24 Kasım 2010 Çarşamba

Sarmısaklı Kraker Kokteyli

Allah bir boğaz vermiş, biz de can boğazdan geliyor demiş mazeretimizi bulmuşuz. TV karşısında insanın bazen içi geçiyor uyuyakalıyor hal böyle olunca atıştırılamdan da durulmuyor. Hazır atıştırmalıklardan gövdeye indirip bir alay ne idüğü kafa kurcalayan kimyevi madde katkılı gıda maddesine ve onun haşırtı üreten torbalarınamaruz kalmaktansa tıpış tıpış mutfağın yoluna koyuluyoruz.

Filmimiz "Ejderha Dövmeli Kız" eh bunun 1'i var, 2'si var, 3'ü var. Düpedüz Milenyum Trilojisi. Triloji dendi mi benim için akan sular durur. O trilojiyi izleyişim boyunca etrafıma kıtlık zamanı muhasara altında kalmışcasına yetecek kadar atıştırmalık toparlamazsam huzursuz olurum. Demek ki kalorisi, karbonhidratı az birşeyler hazırlamak şart bu trilojinin hatırına. O zaman ne yapabiliriz? Buldum: Sarmısaklı Kraker Kokteyli!!!

Bu akdeniz damak zevkine uygun atıştırmalığı hazırlamak için gereken malzemeler şunlar:

2 farklı torba dolusu türde kraker
5 diş sarmısak
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
1 tatlı kaşığı kekik
1/2 tatlı kaşığı karaiber
2 çorba kaşığı zeytinyağı

Sarmısakları soyup incecik hale getiriyoruz. mininiminnacık sarmısak parçaları, pul biber, kırmızı biber, kekik, zeytinyağını ufak bir kasede iyice çırpıyoruz. Fırın tepsisine önce küçük şekilli krakerleri döküp hazırladığımız karışımın yarısını bunların üzerine fırın fırçası ile sürüyoruz. Yağlanıp baharalanmış krakerlerin üzerine bu sefer çubuk krakerleri sıralayıp kasedeki kalan karışımı çubuk krakerlere aynı biçimde sürüyoruz. 200 derecede ısıtılmış fırına tepsimizi sürüyor ve krakerler hafif kahverengimsi, pembesi bir hal alıncaya kadar bekliyoruz. Beklerken o canım kekik ve sarmısak kokusu evi sarmaya başlıyor, bu kokuları teneffüs edierken ağzımızın suları akıyor. Etrafa hiçbir şey belli etmeden bekliyoruz. Krakerlerimiz güzelce kızarınca fırından alıp geniş bir kasenin içine boşaltıyoruz. Yanımıza krakerlerimizi, Zero-Cola'mızı, yağı azaltılmış bir kutu yoğurdumuzun içine az nane ekleyip karıştrarak yanımıza alıyoruz (icabederse krakerleri yoğurda banar yeriz nolur nolmaz). Zerolanmış Cola'ya yağı azaltılmış yoğurda bakılacak olursa ve de dostlar alışverişte görürse rejimdeyiz güya.

Geçiyoruz TVnin karşısına ucundan başlıyoruz bu kokusu ile baş döndüren hafif acılı kraker yığınımızı kemirmeye. Afiyet Osun.

10 yorum:

  1. film atıştırmalarından bir tane de benden sana..

    yufka üzerine zeytin ezmesi sürüp kare kare kesiyoruz.fırın tepsisine yağlı kağıt döşeyip üzerine kestiğimiz parçaları yerleştirip önceden ısıtılmış fırına verip harika kokular eşliğinde hamurun kızarmasını bekliyoruz.

    bildiğin cips aslında bu.ama hem çok daha az yağlı hem de içinde ne olduğunu biliyorsun.afiyetle :)

    YanıtlaSil
  2. allah rızası için bana sarımsak deme nolur! ben bu yüzden bu dünyadan değilim diyebilirim. geri her şeye razıyım ama nolur sarımsak deme!

    annammmm kötü oluyom ben ananmmmmm :\

    YanıtlaSil
  3. Vladimir diyetteyiz, yapma bunu günahtır:))

    YanıtlaSil
  4. valla yemiş kadar oldum gecenin bu vakti. ejderha dövmeli kız da hakkaten atıştırmalık olmadan gitmezmiş doğru:)

    zero cola... kendi markamı bilem yarattım görüyorsun:) tüm sevenlerime afiyet olsun:P

    YanıtlaSil
  5. vladimir harikasın!
    deneyeceğim..
    Bende LOTR izleyeyim bari, madem triology atıştırması :)

    YanıtlaSil
  6. ben filim izlemeyi sevmiyorum. :)

    YanıtlaSil
  7. Günaydın :)

    Tarif pek kolay ve denenebilir gözüküyor. Anlatımın da ayrı ağız sulandırdı bu arada :)

    Ayşegül hanımın tarifi de acayip ilgimi çekti, ilk film seyrimde denemek istiyorum. Üstelik evde yüzüne bakılmayan koca bir kavanoz baharatlı zeytin ezmesi varken denemek şart :))

    YanıtlaSil
  8. Vladamir, filmi beğendin mi merak ettim? Ben kitaplara bayıldım ama film rezaletti!!!

    YanıtlaSil
  9. film bir tane değil mi? iki ve üç de var mı?

    YanıtlaSil

Yorumlar