31 Aralık 2009 Perşembe

Eksi Bir

Karlı yılbaşılara veda edeli uzun zaman oldu ama yılbaşı kelimesi ne zaman geçse karlarla çevrili manzaralar geliyor aklıma. Belki de eskinin kartpostallar göndererek kutlanan yeni yıllarından yer etmiştir aklımın bir kıyısında. O kartpostallarda kızakların çektiği araçlardaki mutlu çocuklar karlarla kaplı yollardan geçip geniş ve ışıklı evlere doğru giderlerdi. Zihnimde o taşra kentinin karlarından çok kartpostallardaki karlar, kardan adamlar, noel babalar yer etmiş. Karsız bir yılbaşı daha geldi. Birini bitirip, öbürüne geçiyoruz. Takvimden bir yaprak daha eksildi. Hoş takvimler de kartpostallar da gittiler, yerlerini elektronik takvimler ve elektronik postalar aldı. Birisi hoş bir cümle kuruyor, koyalayıp yapıştırıp birbirimize iletiyoruz. O cümlelerin içinde, mutluluk, sağlık, başarı dilekleri üç aşağı beş yukarı hemen hemen aynı yerlerde konuşlanıyor. Geyik ya da klişe kıvamında bir cümleyi de ben kopyalayıp yapıştırdım bu sene arkadaşlarıma. Dedim ki;

“Mutluluk bankasının sevgi şubesinde, 2010 no'lu hesabınıza, mutluluk içinde harcamanız temennisiyle 365 gün daha yatırılmıştır. Yeni yılda yüzünüzde hep gülümseme, çevrenizde hep gülümseyen insanlar olsun, hayatınızda sağlık, mutluluk ve başarı, içinizde umut ve hayaller eksik olmasın. Mutlu yıllar dilerim.”

Bu da benim son geyiğim oldu 2009’a dair.

Takvimdeki yaprakların daha hızla çevrilmesini beklemekte zorluk çektiğim yıllar geride kalıyor. Her bir yıla kazandığım bir yıl daha değil de hayatımdan eksilen bir yıl diye bakmaya ne zaman başladığımı kendimi ne kadar zorlasam da anımsayamıyorum. Çok olmamıştır her halde.

2009 eksi bir, eşittir 2010.

Bu sabah okuduğum gazetenin üçüncü sayfasında her sabah koşuya giden erkek arkadaşının spor yapmasına mani olmak isteyen bir kadının, sabah dışarıya çıkmasına mani olmak için kapıyı kilitlediği yazılıydı. Kapıyı kilitli bulan adam “beni boğuyorsun, rahat bırak artık” dedikten sonra silahını alarak kadını iki ayağından vurmuş ve koşu yapmaya çıkmış. Bunun gibi cinnet haberleri bireye kadar inmiş vaziyette iken bitirdiğimiz bir yıl.

Sanırım yarın Taksim’de taciz haberlerini izleyeceğiz, sanırım yarın haberlerde yeni yılı ilk kutlayan Sidney ve Çin’den görüntüler izleyeceğiz, İngiltere, Almanya ve Fransa’da kutlanan yeni yıla ilişkin görüntüleri, sarhoş değilim iddiası ile trafik polislerini atlatmaya çalışan insanların komikliklerini, yeniyıl kutlaması esnasında yanan evleri.

2009 eksi 1 eşittir 2010.

Fazla derinine inmeyeceğim ama tahmin edilebilir bir yıl bizi bekliyor.

Bekleyeceğiz.

Göreceğiz.

İyi seneler dilerim.



10 yorum:

  1. Daha umut dolu bir yıl olsun..
    Bu sefer kadınlar erkekleri taciz etsin..

    :)

    eksilmek iyidir, sadeleşir insan...

    iyi yıllar Vladimir.. Yine İzmir taraflarına bakıp, havai fişekleri bizim için patlatacağını düşünmek işime geliyor.Geçen yıl yazdığın kutlama mesajında olduğu gibi..

    YanıtlaSil
  2. özel taciz timi kurulmuş taksim için ama o tüm bile aşılır gibi geliyor bana...

    2010 tüm güzelliklerin başlangıcı olur umarım. iyi seneler arkadaşım...

    YanıtlaSil
  3. Evet ilk gün kar yağardı. Şimdi yağmıyor. Aksine Ankara bugün günlük güneşlik. Çok hoşuma giderdi. Yeni yılı kar'a karşılmak ve onun yağışını pencereden izlemek özlemişim.

    Son geyiğin güzelmiş :) Şimdi eğer 365 gün boyunca bir gün dahil olsa üzülürsem demek benim mutluluk banka hesabıma eksik yatırılmışsın derim ona göre.

    2010 yılın ilk günü zam haberleri ile uyandık. Bakarsan Türkiye için zor bir yıl olacak. (genel) yasalar çıkacak bizlerin pek hoşuna gitmeyecek ama bazılarını mutlu edecek. Hep birlikte göreceğiz.

    Yeni yılını en içten dileklerimle kutluyorum. Sağlı, sevgi ve mutluluk getirsin. Herşey gönlünce olsun.

    YanıtlaSil
  4. sana da iyi seneler Vladimir

    YanıtlaSil
  5. vladimir bugün bu şarkıyı dinledim frieenfeed'de. çok etkilendim.. Cem yılmaz çok güzel okumuş. dinlemeni istedim. ben böyle müzikleri çok severim. demek bazı şarkılar unutulmamış. bu güzel işte.

    http://www.youtube.com/watch?v=Bk2n0I2KKM0

    YanıtlaSil
  6. vladimir, sen bizim vladsın di mi? vampircik'in vladı hani? :)

    YanıtlaSil
  7. Sevgili Arkadaşlar hepinize iyi seneler dilerim öncelikle;

    Brajeshwari; :)) yok kimse kimseyi taciz etmesin. Kadınlar tarafından taciz edilmeyi çekici bulan erkek nüfusu kalabalık olabilir belki de. Bi araştırmak lazım.

    Havai fişekler artık bir gelenek oldu, bu sene de sizler için birer yıldız yolladım gökyüzüne :)

    Beenmaya;

    Taciz timini ben de gördüm, Taksim'deki kalabalık kadar taciz timi var neredeyse. Kestane satan adam kılığında bile vardı.

    Mehmet Akif,

    Teşekkür ederim, ben de mutlu yıllar dilerim.

    Neslihan,

    Beğendiğine sevindim çok teşekkür ederim ben de ayni dilekleri senin için diliyorum arkadaşım. Bu arada güzel şarkıymış ben de beğendim.

    Hep,

    Teşekkür ederim..

    Pastafaryan;

    Evvvvetttt. Ben oyum. :)))vampircik'in vampirlerinden. Daha vampir furyası bile başlamamıştı o zamanlar.

    YanıtlaSil
  8. Sana da mutlu yıllar sevgili Vladimir. Gönlünce olsun herşey.
    Bu arada kadını vuran adamın yaptığı hareket ne kadar manyaklıksa kadının kapıyı kilitlemesi de bir o kadar bence... alayı aşmış onların...

    YanıtlaSil
  9. Hehehe süper! Ben de Poetisa ;) İzmirliyiz işte kan çekiyo, burada da olsa buluyoruz birbirimizi. :)

    YanıtlaSil

Yorumlar