4 Ocak 2011 Salı

Nankör Köpek

Yeni yılın ilk haberlerinde TV kanalının haber dairesi bir iş başardı. Demek hafta içinde de hafta dışında da romantik sosa bulamaktan adamlara da bıkkınlık gelmiş. Bu defa bir gerçeğe yer verdiler, haber değeri taşıyan bir haber armağan ettiler izleyicilerine.

Söz konusu minik facia dolaylı olarak kedi severleri ilgilendiriyor. Yıllarca "nankör değiller, onlar kişilikli hayvanlar, canlarının istemediği şeyleri yaptırmak imkansızdır" demekten dilimizde tüy bitti. Çok üstüne varırsanız, en fazla bir pati darbesi ile çizer, kaçar kedi. Ama ya köpekler öyle mi? Yıllardır geyiği yapılır, klişelerimiz şenlensin maksat: "Köpek adamı ısırırsa haber olmaz ama adam köpeği ısırırsa haber olur". Öyle derseniz olacağı buydu zaten köpek aldı en sonunda intikamını. Ama ne pahasına? Nankör olarak adlandırılmak pahasına. Olay Konya dolaylarında vuku bulmuş, avcı köpeğini, tüfeğini alıp av yollarına koyulmuş. Pusuya yatmış yanına tüfeğini uzandırmış, o sırada ortalıkta boş boş gezen av köpeği gözüne ilişmiş. "Gel seveyim" buyurmuş. Kediyi çağırsan "gel seveyim" desen, biraz zor gelir durduk yere. Bu köpek gitmiş çağrıyı duyunca, hem de sevine sevine, güle oynaya. Patileriyle dansetmiş tüfeğin üzerinde. Tetik çekilmiş aniden, ava giden avcı yemiş mermiyi. Geçmiş olsun avcıya. Dediğim gibi bir kedi en fazla tırmalar, belki zayıf ihtimal, biraz kenarından ısırır o da çok zorda kalırsa. Ama tetiği çekip sahibini kurşunlamak. Görülmemiş nankörlük.



"TV kanalının duygu koordinatörü (anchorman) ne dedi acaba bu işe?" O da ayrı bir merak mevzuu.

6 yorum:

  1. Ödülünüz var uğrar mısınız :)

    YanıtlaSil
  2. İlginç habermiş.Hayvanların bu şekilde nankör olarak nitelenmesine çook kızıyorum.esas nankörlüğü biz insanlar yapıyoruz.Can dostlarımızdan insanlık olarak öğrenecek çok şeyimiz var.umarım birlikte yaşamayı öğrenebiliriz..

    YanıtlaSil
  3. Dalgaları Aşmak;

    Çok teşekkür ederim :)))))

    YanıtlaSil
  4. Kamikaze;

    Tabii işin şakası bu nankör lafı. :)) Hayvanlardan öğrencek çok şeyi v ar insanların. Yalansız dolansız numarasız olabilmek gibi insanlar için çok zor bir şeyi başarmışlar onlar.

    YanıtlaSil

Yorumlar