19 Ekim 2010 Salı

Bir Yaşıma Daha Girdim

Seneleri birbiri ardına üstüste dizme yolunda kösteklenmeksizin azimle ilerliyorum. Azim sahibi olduğum tek konu da bu zaten. Hoş eşeği bağlasanız bir an gelir o da yıllara akan su misali baka baka bakmalara doymaz. İşte böyle anlarda Gülşen olasım onun gibi cümle hissimi elektronik ortama dize dize dökesim geliyor. Geçen kendisi twitterda attırmış, takipçilerinden biri de , elleri dert görmesin bana retweet edince haberdar oldum. "Az evvel beste yaptım, kalbim duracak sandım" nevinden bir cümle buyurmuş hanımefendi. Ben bu yaşa geldim şöyle bir cümle kuramadım mesela. Kursam kursam "Az evvel büyük abdestimi yaptım kalbim duracak sandım" falan derim ki hiç de sanat yüklü bir bahis değildir zaten.

Rica ederim kapatalım bu bahsi...

Öğle üzeri bir arkadaşım kaç yaşıma bastığımı sordu, gerçeği gene gizledim. Yaşım sıradan bir yaş olmaktan çıksın olağan dışı bir muammaya dönüşsün istiyorum sanırım. Ömrümü olağan muammalara vakfettim bir de olağandışı tarafım bulunsun bir kenarda. Yeni yaşımda az buçuk süpernatürel takılmam kaçınılmaz artık. Tarzımdan genel manada bir natürellik akıyor zaten. Süper olmamın tam sırasıymış demek.

"Bu yaşıma girdin kazık kadar adam oldun iyi halt ettin, koca ömründe ne öğrendin?" diye sual edecek olan olursa ben de bir iki bir şey öğrendim aslında. Unutmadan sıralıyayım;

1 - İnsan sayısının bu kadar fazla olduğu bir ülkede en kolay harcanabilen ve her daim hep en ucuz olan da tabii ki insan. Bunu öğrendim öncelikle
2 -
Hepimiz ölüyoruz ve çok azımız bunun farkında.
3 - Kendine saygısı olmayan bir kişinin başkalarına saygısı olmuyor faidesi desen hiç dokunmuyor.
4 - Önsezilerine kulak veririsen ve mümkünse insanlarakarşı peşin hükümlü olursan daima kazanırsın. Zaten adam çokluğu var eleye eleye geriye kalanlar senin olsun.

İlk üçüne gönülden inanıyorum, dördüncüsü tamamen yediğim kazıklar neticesinde eriştiğim mertebedir. Bu sene, yani yeni yaşımda süpernatürel takılırken bu maddeye de harfiyen uymak niyetindeyim.

Ha bir de blogger/blogspot a doğum günümden bir gün önce girmekle hangi akla hizmet ettiysem artık iki gündür üstüste sanki ölmüşüm de hem kendi ardımdan yazıyormuşum hissiyatına büründüm - ki ne göreyim koyu renkler bana yakışıyor.

Geçen Bestbuy'dan kendime doğum günü hediyesi aldım eve gelince hatalı ürün olduğunu gördüm. Ertesi gün bir hışımla geri gittim, giderken hatalı ürünü de yanımda götürdüm. Gözlerim boşuna raflarda gezindi. Meğer benim istediğim, uğruna ter ter tepinmeye üşenmediğim ürün tükenmiş. Geri götürdüğüm ürünü kayıtsız şartsız geri alıp ücreti iade ettiler. Bunun üzerine sinirim geçti, hatta çok sevindim. Düşünsenize bestbuy'dan eli boş çıkarken doğum günü hediyesi almış gibi mutluydum. Züğürt tesellisi denilen şey bu olsa gerek, evet beşinci öğrendiğim de bu olsun bari; "Bazen boş avcunu yalarken bile sevinilebiliyormuş".

Uzun lafın kısası ömür bu torba değil ki büzesin, bir yaşıma daha bastım. Gene olsun gene basarım.


Efendim gelsin ordan Vinicius Cantuaria'dan "Galope". Hepiniz için çalıyorum teknik imkansızlıklardan ötürü bir tek kendim dinliyorum. Affola.

31 yorum:

  1. bu görsel ne yazınca çıkıyor, onu merak ettim bu bir,

    olağandışı muamma isteğine çok güldüm, bu iki. gülşen'e pek gülmedim. o kadın çok fena sinirimi hoplatıyor, usta Splinter'dan daha fare suratlı bir insan oluşu da beni evrimi (veya plastik cerrahiyi) sorgulamaya itiyor.

    mutlu yıllar o zaman, bu da üç!

    YanıtlaSil
  2. Bellatrix;

    http://new.music.yahoo.com/vinicius-cantuaria/tracks/galope--57265454

    adresinde bir izine rastladım ama başka da bir yerde göremedim. Bu benim sevdiğim bir şarkı. Vinicius Brezilyalı bir müzisyen New York'da müzik yapıyor, gürültüsüz kafa dinlendiren sesler çıkartışı hoşuma gidiyor sanırım.

    Gülşen in bir kaç şarkısını dinledim bu yaz özellikle kıl kaptım dinlediğim şarkılarına. Kadın eğer o yaptıklarına beste diyorsa ve bir tane daha onlardan yaptıı için kalbi sevinçten duracak hale geliyorsa geri kalanıı bilmek istemiyorum. O da muamma olsun inşallah. :)

    Faresurat iyi tespit hatta yolunmuş fare suratlı diyesim gedi üstüne bir de... :)

    Çok teşekkürler ederim iyi dileğin için, sevgiler :)

    YanıtlaSil
  3. Kimin bugün doğum günümüş..Nice yaşlar. Mutlu yıllar.

    Yaa kuracağını biliyorum.:)) gerçi seni kurduğun cümlede çok komik..

    Kaç yaşına girdin harbi ben merak ediyorum. Kızların yaşı erkeklerin maaşı sorulmaz. o yüzden soruyorum kaç yıl eskittin.

    Biliyor musun o yazdığın maddeleri ben de kazık yiye yiye ve acıları yaşayarak öğrendim. yıllar bizlerden çok şey götürüyor.

    Tekrar nice yaşlar. Öpüyorum

    Sevgi ve saygılarımla..

    YanıtlaSil
  4. ya ben sanki biliyor gibiyim ama neyse sorduk söylemedin ben de susayım bari :)))

    YanıtlaSil
  5. Bu yaz Demet ve Gülşen zehirlenmesi yaşadık o ayrııı.. İyi ki doğmuşsun tabi bir de :))

    YanıtlaSil
  6. Nıce mutlu yaşlara
    Dogum gununuz kutlu olsun.

    YanıtlaSil
  7. Mutlu yıllar Vladimir :) Kaç yaşına bastın?:)

    Not: "az önce bir blog yazdım kalbim duracak sandım" Bu bir blog adı bile olabilir, hatta şahane olur azizim :))) Gülşen ah Gülşen varlığın bile akıllara zarar :)

    YanıtlaSil
  8. Neslihan;

    Teşekkürler arkadaşım. İşte o kazıkları yiye yie kulağımızın bir kenarına küpe oluyor bazı hayat dersleri. Kazıkların acısını iyi ki ilk günkü şiddet ile anımsamıyor bünyeler, yoksa şimdiye kaç leşim olurdu bilemiyeceğim.
    Hümanistim ben, hümanistim ben, hümanistim ben, hümanistim ben, hümanistim ben, hümanistim ben, hümanistim ben, hümanistim ben, hümanistim ben, hümanistim ben, hümanistim ben, hümanistim ben, hümanistim ben, hümanistim ben, hümanistim ben, hümanistim ben, hümanistim ben, hümanistim ben, hümanistim ben, hümanistim ben, hümanistim ben,

    valla bak...

    YanıtlaSil
  9. Beenmaya;

    Arlkadaşım haklısın o dialog aramızda geçti. Yaşım üzerindeki sır perdesini kısa bir müddet iöinde aralayacağım. :)

    YanıtlaSil
  10. Ayşegül Kuş;

    Çok teşekkür ederim..

    O zehirlemeyi seneye de yaşamasak bari, bir senemizi kurtarsak kar... :)

    YanıtlaSil
  11. Öykü;

    İyi dileklerin için çok teşekkür ederim. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  12. Aydan Atlayan Kedi;

    Çok teşekkrler arkadaşım... :)

    "Of Of" yıllarından itibaren antipatikliğin ve yapaylığın tepe noktasına çıkmak da hayattaki en büyük başarısı sanırsam bu şahsın. Bestekar, söz yazarı Gülşen.. Pehhh!!!

    YanıtlaSil
  13. Şu kelimeleri, cümleleri peş peşe sürükleyip yazabiliyor sun ya... Hayranım bu özelliğine... Benim kelime dağarcığım bu kadar iyi değil... Kıskanıyorum seni :)))

    İyiki doğdun Vladimir... Yeni yaşın kutlu, mutlu vede hayırlı olsun... İyiki yazıyorsun. İyi ki blogspottasın...
    Bu arada...

    Kaç yaşına bastın? :))))

    YanıtlaSil
  14. Haccecan;

    Arkadaşım, çok teşekkür ederim. Nasıl yazdığımı tam bilmiyorum ki bn de aklıma bir şey geldi mi oturup yazmaya koyulabildim mi o kadar çok çağrışım geliyor ki bir yerlerden. Ben de bakakalıyorum bazen.

    :)

    YanıtlaSil
  15. Sevgili Vladimir, bir avazda hem bloğun hem senin doğum gününü kutladım gitti :) nice seneler ikinize de.

    YanıtlaSil
  16. benim yaşadıklarımdan öğrendiğim hiç bir şey yok. gördükçe körleştim. işittikçe sağırlaştım. yalnızca içimdeki boşluk büyüdü her geçen gün. ve o boşlukta yitip gidene kadar büyüyeceğe benziyor...

    Sağlıklı nice senelere Sevgili Vladimir.

    Bu şarkı sana doğum günü hediyem :)

    http://www.youtube.com/watch?v=0w1_bDP7fV8&feature=related

    YanıtlaSil
  17. Hep;

    Çok teşekkürler arkadaşım, sevgiler.

    YanıtlaSil
  18. Sarya;

    İyi dileklerin için ve şarkı için çok teşekkür ediyorum.

    Boşluklar hep oluyor, bazen büyüyor bazen insan büyüyor ve boşluk küçülüyor sanki, sonra her şey değişiveriyor bir den ya da bir şeylere tutunma gereksinimi doğuyor. Ama o boşluk şekil değiştirse de kaybolmuyor :(

    Çıkıyor aniden bazen.

    YanıtlaSil
  19. Boş avucunu yalarken bile sevinebilen insan doğum günün kutlu olsun.
    Sahi kaç yaşına bastın?

    YanıtlaSil
  20. Sufi;

    Çok teşekkür ederim.. :))

    Allah sevdiği kuluna önce eşeğini kaybettirir sonra buldururmuş. Benim gibilerini de önce bir yanlışlıkla sinir eder sonra da o problem ortadan kalktı diye sevindirirmiş. Bizimkisi de o heap, bir nevi züğürt tesellisi işte.. Elektronik benim neyime :p Ne anlarım zaar?

    Şaka bir yana. Yaşa oldu olanlar artık kemale erdim diyebilirim. Bundan sonra azarsam beni teneşir paklar diyeyim. :)

    YanıtlaSil
  21. :))
    Son iki yazınızı okudum,gerçekten de güzeldi...
    Doğum gününüz kutlu olsun(geç olması anlamını daralmaz değil mi)

    YanıtlaSil
  22. Ebruli Günce;

    Çok teşekkür ederim. Ne demek, ebette daraltmaz. Blog dünyasını seviyorum her gün yeni arkadaşlar tanıyor yüreklerinden açtıkları bir kaç sayfayı okuyoruz.

    YanıtlaSil
  23. Gönlünce geçir bu yaşını.

    YanıtlaSil
  24. Evet soruların yanıtsız kalışı gösteriyor ki;sanırım artık söylenmeyecek yaşlardasınız..:))

    YanıtlaSil
  25. ha bu ara unuttum nice yaşlara sevdikleriniz ve sevenlerinizle birlikte..

    YanıtlaSil
  26. Efsa;

    Çok teşekkür ederim :)

    YanıtlaSil
  27. crazywomenrosemary;

    Güzel dilekler için teşekkür ederim. Evet.. Kemale erdim ben. Oldum ben artık. :D

    YanıtlaSil
  28. Nice yıllara. Mutlu olsun.

    YanıtlaSil
  29. Ege Mavisi;

    Teşekkür ederim :)

    YanıtlaSil
  30. Doğum gününüz kutlu olsun.Nice sağlıklı,mutlu,huzurlu yıllar geçirmenizi diliyorum.her şey gönlünüzce olsun:) bloğunuzda çook güzel yeni keşfettim:)

    YanıtlaSil
  31. Kamikaze;

    Çok teşekkür ederim güzel dilekleriniz için. Sevgiler :)

    YanıtlaSil

Yorumlar