1 Kasım 2010 Pazartesi

Bir Düzeltme: Pakize At The Water

Ben yıllar yılı Sezen Aksu'nun 90'lı yıllarda İzmir'den arkadaşı Pakize Suda ile kafa kafaya verip bazı canım şarkıların sözlerini ürettiklerini hatta Pakize Hanım'ın da Barışta soyadını kullandığını zannederdim. Oysa yanılırmışım. Bugün sağolsunlar blog arkadaşlarımın Kasım Yağmurları başlıklı yazıma yaptıkları yorumlarından işin doğrusunu öğrendim. Arkadaşlarıma buradan bir kez daha teşekkür etmeyi bir borç bilirim. Sezen Aksu meğer şarkılarını Pakize Barışta isimli bir başkası ile yapmış bir dönem, Pakize Suda'nın bu olay ile ilgisi yokmuş meğer.

Pakize Suda'nın 1978 yılında komedi ağırlıklı bir şovunun gazete ilanlarındaki tanıtımında "Pakize at the Water" ismini kullandığını biliyorum ama. Sanatçıyı dönemi yansıtan kıyafeti ve endişe ilişmiş yüz ifadesi ile aşağıda görüyoruz.


Resim www.heydergileri.com adresinden alınmıştır sanatçının 70'li yıllardaki bir anını göstermektedir. Poz uğruna silah tutan eller bugün kalem/klavye ile kendini ifade etmekte artık.

6 yorum:

  1. Aaah ah, ünlülerin de bacakları çizmelere giremezmiş de fermuarlar hafif aşağı kaydırılırmış mecburen. Şu pozu gördüğüme o kadar sevindim ki anlatamam. Kız aklı işte :)

    YanıtlaSil
  2. Bellatrix;

    Böyle bir detayı yorumdan sonra resme dönüp bakınca görebildim. Bakar körüm ben bugün sanırım :))

    YanıtlaSil
  3. (bellatrix sanal alemde hep küçük harfle yazılır! :))

    Bakar kör değil, sadece kız değilsin :)

    YanıtlaSil
  4. bende gömleğin modeline takıldım :) çizmenin fermuarı da dikkatimi çekti ama bellatrix yazmış :) gömlek bence o dönem için baya bir afilli..

    takdir ettim bak şimdi..

    YanıtlaSil
  5. Bellatrix;

    Dikkatimden kaçmış :)

    YanıtlaSil
  6. FKH;

    Sahiden orası burası ilginç yırtıklarla dolu bak :) zamanını aşmış bir gömlek. Değişik bi fistan ya da mintanımsı :)

    YanıtlaSil

Yorumlar