10 Eylül 2010 Cuma

Aşırılıklar

Geçen hafta İzmir'e geldiğimde, Yunan kökenli Amerikalı bir arkadaşım bir ingiliz internet sitesi için izmirlilere bir kaç soru soracaktı. Biri kameraman iki teknik görevli ile takıldık arkadaşın peşnine. Kıbrıs Şehitleri'nin Sevinç kenarından kamerayı ve mikrofonu "Aşırılıklar konusunda sizinle ingilizce ropörtaj yapmak istiyoruz, katılmak ister misiniz?" sorusuna olumlu yanıt verenlere kendileri için aşırılığın ne olduğuna dair bir kaç soru sordu arkadaşım. Hedefimiz 45 - 50 arası kişi ile görüşebilmekti. 25 kişi ile görüşebildik o gün.

Mikrofon tuttuğumuz kişilerden 24 tanesi sanki aralarında ağız birliği etmişçesine "Bungee Jumping" ve "Çin yemeği yemenin" kendileri için aşırılık olduğu konusunda birleştiler.

Sınır diye etrfımıza çizdiğimiz çember bu kadar mı dar? Hayal gücümüz bizi bungee jumping ile çin yemeği denemeye kadar mı cesaret çıtasını yükseltebiliyor? Ne kadar güvenli bir dünyada yaşıyor bu insanlar? Merdivenlerden aşağıya inince karanlıkla karşılaşınca bodruma girmekten korkan yetişkinler gibi miyiz hepimiz? Şaşırdım nedense duyduğum güneş yüzü görmemiş, yüzü kızarmamış, masum aşırılıklardan.

Post İt Karalamaları - Merdivenlere Aşağıdan Yansıyan Işık - D.M.

1 yorum:

  1. aşırılık denilince benim aklıma parkta sokakta sevgilisinin kucağına oturmuş resmen sevişenler geldi. bu benim için gerçekten aşırılık ha daha çok vardır tabi de çin yemeğinde daha aşırı olduğu kesin:)

    YanıtlaSil

Yorumlar