle bir edepsiz yaratığın olma ihtimalini düşünsene. Bazı cılkı çıkmış pop yıldızcıklarını örnek alıp şirretliği erdem sayanlar yanıldıklarını bile anlayamayacak kaasitedeler. Düzelmeleri zor. Düzelmeyi isteyecek bakış açısına ulaşmalarını zor görüyorum bunların. O yüzden seviyesiz insanın sözünden asla ve asla gocunmamak, kendi kendini ortaya böyle döküp adiliğini serdiği için onlara acımak lazım sadece.

    YanıtlaSil
  7. Öykü;

    Katılıyorum, ancak bunların terbiye edilmeleri zor. Tanımadığı insana gıcık vermekten çekinmeyecek denli kaşarize olmuşlar. Ben en çok bu tiplerin ilerde çoluk çocuk sahibi olduğunda yetiştirecekleri kendi modellerinden ürküyorum :(

    YanıtlaSil
  8. alizafersapci;

    Çok doğru sçylemişsiniz. Tolstoy'un sözü ayrıca çok güzel. Günümüze de ne kadar uyuyor öyle

    YanıtlaSil
  9. Artık insanlar pasif agressiflikten açıkça saldırganlığa geçtiler. Bu ve benzeri davranışlar benlik şişmesi gibi görünse de, aslında kendi özgüven eksikliklerini bu şekilde bastırmaya çalışıyorlar. Kendilerine hiç bir zararı olmayan, hiç hak etmeyen insanlara kötü ve aşağılayıcı davranarak tatmin olmaya çalışıyorlar. asıl iğrenç olan bu şekilde davranmak. Çok yazık.

    YanıtlaSil
  10. Lafebesi olmak iyidir ama yukarıdaki şarta uymak koşulu ile...
    Aklıma -yanılmıyorsam- Mevlana'nın bir sözü geldi.

    Her söze verecek cevabım var. Ama bir söze bakarım söz mü diye... Bir de söyleyene bakarım adam mı diye?"

    YanıtlaSil
  11. yorumum: Tolstoy ve Mevlana'nın sözleri cuk oturmuş konuya:)

    YanıtlaSil
  12. Bu anlattigin robotlardan cok var aslinda, her alanda, her ortamda gormek mumkun.

    Demek ki o kizlarda oyle bir asagilik kompleksi gelismis ki epey kotu haldeler.

    YanıtlaSil
  13. Aklıma biyoloji dersinden kalan ''Simbiyoz Yaşam'' örnekleri geldi her nedense :D

    YanıtlaSil
  14. Şeytanın ''Yaz'' Dedikleri;

    O tavrın kendisine bir katkısı olacağını sanması ne kadar da acı.

    1i yok mu?;

    Haklısın her söze değer vermemek en doğrusu galiba. SÖzüne kıymet verilecek adamın lafın kaale almak en iyiy çözüm sanırırm.

    N.Narda;

    Az ve öz...

    YanıtlaSil
  15. Biraz ;

    İşin kötütü her zaman soğuk kanlı olamayabilir insan, etkilenebilir de, sevyesine inebilir de bunların. Durduk yerde başa bela Belki de bunlar cvp vermeyeceğine emin oldukları kişileri hedef alıyor olabilirler .. acaba?

    GÖK-TÜRK;

    :))) He he he

    YanıtlaSil

Yorumlar