23 Eylül 2010 Perşembe

Kedi İsimleri

Şerafettin, Daisy, Katmer, Natali, Abdülkadir, Zeytin, Dandik, Kedibey, Kedigül, Neriman, Kehribar, Siyami, Nez, Derviş, Dırdır, Prenses, Miniş, Masmis, Mestan, Blackie, Whitey, Bocuk, Kartopu, Keyif, Nonika, Kıpır, Kıtır, Ojeli, Kibar, Kimyon, Narin, Arşimet, Ökkeş, Kontör, Korsan, Pamuk, Şarlo, Azize, Patik, Dalgın, Theodora, İrma, Madonna, Manita, Boza, Pofuduk, Toraman, Teoman, Tırmık, Mıncık, Mırılhan, Hayta, Mırnık, Mırol, Sarman, Zagor, Zahide, Kaplan, Tonton, Karam, Mülayim, Zorro, Sırım, Zühtü, Çörek, ve Katip.

Bunlar kedi isimleri. Her birini gördüm. Bazıları benim kedilerimdi, kimisi akraba kedisi, kimisi komşu ya da arkadaş kedisi. Geçen Cumartesi annemi ilk kez dışarıya çıkardık. Bir kafeteryada minik bir kedi bize merhaba dedi. İsmi yoktu, sokak kedisiydi. Sokak kedilerinin ismi yoktu. Bize güvendi, sehpamızın iç bölümüne atladı, tavlanın arkasına bir güzel yerleşti. Resmini çekerken boş gözlerle baktı objektifin arkasında bir yerlere doğru. Hemen ardından derin bir uykuya daldı, uykusunda gerindi. Rüya gördüğünde önce bıyıkları sonra patileri titredi.



Sokak Kedileri: İstanbul Kedisi D.M.

5 yorum:

  1. Çok yaratıcı isimler var. Ben köpeğimin adını -dişiydi kendisi- "Yosma" koymak istemiştim babam izin vermemişti. Ördeğimin adını da "Cafer", ona da izin vermemişti. İçimde uktedir : )

    YanıtlaSil
  2. adı yoktu demişsin ya bir isim siz koysaydınız keşke...

    annenin iyi olmasına da çok sevindim...

    YanıtlaSil
  3. Benimki Pati evdeki.. Sokak kedilerinin ismi olmaz mı olur, ama onlara bakanlar bilir adlarını; mesela biri Duman, diğeri Kara, bi de Cazgır var... :)

    YanıtlaSil
  4. güzel paylaşım olmuş.

    alternatif kedi isimi çok.

    kedi isimleri

    YanıtlaSil

Yorumlar