19 Nisan 2011 Salı

Alın Size Okunma Olasılığı Yüksek Bir CV

CV yazmak bir sanattır derler, bu da yüzyılımızın en büyük uydurması. CV yazmayı sanat addedip kaleme sarılıp döktürenler olacaktır elbette. Çabuk tövbe ederler merak etmeyin, o CV lerin okunduğundan bile şüpheliyim çünkü. CV yazmak bir sanat olarak kabul ediliyorsa da bu sanatın hitap ettiği birinci kitlenin, işverenlerin yani, o CVlere cevaben, elektronik de olsa bir red yazısı gönderme nezaketinden bile mahrum kalma uyuzluğunun bir alışkanlık biçimini kazanmışlığı o şahane CV örneklerinin okunmadığına dair kuşkularımı güçlendiriyor. Kabahat benim değil. Okumadıkları için cevap gelmiyor.

İnternette bir sürü özgeçmiş örneği dolanıyor, kapak mektuplarında neye dikkat edilmesi gerektiğinin ipuçları belirtiliyor. Hepsi palavra inanmayın. Saatler harcayıp yazdığınız CVleri kimse okumuyor. Hadi diyelim okundu. O CVlerle alelade işlere kazara girersiniz. İyi pozisyonları torpilliler kapıyor. Gelişmekte olan bir dünya ülkesiyiz unutmayın. Kişinin kişiye saygı duyması konusunda hazırlık aşamasına geçmedik daha. Geçmek üzereyiz merak etmeyin. Hal böyleyken babası, amcası, dayısı, teyzesi sizin matah bir şey olarak girmeyi umduğunuz şirketteki bir pozisyonu kapmış bir hazretin tanıdığı olan rakibiniz her zaman sizden daha öncelikli bir konumda bunu unutmayın.

Bu kadar curriculum vitae dedik, bir de örnek koymazsak olmaz. Alın size bir az ve öz geçmiş. Okunma olasılığının yüksek olduğuna dair bahse girebilirim.

Adı Soyadı: Burçak Pançak

Hedefleri: Geçtiğim yolda herşeyi mübah sayarak dişimle tırnağımla kazıya kazıya şirketin zirvesine kadar yükselmek. Oraya ulaşınca da son derece adil ve başarılı olup şirketin önünde yeni ufuklar açarak alanımızda rakipsiz falan olmamızı sağlamak.

Kişisel Özellikler:
- Kedi gibi reflekslere sahibim. Bir oradayım bir burada.
- İnsanların zihnini okuma konusunda geliştirilmeye açık bir potansiyelim olduğuna inanmışımdır hep (Valla), ama bu olağanüstü yeteneğimi geliştirmeye vakit bulamadım.
- Yeri geldiğinde aklımdan geçenleri kendime saklamasını da, münasip ortamı bulunca şarlamasını da bilirim. Ezdirttirtmem kendimi.
- Ortama nefis kokular yayarım.
- At gibi gülebilirim (Hep değil, arzu edildiği takdirde)
- Super Nintendo, Mario Kart'ta inanılmaz derecede başarılıyımdır.
- Kıvırtarak "Sexy" danslar yapmakta benden iyisini bulamazsınız.
- 29 Yaşındayım ama cildim kaymak gibi, yani daha genç gösteriyorum.
- Bir oturuşta atı bile yiyebilirim, iştahlıyımdır.
- Unutmadan bir de... Çok şahane moonwalk yaparım, görseniz kıskanırsınız.

Tecrübelerim:
- Mac Donalds menüleri konusunda çok tecrübeliyimdir. Menüdekilerin hepsini yedim. Bir de menüdekileri sondan başa doğru hiç bir yere bakmadan sayabilirim.
- Bir keresinde ata binmiştim. Ama at beni üzerinden atmıştı. Bu benim için iyi bir tecrübe oldu. Artık ata binmemem gerektiğini öğrendim. Öte yandan bu düşüşün tesiriyle kaval kemiğim kırılınca o ara yatmaktan mütevellit çok kilo aldım. Ama övünmek gibi gelmesin size, metobolizmam öyle hızlıdır ki, alçıları atar atmaz hemen zargana gibi oldum.
- Her konuda inanılmaz derecede bilgi sahibiyim. Benden isteyeceğiniz her hangi bir konuda üstelik hiç bir araştırma yapmadan, yani vakit kaybetmeksizin upuzun bir makale yazabilirim. Anında göze ve kulağa çok gerçekçi gelen istatistiksel rakamlar uydurabildiğim için bu makaleleri istatistiksel verilerle destekleyip inanılır kılabilirim.
-En beğendiğim özelliğim de aslında bir "Yaşam Koçu" olmamdır. İstenen her konuda, herkese mentorluk yaparım. Sır saklarım.

Referanslarım:
Burçak Pançak elbette... Beni benden iyi kim anlatabilir size. Üstelik iletişim bilgilerimden kendisine ulaşabilirsiniz.

"Allaha emanet olun. "

Gördünüz işte içinden geldiği gibi kaleme alınmış hissi yaratan gizlisiz ve saklılı bir özgeçmiş örneği. En azından insan kaynakları biriminde kazayen okuyan olursa güler, neşelenir. Cv bir işe yaramış olur. Evet işte böyle..

Devam etmesini umuyorum, ve çok da umursuyorum.





14 yorum:

  1. :))
    çok hoş,okunursa,okuyan sırf meraktan çağırabilir görüşmeye bu kızı

    YanıtlaSil
  2. Haklısınız okur, güler, arkadaşlarına anlatır onlarda güler, değişik ortamlarda anlatır hatta bir yerlerde yazıyorsa orada da yazar.. Ama tüm bunları yaptıran kişiyi aramak aklına bile gelmez..
    saygılar..

    YanıtlaSil
  3. Bu eleman şirkete eğlendirmek için alınabilir.. Hem de makul bir maaş karşılığında. ;)

    YanıtlaSil
  4. Profosyonel olarak hic bir degeri olmayan bir cv bence cv degerlendiren bir kisi bununla vakit kaybetmez.

    YanıtlaSil
  5. gerçekten de başarılı bir çalışma olmuş. garip olması da bir artı bence..

    YanıtlaSil
  6. ahahha :) bu kız en azından mülakata çağırılır bence. sırf meraktan.. :)

    YanıtlaSil
  7. CV cok guzel olmusda resim olarak insallah altaki resim gibi birsey koymamisdir.

    YanıtlaSil
  8. Ebruli Günce;

    Böyle bir tipi gerçek mi değil mi diye merak eder insan. :)

    YanıtlaSil
  9. Volkan Deniz;

    Okunur, okutturulur, insan kaynakları bürümünden internete de sızar ordan oraya dolanır büyük bi ihtiamle o krolardan biri bu kişiyi çağırmayı akledemez :)

    YanıtlaSil
  10. 1yokmu?

    Böyle esprili, kendini ortaya atı atıveren tipler her dem lazım

    YanıtlaSil
  11. Şair Değilim;

    Ben ülkemizde CVleri değerlendirecek profesyonel kurumların varlığından şüpheliyim. CV sinde yazanlar yüzünden limse kimseyi iş görüşmesine davet etmiyor. Hele bir de eğitiminiz iyi ise kimse kendinden iyi tahsil görmüş birini kendi emrinde çalıştırmak istemiyor. Türkiyedeki profesyonel yaşamın yüzde sekseni blöffff ;)

    YanıtlaSil
  12. FKH;

    Ben garip olanların gerçek olanlarından daha sahici olduğuna inanır oldum.

    YanıtlaSil
  13. Nefisto;

    Sırf dikkat çekmek uğruna bunca kelam ettiyse çağırılmak onun hakkı zaten :)

    YanıtlaSil
  14. Hazan;

    Resim faullü, onu daha iyi düşünmeli bence de :)

    YanıtlaSil

Yorumlar