30 Eylül 2010 Perşembe

Çerçevesi Tozlanmış Ödül

Sevgili Beenmaya'dan bir ödül geldi. Bir zincir halinde blogdan bloga uzayıp giitmesi gerekn bir mim kılığına girmiş hoş bir oyun aslında. Onu okumaktan bazen keyif ve bazen de bolca hüzün duyarım. Onun tarafından okunmak ve izlenmek ise ayrı bir onur. Terazi burcu arkadaşıma çok teşekkür ediyorum öncelikle.

Elimde olmayan sebeplerle sanal alemden biraz uzunca süre uzak kaldım, imkanlarım oluştuğunda, ne ne okuyasım ne de yazasım vardı. Okumak neyse de yazma işinin önemli ölçüde alışkanlıktan beslendiğini tecrübe etmiş oldum araya giren bu zaman dilimi sayesinde. Kopukluk olunca eski ritmi yakalamak zamanın insafına kalıyor.

En çok takip ettiğimiz 10 adet blogu yazıyoruz. Ve onları da bu durumdan haberdar ediyoruz, onlar da on blogu belirtip zincire yeni halkalar ekleyerek ilerliyorlar. Ben merak ederek okuduğum ve sayfamın yan tarafında (mevsimine göre bazen sağında bazen solunda) yeni bir yazısının çıktığı haberini alınca heyecan duyarak sayfalarını ziyaret ettiğim on kişiyi aşağıda yazıyor ve onlara ödüllerini veriyorum. Ancak.... üzerinden 3 ay gibi bir süre geçtiğini hesaba katarak artık eskimiş olduğu için kendilerinin kapılarını çalıp da böylesine üzeri tozlanmış bir ödülle onları rahatsız etmiyorum.

İşte benim izlediğim on blog yazarı. (İsimler herhangi bir sıraya göre yazılmamıştır)

- Aydan atlamakla kalmayıp bizi de tekrar tekrar atlatan kedi, bazı yazılarını dönüp yeniden okuyorum Aydan Atlayan Kedi'nin.
- Fahimbey'in günlükleri ve sinema notları; Devrik Cümle Günlüğü ile Sinefrikik hiç kaçmaz. Okumadan aylar geçse döner en başa okurum, arayı kapatırım.
- Gökhan Bey "Kafam Çok Karışık" diyor belki ama bence hiç karışık değil,
- Kırmızıgünlüğün bazı yazdıklarını tekrar okuduğumda sanki ilk kez okumuşum gibi oluyorum çünkü yazıları bende her seferinde aşka çağrışımlar yaptırıyor zihnimde sanki başka başka kapılar açılıyor.
- Nightologist; 2006 yılından beri geceni bilimi ona ait. Kısa ve öz ancak etkileyici.
- 7. Oda ; izleyecek film, okuyacak kitap dinlecek müzik mi arıyorsunuz, doğru yerdesiniz. Tahlilleri cidden iyi. Buradan özenip bir şey izlediyseniz de okuduysanız da dinlediyseniz de geri dönüp tekrar okuyun bakalım.
- Haccecan,
- Gregor Samsa'nın Notları,
- Persona Non Grata,
- Film seyretme fabrikası, ismi gibi değiller epeydir ama tam kapasite çalışırken yazdıkları okumaya değer.

Sevinç, hüzün, keder mutluluk, düşünce ve anılarına beni de her "yazar" ve "okur" ilişkisinde olduğu gibi ortak etmiş olan bu arkadaşlarıma bugüne kadar olan paylaşımları için teşekkür ederim. Hepsi de yazma yolculuğunda katettikleri mesafelere ortak ettiler bizleri yüreklerini açtılar. Satırlarında ve satır aralarında yaşam yolculuklarına dair işaretler bıraktılar. Hepsine sonsuz sevgi ve saygılarımla.

İşte ödülünüz de aşağıda arkadaşlar.

4 yorum:

  1. İsmimi burda görmekten dolayı son derece mutlu oldum. Gurur duydum. Bana bu mutluluğu ve gururu yaşatan arkadaşım VLADİMİR...
    Sana karşı her zaman bir sempati ve sevgi beslemişimdir...
    Ancak ismimin karşısında bloğumu veyahut beni tanımlayacak bir kaç kelime aradı gözlerim...
    Kendimi tanımlayamamam gibi sende mi beni tanımlayamadın arkadaşım?
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. Çok teşekkür ederim Vladimir :) Çok mutlu oldum.

    YanıtlaSil
  3. Adımı gördüm sanki.Gördüm gördüm evet adımı gördüm.

    (Sevgili Vladimir bu kadar derdinin içerisinde bana zaman ayırıp okuduğun için o dertlerini hiç çözemeyeceğini biliyor olmalısın. Akıllı ol. Titre ve kendine gel.)

    sevgiler gregor

    YanıtlaSil
  4. teşekkürler ve bilmukabele sevgili vladimir.

    hazır gelmişken şunu da itiraf edeyim. hem hatırlarsın belki, epey eski bi vakit vladimir'i vlademir diye okuyorum demiştim. değişiklik yok aynen devam.

    çokca selam.

    YanıtlaSil

Yorumlar