30 Ekim 2010 Cumartesi

Dipleyelim

Soğuk havada TV karşısında sinema keyfi yapmak adetten olacak herhalde. Sinema deyince de ona göre atıştırmalık bir şeyleri kenarda stoklamak şart. Bu blogda bugüne kadar yapmadıklarımdan biri de yemek tarifi vermekti. Ama hala erken, henüz o raddeye gelmedim. Ben şimdilik bir dip tarifi yapacağım. Önce malzemeler;

1 adet olgunlaşmış avokado
2 adet taze soğan
1 kibrit kutusu büyüklüğünde kaşar peyniri
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı limon suyu
1 tatlı kaşığı kimyon
1/2 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı pul biber
1 adet katı pişmiş yumurta
4 adet ceviz içi
1 sıkım mayonez

Hazırlanışı;

Yumurta ve avokado dışındakileri blendera atıp 5 saniye parçalıyoruz. Yumurtanın kabuğunu soyup, avakadonun çekirdeğini çıkarıp kabuğunun içini kaşıkla boşaltıp bendera alıyoruz. İki saniye karıştıtıyoruz. Ortaya çıkan karışımı çukur bir kaba koyuyoruz.

Çitos, Doritos, Patates cinsi bilimum zararlı gıda ile ya da parmak patates gibi uzun ince dilimler halinde kestiğimiz ve kıtır oluncaya kadar fırında kızarttığımız ekmekleri içine batırarak tüketiyoruz.

Tadından yenmez, film sıkıcı bile olsa uyuyup kalma ihtimaliniz ortadan kalkar. Protein bombardımanıdır aman dikkat. Afiyet olsun.



Püf noktası: Şu aralar avokado fiyatları hayli uygun, ama olgunlaşmamış avokadonun tdı kayış gibi olduğundan hızlı biçimde olgunlaşmasını istiyorsak, avokadolarımızın içinde bulunduğu poşstin içine bir adet elma koyup mutfakta gzden ırak bir köşede bekletiyoruz.

17 yorum:

  1. Vladimir! Bekar adamın yemek tarifi demişsin ve sonra da avokado demişsin; yetmemiş üstüne bir de avokadonun olgunlaşması için çok enteresan bir püf noktası vermişsin(elma ya!). Bana şuraya bir ıspanak tarifi yaz deseler onu yazmayı bile beceremem. Resmen ezildim! :) Afiyet olsun.

    YanıtlaSil
  2. harika bir tarif afiyetler olsun:)
    ben bu tarifi (yumurta hariç) Amerika da meksikalı bir arkadaş tarafından yapılmıştı ve yemiştim.
    Vladamir meksikalı gördüm seni:))

    YanıtlaSil
  3. D.;

    Bekar adamın yemek tarifi u kadar, çerez batırıp yiyebileceğin bir karışım :)
    Püf noktası da iy kalmış aklımda ve işe yarıyor ben avokado seviyorum. Havalar soğudu mu fiyatları da makul hale düştü mü üzerine karabiber, limon azcık şahane bir öğle yemeği yerine geçer zaman zaman. :

    YanıtlaSil
  4. Lavantalimon;

    Çok iyi bir gözlem. Bunun aslı guacomole denilen bir meksika mutfağına ait bir yiyecek türüdür. Yalnız içinde peynir, yumuta ve ceviz yok onun, domatesin içindeki akışkan kısmı koyuyorlar ve daha çok baharat tabii. Benim evde bir tane avokado vardı bunu uydurdum. Haklısın meksikalılık onusunda. Tespit süper :))

    Benim tarifteki avokadonun yerine yoğurt da konulup yapılabilir :)

    YanıtlaSil
  5. Evet, avokadonun 4'ten 1,5 a filan düştüğünü duydum bende... Güzel dip, güzel fikir... Soğuk hava, film... The american'ı izliycem birazdan...

    YanıtlaSil
  6. bu avakadonun muhteşem kokteylleri olmakta efendim. tavsiye ederim :)

    hemen alkole kaydı konu :\ çok fesatım çok..

    YanıtlaSil
  7. Avakodonun Türkiye ye ilk gelişi ve bizim hemen alışmız aklıma geldi. nasıl yenir bu melet yahuu dedik. şimdi biliyorum artık olgunu makbul yağlı bir meyve ayrıca kaysı yağı ve avakodo yağını aktardan aldım cildime az az sürüyorum)selamlar

    YanıtlaSil
  8. Çoook güzel yemek tarifi deneyeceğim:) elinize sağlık.

    YanıtlaSil
  9. ismine bu kadar aşina olduğum bir meyveyi niye hiç denememişimki? yada yemiş olabilir miyim acaba hatırlamıyorum. hazır yapılmışı varken tadabilseydim keşke :) aldığımda üzerine karabiber limon tarifini çok merak ettim önce onu deneyeceğim.

    YanıtlaSil
  10. Hava da "gurme" kokusu var sanki ;-)

    YanıtlaSil
  11. Abi;

    Evet fiyatlar o düzeyde. Film nasıldı? Onu merak ettim.

    YanıtlaSil
  12. FKH;

    Herşeyin alkollüüs güzel olur, bana alkol katsalar ben de güzel olurum. Ona şüphem yok. Doru yoldayız bence hiç de fesat değil :D

    YanıtlaSil
  13. Lavantalimon;

    Çok faydalı bir besin. Ama yağından yararlanıldığını da şimdi öğrenmiş oldum. Teşekkürler.

    YanıtlaSil
  14. KAmikaze;

    Umarım beğenirsin :)

    YanıtlaSil
  15. Sarya;

    Kesinlikle denemelisin..

    YanıtlaSil
  16. Ebruli Günce;

    Gırme kim ben kim? Bu hızla elli yıla kalmaz olurum belki ama :)) teşekkürler.

    YanıtlaSil
  17. sevmedim ben... ımdb'side 6,7 ama biz anlamıos herıld...

    YanıtlaSil

Yorumlar