13 Ekim 2009 Salı

Hayatım Klip Olsa

Yaz Bitti. Yazın, teknik olarak bittiğini epeydir biliyordum. Ancak bu sabah, yatak odası kapısından çıkıp holde ilerlemeye başladığımda yüzüme çarpan kendi rüzgarımın serinliği ile kesinkes bittiğine karar verdim. Böyle de hassasım işte. Kendi yürüyüşümün hızı ile yarattığım hava akımının derecesindeki en ufak değişikliğine bile duyarsız kalamıyorum. Belki biraz daha hızlı yürüsem, yarattığım rüzgar ile duvardaki tablolar havalanıp, havalanıp tekrar duvara vuracak, pencerelerdeki perdeler sanki Stevie Nicks video kliplerindeki gibi uçuşarak yüzüme çarpacaktı. Allah'tan sabahları o denli hızlı olmuyorum. Yoksa hayatımın bir video klip kadar anlam kazanması işten değil.
Aslında hayatımı bir video klip gibi yaşamak isterim, ama bir şartım var türk video klibi olmak istemiyorum. Bir Emrah videosuna dönmek ya da ne bileyim uyuz, popçulardan birisinin klibine hapis olup kalmak da imkan dahilinde. En son çıkanlardan sinir bir tip var Tarkan'a Tarkan'dan sonra en çok benzeyen tip ünvanı yapıştırdılar buna, ismi lazım değil. Öğrenesiye kadar unutulur gider zaten.
Yaz bitti işte. Halbuki sıcaklardan bunalmaya bile daha yeni yeni alışır olmuştum. Grip aşısı olduğumu haber aldılar kışı getirdiler kesin. Koridoru kafamda bu düşünceler ile aşıvermişim. Hızlı yürüdüğümden daha da hızlı, hızla ve saçmasapan düşünme yeteneğim de var, daha ne isterim. Dört adımlık yerde bunların geçmesi tuvalette geçecek zamanımın binbir boş fikir ile dolu geçeceğinin müjdesini verdi bana.
Banyo kapısını arkamdan kapatıp, kendimi komple biçimde kendi kendimle başbaşa bıraktıktan sonra geçirdiğim ilk 25 saniyede olan ve biteni bir sır olarak kendime saklıyorum. Şu dünya döndükçe bu sır, o banyo ile benim aramda kalacak.
Sır dolu o andan sonra sifonu çektim. Sifonu çekerken daha bir kaç gün önce çok önemli bir bücürün, "Yaz bitmeden şunu şunu da Ekim ayına yetiştireceğiz söz verdiğimiz gibi" teranesi beynimde yankılandı. Aniden sinirlendim, elim titredi, traş olurken bir yanımı kesmekten ürktüm. Elektrikli traş makinesi ile traş olacağımı hatırlayınca afyonum patladı, ürkmem geçti.
Yaz bitti ya bu yazın en güzel pop şarkıları neydi acaba diye bir liste yapayım dedim kendi kendime.
Bence bu yazın en güzel pop şarkıları şunlardı:
1 - Sertab Erener, Bu böyle
2 - Sezen Aksu, Pardon
3 - Mustafa Sandal, En Büyük Hikaye
EN fazla üç tane geliyor aklıma. Bu şarkıların kalıcı olacağını düşünüyorum, onun dışında bu sene çıkmış şarkılar unutulacak üzgünüm.
Sertab'ın şarkısı çok iyi, Pardon ise onun kadar olmasa bile iyi. Mustafa Sandal'ın şarkısı pek fazla insana ulaşamadı sanırım ama iyi şarkı olduğu gerçeğini değiştirmiyor. Adam birbirinin benzeri onca şarkıdan sonra nihayet güzel bir, romantik, usul usul, yavaş şarkıya imzasını atabildi.
Yaz bitti işte. Hayatım bir video klip olsa hangi klip gibi olsun isterdim diye düşünüyorum deminden beri. Buldum buldum buldum: Kate Bush, Cloudbusting olsun. Bugünkü gibi yağmurlu bir hava, hafif kasvetli ama hafif de olsa umutla dolu olduğu hissediliyor.

5 yorum:

  1. ve sanırım artık sonbaharda...

    YanıtlaSil
  2. HEr sonbahar gelişinde sarı sarı yapraklarlaaaa.. kuru dallar arasındaa....

    Neden şarkıdaki gibi sonbahar yaşayamıyoruz. Sarı yapraklar kuru dallar, bolca melankoli, klip gibi :)

    YanıtlaSil
  3. bozduk bozduk herşeyi ne mevsimlerin dengesi kaldı, ne insanların, ne hayatın...

    YanıtlaSil
  4. Sevgili Vladimir,
    Wilhelm Reich'ı bilirdim, Kate Bush'u çok severdim. Ve de Donald Sutherland en sevdiğim aktörlerin başında gelir... Bunların hepsini birleştiren bir klip olduğunu bilmiyordum, sayende keşfettim ve çok sevindim...
    Diğer tarafta youtube'ta klibin altında 3000 e yakın düzeyli yorum olması başka şeyler düşündürttü bana...
    Bizde koy bi klip, gelen küfretsin, diğeri anasına sövsün, konu müslümanlıktan girip ergenekondan çıksın... filan oluyor ya...
    işte bunu düşünüp sızlandım ince ince...

    teşekkürler.

    YanıtlaSil
  5. Estafurullah Abi :)

    Hepimiz birbirimizden yeni bir şey görüyor, farketmediğimiz bir şeylerden haberdar oluyoruz. İlginç klip değil mi? Bizim klipler çok dallama işi, e yorumlar da kliplere uygun oluyor bu durumda :))

    YanıtlaSil

Yorumlar