24 Kasım 2010 Çarşamba

Buyrun Buradan Bakın !!!

Ekim ayının son günlerinden beri internette dolanan bir iddia var, Charlie Chaplin'in The Circus isimli filminin 1928 yılında ilk gösterimi yapılmak üzere iken sinema salonunun dışında gezen tombik bir hanımefendi hem haldır haldır yürüyüp, hem de cep telefonunu kulağına yaslamış harıl harıl laf yetiştirmekle meşgul vaziyeteyken görüntülenmiş. Bu kayıt da söz konusu filmin DVD'sinin ekstralar bölümünden gözünden hiçbir şey kaçmayan cin mi cin bir izleyici tarafından keşfedilmiş.

Görüntü bir anda video paylaşım sitelerinin en çok hit alan dosyalarından bir tanesi olmakla kalmayıp; bir çok blog, forum ve haber sitesinin üzerinde en çok geyik yapılan konusu haline geldi. Kimileri kadının benliğini cep telefonunun içinde bulmaya çalışan, çabaladıkça daha çok kaybolan günümüz gençlerinin ilk atalarından bir zaman yolcusu olduğu iddiasıda. Kimisi bunun o dönem işitme kaybına uğrayanların kullandığı duymayı güçlendiren bir cihaz olduğu görüşünde. Bazıları da herşeyi illaki akıl sınırlarına yaslandırmazlarsa dünya ayaklarının altından kayıp gidiverecekmişgillerden, bunun DVD satışlarını parlatmak için yayın haklarını elinde bulunduran kuruluş tarafından icat edilmiş bir pazarlama cevvaliği ve de aklı evvellliği olduğu görüşünü destekliyorlar.

Ama ben ne diyorum; "görünen köy kılavuz istemez". Ben gördüğüme inanrım arkadaş. Buyrun burdan bakın:




2 yorum:

  1. bir kac alternatif;
    - ilk akla gelen senin de belirttigin gibi teknolojik araclarimiz sayesinde filme yapilan bir montaj
    - diger bir fikir ise; film gercek ve kadin akil hastasi...kendi kendine konusuyor ve evet elini oyle tutararak konusuyor kimbilir ne dusunuyor:)
    - eger o sey cep telefonu ise nasil konusuyor? bugun baska bir ulkeye bile gidildiginde ancak carrier izin verdigi surece konusuluyorken, hangi uydu hangi baz istasyonu sayesinde konusuyor o abla:)
    ......
    ama ne olursa olsun kesinlikle ilginc bir goruntu olmus.

    YanıtlaSil
  2. gerçekten de bir cihaza konuşan bir kadınsa bile, zamanda yolculuk yapmış olamaz. kiminle konuşacak ki? büyük ihtimalle dünyayı ziyaret eden bir uzaylıdır. uzay gemisiyle konuşuyordur.

    YanıtlaSil

Yorumlar