7 Eylül 2009 Pazartesi

Haberlere Dikiz

Televizyon kanallarında haber bülteni adı altında izleyiciye yutturulanlardan bir tanesi bile haber niteliğinde değil. Sanki geri zekalıların beynine nakşetmek istercesine, sunucunun okuduğu saçmalığın arkasında mütemadiyen aynı görüntünün tekrarladığı laf salatası bunlar. Salatanın olağan yolculuğu mutfakta başlayıp, masaya uğradıktan sonra, sindirim organlarından geçip tuvalette son buluyor. Bunların halka layık gördüğü salata, yolculuğunun sonuna gelmiş salata. Daha haber diye okunmadan sindirilmiş pis kokulu imalatı vatandaşın üzerine bombardıman gibi okuyor da okuyorlar. Haber diye yutturulan pisliklerden Show TV haberlerine gülüyorum, sabah saatlerinde izleyicisini saygısızca hiçe sayan programı sunan kişi kesinlikle haber bölümünden derhal ayırılıp aynı kanalda bir komedyen yapılmalı. Türkiye'de olan biten gerçek gündeme dair yanılıp da bir haber kırıntısı önüne konulacak olsa elleri ile iki yandan masayı kavrayıp "asacaksın bunlardaan beş yüztanesini bak bir daha oluyor mu?" edası ile efeleniyor. Bazı kanalların sahipleri ya da ortakları gayrimenkul alanında büyük yatırımlar yapmışlar anlaşılan aylardır satamadılar yaptıkları evleri her haber bülteninde de reklam yapılmazz ki. RTÜK bu haber görünümlü reklamları sineye çekiyor. Ne güzel. RTÜK bizi ağıza götürülen sigara ve alkollü içki şişesi görüntülerinden, yolda yürürken arka planda gözüken marka görüntülerinden korusun. Haberin ortasında gizli reklammış kim ne karışır?

Bir de haberlerin ortasında alttan yazı geçiyor, çocuk istismarcıları hadım edilsin istiyorsanız evet, hadım edilmesin diyorsanız hayır yazıp XXXX'e mesaj gönderin diyor. Bu da komisyonlu bir iş, haber bülteni vatandaşa görüşünü sorup para kazanıyor bir yandan.

Yasalarda çocuk istismarcıları ile ilgili bir düzenleme yapmak üzere heyet kuruyorlar heyetin ortaya çıkardığı fikirlerin getirdiği nokta bu, hadım etmek, eğer diploması varsa onu iptal etmek. Çok iyi düşünmüşsünüz vatandaşı ıslah etmek seçeneklerinizin arasında olmasın mesleği varsa onu da alın elinden sokağa atın, beyinsizler sürüsü.

Ben en çok türk CNN'ine gülüyorum, orijinal CNN yöneticilerinin akalına gelmeyecek biçimde magazinsel bir hale büründü.

Ya halk haber sevmiyor ya da birileri halk olan bitenden haberdar olmasın diye haber bültenlerini haberlerle ilgisi olmayan laf bombardımanına dönüştürmeyi seçiyor.

8 yorum:

  1. YILDIRIM TURKER in yazisini okudum bugun... benzer dusunceleri ifade etmis.. bu aralar ben de medyaya kafam takili geziyorum. klavyem de bana takik bu arada.. kafana saglik Vladimir ... bu arada bizim film berbat oldu. utandim sana yollamaya tesebbus edemedim haha. bu klavyede gulmek icin ha ha ha yazman gerekiyor ...

    sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. vakti zamanında bir haber merkesinde staj yapan bir arkadaşıma vakti zamanın önemli! habercilerinden biri yaptığı habere istinaden "bu haberde hiç magazisel bir yan yok, yeniden hazırla, ilgi çekici olsun" şeklinde bir açıklama getirmişti de inanamamıştık. ama gelinen nokta gösteriyor ki reyting telaşesi artık haberleri de esir almış durumda...

    YanıtlaSil
  3. valla iğreniyoruz... açmıyoruz... izlemiyoruz neredeyse diyebilirim. fotoğraf çok şaane bu arada...

    YanıtlaSil
  4. Sevgili Vlademir,
    Gerçeği eğip bükmekten haber imalatına varane değin kirlendi gazetecilik.
    Nereye kadar daha evrilecek bu durum Allah bilir...
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  5. Ben sadece bir kanala bakıyorum o da orda çalıştığımdan kaynaklanıyor. Özel kanallardan da izlediğim bir kaç film var. Ona bakarım. Haber diye birşey kalmadı. Yanlı yayınlar yapıyorlar. ben en iyisi bu konuya girmesem iyi olur çünkü çok dertliyim bu konuda. Yaramı deşti bu yazın.

    YanıtlaSil
  6. uzuun zaman oldu tv izlemeyi bırakalı.. uzun yıllar.. sadece haber dinlemek için açardım akşam işten eve gelip yemek yediğim saatlerde..
    çok uzun zaman oldu onu da bıraktım haber bulamadığımdan..

    YanıtlaSil
  7. Siz gene insaflı davranıp birkaçını yazmışsınız...
    Daha neler var neler???

    YanıtlaSil

Yorumlar