17 Şubat 2011 Perşembe

Kıskanan Kedi

Park adı verilmiş önüne envai insan ismi eklenmiş minik alanlarımız var şehirlerimizde. Koskocaman sahiden park gibi parklardan bahsetmiyorum. Üç beş apartmanın ortasında bir apartman dikmeye yetmeyecek dar alanlarda bir iki ağaç, ortada bir salıncak, bir tahteravalli, bir de ittirildiğinde dönebilen tuhaf silindir biçimli oyuncak, adı kum havuzu olan ama içinde kum bulunmayan, ağaç diplerinde rahat rahat oturulamayacak şekilsizlikte bir kaç bankı bulunan parklardan bahsediyorum. Bu parkların keyfini nadiren çocuklar sürüyor ama genellikle de kediler.

Kediler ağacın tepesinde, gölgesinde, bankında, kıyısında, köşesinde. Arada köpekler gelse de parkların asıl nüfusu kedilerden oluşuyor. Kediler, her birinin ayrı karakteri olduğunu biliyoruz biz kedi dostları. Kedilerin bir başka baskın özelliği de kıskançlıkları. Minik çocuk kıskançlığı gibi zararsız, "ben burdayım beni unutma" diyen naif bir ksıkançlık bu. Parktaki kediye iki gün kuru mama verdim, üçüncü gün diğer kediye pisi pisi diye seslenince nasıl kıskandı. anlatamam, ama fotoğrafta gösterebilirim. Arkadaki kedi, kıskanç kedi.


Fotoğraf: Parktaki Kediler - D.M.

6 yorum:

  1. Sevgi arsızlığından bütün bunlar :) Hep sevilelim, hiç ihmal edilmeyelim, en çok biz sevilelim takıntımız var fena halde :)

    Muhtemelen öndeki kedi, arkadaki kediden bir iki pati de yemiştir sen uzaklaşır uzaklaşmaz :)

    YanıtlaSil
  2. Hepsı benım canımdır:)

    YanıtlaSil
  3. yalnız aman dikkat diyorum ben.bizim çöpü karıştıran kediye üçüncü gün selam vermedim diye dizimi tırmalamışlığı var hayv..şeker şeyin :)

    YanıtlaSil
  4. canımmm ne de tatlıı maşallahhh:)

    YanıtlaSil
  5. merhaba ben yogaya gidiyorum.orada kedi esnemesi diye bir hareket var.bayılıyorum o harekete:) kedilerin her hareketine bayılıyorum:)) bu arada ben orada bir kedi var zannetmiştim:)) iki olduğunu sonradan anladım.ikiis de çookk tatlııı:)

    YanıtlaSil

Yorumlar