14 Ocak 2011 Cuma

Monica Zor Durumda

Monica güzel bir kadın. Allah vergisi bir güzelliği var, katkısız dipdiri dudakları, yerçekimi kurallarını hiçe sayan göğüsleri, adım attıkça dalgalanan saçları, kalçaları var. Dağların, tepelerin, yemyeşil ormanların, bereketli toprakların, yeşilliklerin, ırmakların kadını Monica. Monica bir anne, çok güzel bir kadın. Üç bir yanı denizlerle çevrili Monica'nın. Her güzel gibi bahtı kara, üzerinde göz var yani nazar değmiş. Kendisi güzel ama Monica'nın geçtiği yollar meşeli. İşi zor bu yolda, meşeler arasında Monica’nın.
* * * * *

Eve geldim. Buzdolabından kocaman bardak dolusu buzlu su, televizyonun karşısına geçip ayaklarımı uzattım kanepeye. Kedi geldi izin ister gibi baktı yüzüme. “Gel” deyince atladı, yerleşip kucağıma oturdu usulca. Sinema kanallarını dolaştım. Festival filmleri kanalında Gaspar Noé’nin filmi. Alt geçitte geçen meşum mizansen. Monica zor durumda.

Kadına uygulanan şiddeti bu kadar netlikle veren başka film görmedim. O kadar rahatsız edici. Tecavüz ve öldüresiye dayak. Tecavüz eden, tecabüz edilen ve burunlarına kadar dayanmış kıpırdamayan kamera seyirciyi bu insanlık dışı ama insanlık tarihi boyunca var olmuş sahnenin ortağı yapıyor. Filmi önceden görmüştüm merakımdan izlemeye devanm ettim; TV kanalı neyi ne kadar gösterecek diye.

Tecavüz sonuna kadar kesintisiz orada. Erkeğin işi bitince kadının üzerinden kalkarken kesip bir sonraki sahneye geçmişler. Oldukça pornografik sahne başından sonuna kadar orada, adam kalkarken erkeğin çıplaklığına sansür. Tecavüz sonrasında izlemsi zor bir dayak sahnesi var oraya da makas. Heme sıradaki mizansene geçiliyor. İzleyenler bilir Irreversible isimli filmin akışı sondan başa doğrudur. Bir önceki sahne aslında kronolojik olarak tecavüzden önceki olaylar. Monica bir ev partisinde. İçki, sigara ve uyuşturucu. Sigaraların gözükmemesi için iyi çaba sarfetmiş kanal. Bulandırılıp ekstradan dumanlandırmış.

Yani biz sayın izleyiciler bir tecavüzü başından sonuna erkeğin aman diyeyim bir kenarı gözükmeden izleyip zevk alalım gülelim oynayalım. Tecavüz sonrası dayağı görmeyelim maksat kanal kapanmasın. Sigara zararlıymış gösterilmesin. Masumiyetimiz bozulmasın.

Ne büyük bir iki yüzlülük bu. Sorarım size Monica’nın geçtiği yollar neden meşeli?




2 yorum:

  1. Günümüz kanallarının bu filmi yayınlamaya cesaret etmeleri bile birşey belki de :))

    Ama dediklerinin dibine inince, filmin tecavüz sahnesini seyrederken bulandığından daha fazla bulandı midem!

    "Ne yaparsan yap, ama iz bırakma" öğretisi, iğrenç...

    YanıtlaSil
  2. bu sorunun tek bir cevabı var aslında bilindiği halde söylenmeyen, bakıldığı halde görülmeyen, varken yok sayılan tek bir cevabı. bir gün cevaplamak dışında düzeltmeye de cesaretimiz olacak mı?

    YanıtlaSil

Yorumlar