19 Mart 2011 Cumartesi

My Son My Son What Have You Done

David Lynch'in yapımcısı olduğu ve Werner Herzog'un yönettiği bu filmi duyunca kalbimin atışı hızlanmıştı bir anlığına. Elime geçer geçmez izledim.

Film "David Lynch bir Werner Herzog filmi sunar" yazısı ile başlıyor ve gerçek hayattan alınmış bir öyküyü anlatmaya başlıyor. Bir anne ve oğul arasındaki aşk ve nefreti andıran ilişki etrafında dolanıyor. Oğul çıktığı bir Güney Amerika gezisinden dönüşüme uğramış olarak geri dönüyor ve sonunda annesini öldürüyor. Asıl öykü bundan ibaret. Bir rehine alınması olayının içinde flasbackler ile ne oluğ bittiğini öğreniyoruz. Eğer sıkılmadan izleyebildiyseniz devreye yunan mitolojisinden Orestes ve Tantalus'un hikayesi giriyor.

Kağıt üzerinde umut veren bir proje gibi görülebilecekken filme dönüşmüş hali için son derece itici tanımlaması kullanılabilir. Oyunculuk bilinçli olarak karikatür düzeyinde tutulmuş, Aktörler oynamıyor sanki önlerindeki yazıları okur gibiler. İzlediklerinizde en ufak bi inandırıcılık yok. Birileri bir David Lynch filmi parodisi yapalım deseydi bundan daha iyi bir sonuç elde edemezlerdi.



Yönetmen: Werner Herzog

Yapımcı: David Lynch

Yapıkm yılı: 2009

Oyuncular:
Willem Dafoe,
Chloe Sevigny,
Michael Shannon,
Grace Zabriskie,
Udo Kier,
Brad Dourif,

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlar