21 Şubat 2011 Pazartesi

Anlayışa Dikiz

Geçen hafta türk kadını ve erkeğinin aşağılanması haftasıydı. Hastalıklı zihniyetlerin normal olanı anormal olarak algılatmaya çalışma denemelerinden bir tanesine daha imza atıldı bu vesile ile. Adamın biri, "Dekolte giyerde tacize uğrarsan, taciz suçuna ortak olmuş olursun" cinsinden bir sayıklamada bulundu. Adamın biri demek hafife almak olur. Bu sözleri utanmadan arlanmadan zırvalayan kişi düpedüz bir profesördü. Akademik kariyer sahibi bir erkeğin suçlunun suçuna kılıf aramaya çalışmasıysa tiksinti vericiydi. Sonradan lafı çevirdi falan, "Tecavüz kelimesini hiç kullanmadım" şeklinde dediklerini iyiden sulandırdı. Zeki sınıfından sayılıyor ya kelime oyunları yaptı. Yok efendim sözleri çok doğruymuş kendisi ile aynı fikirde olan cümle zevat telefon açıp bunu tebrik etmiş güzel sözleri için Telefonu açanlar belki de memleketteki cümle sapıktı nereden bileceğiz? Ne demek bu ya, kadın açarsa erkek azar üstüne atlar yani ha? Ben bacak gördüğümde ya da göğüs dekoltesi gördüğümde kimseye tacizde bulunma isteği duymuyorum. Ben ve benim gibi normal adamlar mı anormal oluyoruz taciz etmediğimiz için. Hayvan sürüsü müyüz biz normal erkekler? Hoş hayvanlarda dekolte sezdiğinde dişisinin üzerine atlamıyor durduk yere. Üstelik hayvanın dişisindeki meme sayısı bile daha fazla.

Kadını yalnız kıstırdığında gücün yetiyorsa bin ensesine mantığının bu yüzyılda işi nedir? Erkekleri gözlerine ilişen herşeyi eline mi almalıdır? Herkesin eli kolu kendine ait olmayan ile dolup taşmaz mı o zaman? Matbaa ülkemize üçyüzyıl kadar geç girdi diye olanca gerizekalının ahkamlarını dünlemek zorunda mıyız? Hiç anlamıyorum. Sana ne açar, kapar, takar, takıştırır, Açtıysa elllemen mi şart? Ezberle gördüğünü, git pipinle oyna aklına getirdikçe. Hem öyle bir yerden vuruyor ki, kadın açtıysa suça ortaktır diyor ilahiyatçı profesör. Demek ki ilahi işler dünyevi konularda adamın gözünü hayli döndürmüş.

Bu ülkede kadın olmak da, çocuk olmak da, erkek olmak da sapık zihniyet ve sapıklara çanak tutan zihniyet yüzünden son derece zor. Her tür zemin insanların cinsel ikiyüzlülüğü yüzünden son derece kaypak bir kere.

Görünüşte evli, barklı, halim, selim iyi aile babaları gelinlikli kadınlara tecavüz eder öldürür, yüzlerce erkek bir olur ilköğretim öğrencisi kızı sıradan geçirirler. Orada da mı dekolte vardı. Ya bebek tecavüzlerine ne diyecek bu ilahiyatçı profesör, bebek de mi tacize ortak? Kundağında mı dekolte vardı onun da?

Bu rezilce gaf henüz kapanmadan ikincisi yazılı olarak çıktı karşımıza. Devlet Demir Yolları'nın hazırlattırdığı "Rail Life" isimli dergüde deniyor ki "Erzurumlu kadınlar bu trene binip artist olmak için İstanbul'a gelirler, türlü maceradan sonra çam altına yatırılırlar. Sonra da artist olamayaıp kız gittim kadın döndüm misali bir şey olmamış gibi evlerine geri dönerler" Bravo.. Bu hangi saplantılı sapkın sapığın zihniyetinin ürünü acaba? Konuya hassas biçimde yaklaşan sayın bakan yazıyı kaleme alan memurun defterini dürmek sureti ile kapı önüne koymuş. Peki yok mu bu derginin bir editörü, baskıya girmeden önce ne cibiliyet ve de niyette yazılar yazıldığının muhakemesini yapacak aklı cinsel uzvuna kaçmamış bir sorumlusu?


6 yorum:

  1. Ah o kadar üzülüyorum ki, dergicilik dediğin kimlerin elinde... Şu işe bi girebilsem tozunu atacağım ortalığın. Kimler, neler yaparak maaş alıyor; dahası, kimler, ne gereksizler nefes alıyor şu dünyada. Yazık.

    YanıtlaSil
  2. Bu zihniyet yalnızca bize ait değil. Tüm dünya üzerinde hatta pek bir medeni gördüğümüz ülkelerde bile buna benzer vakalar görülüyor. Elbette bizim kadar gemi azıya almış değiller, çıkıp profesörleri açıklama yapmıyor ama uygulamada ne yazık ki çok örnekler. Yanlış hatırlamıyorsam İtalya'da beş altı sene evvel tecavüze uğrayan kadın tecavüzcüsüne bari prezervatif kullan dedi diye adam yırtmıştı. neden, kadın prezarvatif istedi. Kimse zaten travmaya uğrayan kadının bir de üstüne istenmeyen bir gebelikle uğraşmamak için o an can havliyle bunu söyleyebileceğini düşünmedi. yazık... zavallı aslında bu insanlar. acınacak haldeler. çok yazık...

    YanıtlaSil
  3. sinir harbi yaşamadan tek bir gün dahi geçiremez oldum ya şu memlekette, helal olsun! seksist bakış açısı ve bunu topluma mal etme çabası güden bu tür beyanatlar da toplu tacize girmeli, onura ve psikolojiye zarar veren davranışta bulunmaktan ceza kesilmeli bence.

    YanıtlaSil
  4. ___okuyunca ACAYİP SNİRLERİM BOZULDU___

    YanıtlaSil
  5. enfes bir yazı olmuş, ellerin dert görmesin.

    YanıtlaSil
  6. Eline sağlık.Hepimizin tercümanı olmuşsun..

    YanıtlaSil

Yorumlar