29 Ekim 2010 Cuma

Haydi Hayırlısı Bakalım

Neredeyse yoktan varolmuş, her köşesi işgal edilmiş bir ülke durumunda iken halkının can pahasına fedarkarlığı ile bağımsızlığına kavuşmuş bir ülkenin hikayesi ile gurur duymaktansa artık neredeyse hiç aldırış edilmemesine üzülüyorum.

Bir kaç gece önce bir TV kanalında davudi sesli bir sunucu konuşuyor da konuşuyordu. Boş tenekenin çok ses çıkardığı sözünü bir kez daha ispatlamak istercesine dakikalarca susmadı. Güya şaşırmış kerameti kendinde gizli hazret; hayret ediyormuş ana muhalefetlideri partisi başkanının Cumhuriyet Bayramında düzenlenen resepsiyona katılmayacak olması üzerine ve bu onu hakkında bu kadar konuşulmasına. TV kanalına tam bu sözler yumurtlanırken geçmitşim. Bir adamın bir kaç dakiak önce eleştirdiği konuda dakikalarca fetva vermesi ise son derce komik ve trajikti. Gündemin böyle bir konuya sırtını yaslamasından üzüntü ve şkınlık duyduğunu ddia eden insanın hemen ardından dakikalarca aynı teraneyi uzatıp durmasına ne demeli? Bu kadar ucuzladık mı? İnsanların bir dediğinin öbürünü tutmaması utanç duyulması gereken bir özellik iken şimdi utanılacak haller gerim gerim gerilip, kasım kasım kasınılan marifetleredönüşmüş vaziyette.

Coşku yerine itişmeleri seyrediyoruz. Bayan Erdoğan dargınlığını bir kenara koyup Bayan Gül'ün mübarek elii sıkacak mı bu gece? Ana muhalefet partisi lideri Cumhuriyet Bayramı kutlamalarından sonra Cumhurbaşkanlığının düzenlediği resepsiyona katılacak mı? Sualleri gündemin ta baş köşesine kurulmuş vaziyette. Halk bunları erak ediyor mecburen, mecburmuş gibi.

50. yılını kutlarken yaşanan coşkuyu şimdilerde hala hissedebilen var mı acaba? Ya da kaç kişi var?

Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun.



8 yorum:

  1. Nasıl bir filmin ne anlattığından çok filmin başrol oyuncusununun baldırını bacağını konuşuyorsak, ülkede neler olup bittiğinden ve yapılanların neye yol açacağından çok da kim kime küsmüş, kim kime ne demiş "aman ne utanmazlıkmış"ı konuşuyoruz. Dikkat ettiniz mi hep iktidar ne dedi muhalefet ona cevap verdi, bir törende tokalaştılar mı yan yana geldiler mi merak ediliyor ve bunlar haber konusu. Politik magazin bunlar. Artık haberler değil politik magazin gündemimizde. Asıl olan olması gereken nedir, ne önemlidir kimse bilmiyor artık.

    YanıtlaSil
  2. Magazin her yere vıcık vıcık bulaşmış. Dedikodu evrim geçirip magazin ismini alınca, insanlar ayıplamıyor kendini. En ilkel güdü 'merak' olsa da biz gereksiz ne kadar bilgi varsa hep onlara meraklıyızdır ulusca. Kimin eli kimin kıçında ne kadar ilgimizi çeker.

    Ülkede ciddi sorunlarımız yok mu?

    Aman kime ne ya baksana Seda Sayan 700. kocasını bulmuş...

    YanıtlaSil
  3. Cumhuriyet bayramımız kutlu olsun.

    YanıtlaSil
  4. Aydan Atlayan Kedi;

    Malesef şekile dayalı oyalama taktikleri bunlar.. TVlerin derdi reklam kuşaklarının arasını halkta merak uyandırarak doldurmak.

    YanıtlaSil
  5. MAximehmet;

    Seviyesizlik vıcık vıcıklık cıvıklık her konuya bulaştı. Gndem yapay gerçekler bei on sene gizleniyor halktan :(

    YanıtlaSil
  6. Lavantalimon;

    Çok teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  7. Bayramımız kutlu olsun..

    YanıtlaSil
  8. Öykü;

    Çok teşekkür ederim.

    YanıtlaSil

Yorumlar