31 Ekim 2010 Pazar

Bugün Bayram

Bugün bayram. Cadılar Bayramı. Gördüğü ilgi üzerine diziye dönmüş. Bir ara bitmiş sonra yeniden başlamış Halloween adlı filmin her bir bölümünde kıyametin koptuğu o meşum gün yani.

Jamie Lee Curtis'in oynadığı ilk iki bölümün ardından çevrilenlerde aynı tadı yakalamak mümkün değil. Seneler sonra H20'nin tamamı ve onu takip eden Resurrection'ın ilk on dakikasında ilk artistine dönerek yine kan topladı seri. Michael isimli ağzını bıçak açmayan katil bir kaç yıl önce yeniden çevrimi ile döndü hayranlarının karşısına. İkinci bölümünün de yeniden çevrimi yapıldı, sırada 3D var. Ancak her yeniden çevrimde olduğu gibi ilkindeki orijinalliği yakalamak imkansız.



Bir pagan festivali bu aslında. İlk olarak İngiltere, İrlanda, İskoçya'da kutlanmışken 19. yüzyılda ABD'de kutlanmaya başlanmış. Şu anda büyük bir ticari etkinlik haline dönüşmüş vaziyette. Cadılar Bayramı her yıl 31 ekim tarihinde kutlanıyor. Amerika Birleşik Devletlerinde yaşayanlar bu bayramın keyfini çok güzel çıkarıyorlar. Çocuklar cadı, iblis, kötü ruh, mumya gibi kılıklarla gruplar halinde komşu evleri dolaşıp ellerindeki minik sepetlerini şekerle dolduruyorlar. Büyükler içinse bu her yıl tekrarlanan bütün ülkeye yayılış kocaman bir maskeli balo. adeta Herkes hayal gücünün yettiği yere kadar gitmek için aylar öncesinde elbise hazırlığına başlıyor. Kimileri hızını alamıyorlar, sahibi oldukları hayvanlara da o güne özel kostümler hazırlıyorlar. (Linkte benim en beğendiğim örümcek kılıklı köpek)

Bu bayramın sembolü dişleri belirgin bir gülen yüz şeklinde oyulmuş balkabağından yapılan içinde mum yanan bir fener. Sanatçılar da balkabağı oyma işinde oldukça yaratıcı denemelere girişiyorlar, cidden korku salıcı görünümlü sonuçlar var.

Happy Halloween diyorum, gönlümde kirli, kanlı bir zombi kıyafeti yatıyor.


Bu kadar balkabağı resminden sonra bu blogda bir balkabaklı lazanya tarifi vermem kaçınılmaz oldu artık.

8 yorum:

  1. Büyük ev korkumun ve paranoyaklığımın temeli bu Amerikan korku filmleridir zaten :D

    Yazık hayvanlara ne hale getirmişler,eskiden bir köpeğim vardı ve komşumuzun köpeğiyle epey ileri derecede flört halindeydiler,kadın da kendi köpeği gibi benimsemişti benim köpeğimi,gözünün önüne gelen tüyleri (kakül gibiydi resmen:)) tel tokayla tuturuyordu da hayvancık ne kadar uğrşıyordu çıkarmak için,bir gün baktı olmuyor kesmişti tüyleri :D o geldi aklıma fotoğraflara bakarken...
    İyi pazarlar...
    Lazanya tarifini bekliyorum :D

    YanıtlaSil
  2. Ödülünüz var efendim,gelip alır mısınız? :)

    YanıtlaSil
  3. Geçen hafta Tv de izledim Amerika da 100 kişilk bir gurup zombi kostümleri için de yürüş yapıyorlardı:)

    YanıtlaSil
  4. Cadılar bayramınız kutlu olsunnn:)

    YanıtlaSil
  5. Ebruli Günce;

    EVet devasa evlerde saklanayım deseniz, saklanamıyorsunuz, kaçayım deseniz kaçamıyorsunuz. Halloween serisindeki evler öyle en azından. :)

    Lazanya tarifini yapıcam ama bir ara pişirince resmini çekip de yapabilirim ancak. Neyse kabak zamanı geldi bu ara eli kulağında ok hafif bir lazanya tarifi. Kısa zamanda burada..

    Ödül için çok teşekkür ederim.....
    :)) Mahcub oldummm :))

    YanıtlaSil
  6. Lavantalimon;

    Bir gün ben de zombi kıyafeti giymek istiyorum. :)

    YanıtlaSil
  7. Kamikaze;

    Çok teşekkürlerrr :)) İzmir'e selamlar :)

    YanıtlaSil
  8. izmirde sana çoook selam söylüyor ve yolunu gözlüyor:))

    YanıtlaSil

Yorumlar