11 Aralık 2009 Cuma

Dünya Kuran

Adam kadını çok sever. Kadının anılarını, hayallerini alır ve bunlarla o kadın için bir dünya kurar. Zamanla yarışmaktadır adam. Zamanı dolduğu anda; kadın, adamın kurduğu dünyaya adım atar. Kadın, kapı önlerinden geçerken, vitrin önlerinden yürürken adamın kalbi küt küt atar. Yarattığı dünyanın bir ucunda, ufak bir noksanlık vardır. O noksanlığı görürse kadın sanki herşeyin sonu gelecektir. Görmez noksanlığı kadın. Bomboş sokakta usul usul yürür. Bir tek çiçeği görünce durur. Adamın az önce solmuş yapraklarına can verdiği çiçektir bu. Kadın çiçeğe yaklaştırır dudaklarını. Mutludur. Kadının da zamanı kısadır o dünyada. Kısa bir süreliğine kurulmuş dijital dünya yavaş yavaş silinecektir. Komadadır aslında ve adam son bir defalığına sevdiği yerleri izlettirmiştir kadına. Kurduğu dünya silinirken, kadının hatralarından kurulmuş dünyadaki anları resimlere dönüşür. Adam kadının dudaklarının çiçeğe değdirdiği andaki, noktaya değdirir dudaklarını.
Aşk bazen hüzünlüdür, bazen de hüzün hafif kalır aşık olmanın verdiği acının yanında.
Bruce Branit bir günde çekmiş kısa filmi "World Builder"'ı, çekim sonrasındaki işlemler 2 yıl sürmüş. Ve "dünya kuran" kısa ama etkileyici bir film olarak sanal dünyadakilerin seyrine sunulmuş 2008 yılında.



World Builder from BranitVFX on Vimeo.

8 yorum:

  1. yine bir fotonun üzerine yazmışsın da yazmışsın diye düşündüm son paragrafa gelene kadar. oysa kısa bir filmden bahsediyormuşsun. yoksa senaryosu sana mı ait :))

    YanıtlaSil
  2. :) Yok canım nerde o sabır bende. Ben bir nikah şahitliği dahi yapamamış biri olaraktan yeni farkettiğim bu filmi bloguma taşıyayım, paylaşayım istedim. Yönetmenin bir de 405 isimli kısa filmi var o da güzel. :)

    YanıtlaSil
  3. Bu arada film güzel değil mi?

    YanıtlaSil
  4. ahaha doğru diyorsun ben nikah şahitliği kısmını unutmuştum. ah be arkadaşım yetenek, var potansiyel var biraz da sabrın olsa neler yaparsın sen valla...

    dedim ya okurken bile çok beğendim kurguyu ve direk Vladimir kurgusu diye düşündüm. yoksa senden mi çalmışlar fikri :))

    şaka bir yana gerçekten çok hoştu...

    YanıtlaSil
  5. güzel mi? :))) süper ötesi...
    facebooka filan veriyom yani..

    YanıtlaSil
  6. ben cok begendim. Ozellikle "dünyayı kurması" çok etkileyiciydi.

    YanıtlaSil
  7. Süper bir kısa flimdi.
    Paylaştığın için saol vilamidir

    YanıtlaSil
  8. Daha önce izlemiştim, şimdi tekrar zevkle izledim birazda hüzünle:(

    aşk=acı mı? her daim

    YanıtlaSil

Yorumlar