6 Şubat 2010 Cumartesi

Tarihin Elinde Rubik'in Kübü Oldum

Bu ülkede yaşıyorsanız çıldırmamayı öğrenmeniz gerekiyor. Geçen hafta ülkemizde olanlardan bir kısmını derledim, ileride bakar bakar gülerim belki de bakar bakar ağlarım bilmiyorum zaman neler gösterecek. İ-ki-bin-on yılının Şubat ayının ilk beş gününde şunlar olmuş güzeller güzeli ülkemizde, Allah nazarlardan saklasın, tü-tü-tü;

Parkta 3 yaşındaki kızı öptüğü için kızın ailesi tarafından sapıklık yaptığı, cinsel taciz uyguladığı gerekçesi ile hakkında suç duyurusunda bulunularak, dava açılıp, mahkemeye . çıkarıldığı gün erkek sanık 2,5 yaşındaydı. (yazı ile; iki buçuk).

Yüce milletimizin saygıdeğer Milletvekilleri, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde iletişim kurabilmek için konuşmaktan daha farklı bir yöntem seçtiler. Daha sonra da birbirlerini suçladılar.

Dijital telefonların daha kolay dinlenilebilirliği konusundaki iddialarda kulak birliği eden milletvekilleri huzursuz olmaktansa Meclis’teki telefonlarını söktürmeye başlamışlar. İyi de olmuş. Telefondan dinlenirim diye korkup konuşmayan milletvekilindense, telefon gitti, nasılsa dinlenmem deyip konuşan milletvekilimizin olması daha iyi bir gelişme.

Van’ın Özalp ilçesinde yirmi yaşındaki Fatma Uçan kendisini istemediği biriyle evlendirmek isteyen babası Seyfettin Uçan’ı evdeki ruhsatsız tabanca ile vurdu, babasının hafif yara aldığını görmeden kendisini odasına kilitledi. Kapının önüne gelip iyi olduğunu söyleyen babasının ve yakınlarının tüm çabalarına rağmen odadan çıkmayan Fatma Uçan, kafasına dayadığı tabancanın tetiğini çekerek intihar etti. Sonuç; bir ölü, bir yaralı.
Aşağıda üç farklı başlık var lütfen bunların hepsini aynı cümle içinde geçiriniz:
- Bülent Arınç.
- Meclis Başkan Vekili.
- Oda basmak.

Danıştay; 29 Mart Yerel Seçimleri öncesinde Tunceli’de Sosyal Yardımlaşma Dayanışma Vakfı aracılığı ile halka ücretsiz beyaz eşya dağıtan dönemin Tunceli Valisi, şimdinin Giresun Valisi Mustafa Yaman Beyefendi hakkında soruşturma açılması talebini kabul etmiş. O seçim ne zamandı yıllardan hangisindeydik anımsayanlar hala vardır her halde.

Sayın Başbakanımız sigara yasağına atıfta bulunarak “bunun sulusuna da kurusuna da karşıyım, o kadar da açık konuşuyorum” demiş. Şahsi olarak karşısında olmaklar bu denli dile getirilmezdi, o da oldu. Kurusu sigara, yaşı içki oluyor efendim. İçenler düşünsünler, bir zahmet oturup içmemeyi örensinler.

Bunlar sıradan bir hafta içinde benim okuduğum sıradan olaylardan. Başka ülkelerde bunlardan her hangi bir tanesi skandal olarak nitelendirilebilirdi. Bir daha olmaması için önlemler alınabilirdi. Bizler kanıksadık, bunların yinelenmemesi için bir çaba olduğunu iddia edenler belki vardır, ama tekrar edecek. Çünkü tarih tekerrürden ibaretmiş. Hatalarından ders almasını, hatalarını tekrar etmeyecek biçimde düzeltmesini bilmeyen kalabalıklar için kötü tabi bu mükerrer hata, kaza, cefa ve rezaletler.

14 yorum:

  1. Çocuk çok şekerdi ve çok tatlı idi. Yerim ben onu. Yazık ama çocuk yaşta nelere maruz kaldı. Masum bir öpücüktü oysaki. İnsanlar artık çocukların arasında öpücüğü cinsel taciz olarak algılıyorlar yuhh artık. Adı üstünde çocuk bunlar.

    Benim telefonumda bir ara dinlendi. O yüzden saçma sapan şeyler. İki cep telefonum var ikisinde benim üstüme değil. O yüzden rahatım.

    Kusura bakmasın sigara ve içki konusuna karışmasın. İnsanların özel hayatına müdahale oluyor. Bu asıl taciz.

    Bir olay daha vardı. asıl bu olay beni çok üzdü. Adıyamanın bir ilçesinde erkeklere konuşuyor diye medine adlı 16 yaşındaki genç kızı, babası ve dedesi toprağa diri diri gömmüşler. Yazık. Nereye gidiyoruz.

    Sabır küpüyüz her olaya karşı. Ne zaman patlarız onu bilemem.

    YanıtlaSil
  2. Sulu dediği nargile olmasın, nedense aklıma o geldi.

    YanıtlaSil
  3. ben kuruyu bırakalı 6 ayı geçti. suluyu bırakamaycem...

    YanıtlaSil
  4. Tü tü tü maşallah ben henüz diğer yazınıza yeni yorum yapmışken siz ikincisiniz yazmışsınız bile :)

    çok severim haftanın, ayın derlemesi yazıları okumayı.

    ağlamana gerek kalmayacak vladimir çünkü geriye dönmeyeceksin. hızla bir yere yetişmeye çalışıyoruz. nereye dersen? inan ben de bilmiyorum!

    YanıtlaSil
  5. sapık beyinli anne ve babaya sahip bir çocuk ilerde nasıl bir hayat bekliyor acaba ?
    kadının adı yok zaten onlar için sadece vitrinde güzel dursun ..
    sağlığımızla da bir ilgi bir ilgi hiç sormayın..
    sevgi ve dostlukla...

    YanıtlaSil
  6. Neslihan,

    Evet sabır anahtar kelime olmalı.. Katılıyorum.

    YanıtlaSil
  7. Ege Mavisi,

    Ben de ilk anda nargile olabilir idye algıladım ama Yeşilay ile ilgili bir toplantıda etmiş bu lafları. Öyle olunca alkolü kastettiğini düşündüm. :)

    YanıtlaSil
  8. Abi,

    Sigarayı bırakmak isteyip de bırakabilmişleri saygı ile selamlıyorum. Çok zor.

    YanıtlaSil
  9. Sarya,

    Bu saçmaıkları bir not edeyim diye düşünüyordum epeydir. Bakalım bu bir başlangıç olabilecek mi? :)

    YanıtlaSil
  10. Bilge,

    Normali "anormal" olarak etiketleyip üzerine bir de kendisi gibi olmayanlara saldırganlık eden insanların nelere kadir olduğunu düşünmek bile korkunç.

    Neslihan'ın dediği ve çok üzüldüğüm olay da bence bunlardan bir tanesi.

    YanıtlaSil
  11. Sonradan düşününce alkole yordum ben de sulu lafını. Kendisi Kasımpaşalı olduğu için, daha bir hakim tabi jargona.

    YanıtlaSil
  12. yok yok bu böyle olmayacak. her geçen gün hadlerini aşıyorlar... Sabır yeterli mi pek emin değilim.

    YanıtlaSil
  13. ben yazdığın ilk haberde takılı kalıp inanmayıp şoka girdiğimden diğer haberlerin vehametini idrak edemedim..
    ben boşuna bırakmadım evde tv açmayı,
    kendimi de öyküyü de haberlerden uzak tutarak yaşamayı öğrendim iyi ki..
    mesela ben bu haberi 10 yaşındaki kızıma nasıl açıklardım ?!?!??!

    YanıtlaSil
  14. 2,5 yaşındaki çocuk mevzusunu ben de arkadaşlara şaşkınlıkla anlatmıştım. aslında davayı kabul eden mahkemeye de şaşırdım. sonuçta şikayet geri alındı dava düştü ama çocukcağız da haber olmaktan kurtulamadı. 2,5 yaşındaki herkese gülen ve öpmek isteyen çocuğu ve ailesini sapıklıkla suçlayan ama kimi çevrelerce 13 yaşındaki kızlarla evlenen kazık kadar adamlara sapıklığın s sini yakıştırmayan bir milletiz!

    YanıtlaSil

Yorumlar