23 Ekim 2010 Cumartesi

Malak Ruhlu İnsanlar

Türkçe sözlüklere bakacak olursanız, mandanın yavrusuna malak deniyor. Başkaca da bir argo manası yok. Canınız istediğinde birisini eşek, ayı, köpek gibi hayvanlar aleminde seçmece isimlerle adlandırdığınız gibi dilerseniz malak da diyebilirsiniz. Kelimenin arkasında başka bir anlam aramaya gerek yok elbette.

Demokratikliğin dik alasına sahip gibi gözüken bir sözlüğümüzde malesef manda yavrusu ruhlu bir sürü insana moderatör görevi vermişler. Buradaki moderatörler nuh dediler mi daha sonra peygamber diyebilmelerine ufuk açabilecek her türlü pencerelerini kapatıveriyorlar o saat. Söz ağızdan çıktı mı kafa yormuyorlar boş yere. Çok pratik, aferim.

Benim ekşi sözlük maceram üç yıl önce başladı. Kaydolduktan ve on tanım girdikten sonra kapıların size tam anlamı ile açılabilmesi bekleşenler sırasının en dibine yerleşiyordunuz. Ara ara da kaydolduğunuz isimle girip okuyup, tanımları oylayabiliyordunuz. Ben kaydolduğumda 36 bin küsurlardaydım. Derken ocak 2010 da 1000. sıraya kadar yükselmiştim. Yıl sonuna kadar sıra bana gelir diye düşünmeye başlamıştım. Bir gün girdiğimde sırada gerilediğimi gördüm ve sözlük yönetimine bir şikayette bulundum. İki yıldan uzun bekledim daha fazla beklemek istemiyorum diye. Bir kaç saat sonra üyeliğim tam hale geldi. Artık tanım girebilirdim demek. Aylarca tanım girdim. 850 civarında tanımım oldu. Sonra bir gün, "Ön sevişmeyi gereksiz bulanlar" gibi bir başlığın altına tanım yaptım. Yazdıklarım aynen şöyleydi; "Bunlar ön sevişmeyi bilmedikleri gibi malak emzirmesi ya da rakamlarla ifade edilen pozisyonlara da gerek duymayan malak ruhlu insanlardır".

Tanımım yazılır yazılmaz bir moderatör tarafından uçuruldu. Gerekçesi şuydu "malak ruhlu insanlar, götümüze girebilir" Ne yani dedim, malak ruhlu insanlar lafından birilerinin gocunabileceğini düşünerek mi bu tanımı sildibu moderatör. Bir ay kadar bekledim. Çöp kutumda duran bu tanım beni ragatsız etti. "Malağı salak mı sandılar acaba", "bunun arkasında art niyet mi aradılar yoksa" diye depreştim bir gün.

Silinen tamındaki "malak ruhlu insanlar"a link vererek tanımımı yeniden incelenmeye gnderdim. Ve "malak ruhlu insan" başlığını açtım sözlükte. Tanımım şöyle bir şeydi.

Malak ruhlu insan: Bekçi Murtaza misali salla başını al maaşını zihniyetine fazlaca sahip çıkan, beyaz dediğinize inat ederlerse üzerine basa basa ak deyip size iitraz etmeyi marifet sayan, ilk duyduğu ilk düşündüğü ile hareket edip bir daha geri dönüp bakma lüzumunu gerekli görmeyen, sabit fikirli insan olmayı erdem bilen, kraldan çok kralcı olmayı da marifetmiş gibi gurur meselesi yapan ufku dar insanlara denir.

Yazdım, entırladım, yolladım. Tanımım bir güzel sol köşede yer aldı. Uzun süredir girdiğim ilk tanımdı. Başka tanım yapmadan çıktım siteden. Bir kaç gün sonra e-malimde ekşi sözlükten gelen mesajı buldum. Sözlükten atıldığımı kullanıcı ismimin silindiğini müjdeliyorlardı.

"Vay be" dedim bu diyarın moderatörleri düpedüz malak ruhlulardan seçilmiş. O sözlükte o kadar insana alenen, isim verilerek ne hakaret derecesinde yazılar yazılıyor da, malak ruhlu insan kadar etkili olmuyor, tanım da yerinde duruyor, yazan kişi de sözlükte barınmaya devam ediyor.

Neyse efendim bir kaç malak ruhlunun dürtüsünü beyinsizliklerinden kapmış vazife aşkı sebebi ile sözlük aleminin kapılarını kapatmış bulunduk.

Sadece sözlüklerde değil hayatın her hangi bir adımında bile malak ruhu insanlara aman dikkat, uzak durmakta malaklığın ülkemizdeki geleceği açısından büyük fayda var.

Bu arada; ineklerin de uzaylılar tarafından uçan dairelerine atıldığı gibi kaçırılıp, üzerinde bir sürü deney yapıldıktan sonra tekrar dünyaya, esir alındıkları çayırlara, bayırlara terkedildiğini düşünmemiz için bir sürü delil var.

Ben bu tuhaf ekim gününde, buradan uzaylılara sesleniyorum!!Bize de gelin bakın çok güzel tam deneylik azman, azgın, besili, damızlık, gammazlık, fettan, işbilir, iş çevirir, aradan laf üretir, kulp takıtırır bir sürü malağımız var alın azıcık inceleyin. Biraz nefes aldırtın bizlere.

12 yorum:

  1. Vaktiyle Korcan Karar için atv'nin kadrolu maymunu demiş ve bu sebeple yüzlerce entrysi ile beraber uçurulmuş biri olarak, sözlüğü yavaş yavaş alkışlıyorum. Bravo sözlük!

    Burayı içten de fethedemediğimize göre sanırım yapacak bir şey yok :)

    YanıtlaSil
  2. Keşke o malak ruhlu insanlar sadece sözlüklerde yazsalar ve sadece oralarda moderatör olsalar, en azından girmeyip kurtulma şansımız olurdu. Malak sayısını nüfusa bölsek 0.6'dan az çıkmaz. Bu malaklardan ve onların yolundan giden malak ruhlulardan kaçış yok öyle görünüyor, peki kurtulmak için ne yapmalı?

    YanıtlaSil
  3. yaptığın tanımı sayın moderatör üzerine alınmış olabilir mi Vladimir ? :))

    YanıtlaSil
  4. Bellatrix;

    Korcan Karar beyefendinin hangi yollarda geçip şu anki makamına kurulduğunu cümle alem beraber izledik. Hem sululuklar edip hem de ciddi anılmayı beklemek dünyadaki en büyük Mehmet Ali Erbil'lik değildir de nedir bilemedim.

    Velhasıl saçma olmuş oradan uçuruluşunuz. Demek ki oradaki malak insan grubu ile enseye tokat derecesinde samimileşmek gerekiyormuş. İğrenç.

    Evet şu hayatta örendiklerimden biri şuydu zaten; insan sayısının çok olduğu yerlerde en kolay harcanan da insan olur.

    YanıtlaSil
  5. Emre Arı;

    Çok iyi olurdu ömür boyu sözlüğe mahkum olur, orada kör malaklar ile sağır malaklar birbirlerini ağırlarlardı.

    :))

    Bunlardan kurtulmak bizim ülkemizde mümkünmüş gibi görülmüyor. Malesef o konuda ümidim yok benim :((

    YanıtlaSil
  6. AyŞeGüL KuŞ;

    Alınmış ve malaklaşmış ruhuna bir halel geldiğini bile düşünmüş olabilir ki kıyamam o vakit ona. Malakların da bir yüreği var çünkü..
    Haklısın kesinlikle bir alınganlık sezdim fiber ortamda gücünü cümle haddini bilmeze klavyedeki bir tuşa basarak göstermesin de napsın dı yani? Görev vermişler o kadar, paye vermişler.. Göstericek gücünü. Aferim ona, sayesinde malaklara halel gelmedi.:))

    YanıtlaSil
  7. Deli mi ki o uzaylılar,bizim malak ruhluları alıp,sinirlerini bozup,tatlarını kaçırısınlar?...

    YanıtlaSil
  8. Ebruli Günce;

    Aslında yazık uzaylılara. Etinden, sütünden, derisinden yararlansınlar diycem ama bize bile bir yararları yok bunların.

    YanıtlaSil
  9. Malak'ın bana çağrıştırdığı tek şey 'deniz, kum, güneş...' :)

    Kars'da 'malaklar' denilen küçük bir topluluk var. çocukken çok duyardım adlarını. ve birde pek sevilen insanlar olmadıklarını... nedenini sorduğumda temizliğe pek önem vermediklerinden dolayı dışlandıklarını söylemişlerdi.

    YanıtlaSil
  10. Sayra;

    :)) Denizin kıyısnda öyle malak gibi yatmak da ayrı bir keyiftir. Tadından yenmez :)

    Bu arada yeni br şey öğrendim çok teşekkürler.

    YanıtlaSil
  11. Yıllardır ekşinin adını duyar, ara ara gire bakardım ama işleyişini bilmiyordum... faydalı oldu... her anlamda..:))

    YanıtlaSil
  12. Abi;

    O insankalabalığını idare etmek için var bir kaç Bekçi Mutaza'sı oranın da.. Görünen yüzü cilalı üzü içine girince başkasının cebine para koymasına yardımcı olduğun ve bunu yaparken de bi alay malak tarafından azarlandığın hissine kapııyorsun. Sİte sahipleri maddi düzenlemeyi yapıp oturmuş bir kenara. Karışmıyorlar.

    YanıtlaSil

Yorumlar