21 Temmuz 2009 Salı

Tatil Vakti

Neredeyse 140 gündür devam eden aleniyet kazanmış bir muamma var: Bir aile, en değerli varlıkları olan kızlarından en acı biçimde ayrı kalmış.


Ortalama türk ailesi evinde bir karpuzu bile kesmeden önce ve sonra mutfaktaki bankonun üzeri silinirken. Ya da daha titizlik gösterip, karpuz bir tepsi içinde kesilirken, adli tıp çalışanları otopsi yapacakları bedene bir başka cansız bedenden sperm bulaştırıyorlar.


Çok yetkili bir ağız, bir konuşmasında, "evladını kendi haline bırakırsan ya davulcuya gider ya zurnacıya" benzeri bir laf ediyor. Bu konuşmadaki evladın failleri külliyen belli cinayetin kurbanı olmamasını kesinlikle dilerdim.

Güpegündüz, İstiklal Caddesi'nde bir adamı ekmek bıçağı ile öldürüyorlar. Yanından geçenler istiflerini bozmadan telefonla konuşmaya devam ediyor. Faiileri yine külliyen belli. Bu durumun tekrarlanmaması için alınan bir önleme rastlamak ise mümkün değil.

Şu sıra dumanaltı olmaya savaş açtık.

Artık korkutucu biçimde sıklık kazanmış cinayetlerde suçlular belli: Kurbanlar. Kendilerini öldürtmeselerdi. Sen git, gündüzün hiçbir can güvenliğinin olmadığı merkezi bir caddede gez, sonra öl, iş aç başımıza. Anan baban salsın seni sokağa. Git öl. Kafanı kessinler, ailen de adalet arasın gereksiz yere. Salmasaydınız kızı sokağa, çıkmasaydınız sokağa. Otursaydınız oturduğunuz yerde.

Malesef başınıza bir şey geldiğinde sizi koruyabilecek mekanizmalar çalışmıyor.

Adli tatil başladı başlayacak. Hepimize hayırlı olsun.

8 yorum:

  1. "Her koyun kendi bacağından asılır dönemi" başladı. "Kendini öldürtmeyeceksin, başına iş açmayacaksın ve eğer bunlar olursa da kusura bakmayacaksın çünkü kabahat senin dönemi" de diyebiliriz bunun adına...

    YanıtlaSil
  2. mesela bak şimdi sen kalktın böyle bir yazı yazdın. olur da başına bişi gelirse sen kendin kaşınmış oluyorsun demedi deme. ateş olmayan yerden duman çıkmaz ama değil mi. koyun ol, edebinle otur, eğ önüne kafanı yaşa mis gibi. bana dokunmayan yılan bin yaşasın misali...

    YanıtlaSil
  3. konu hakkında yorum bile yazamıyoruz korkumuzdan!bunun altında çok büyükler var mış!öyle dediler,ya yorum yazınca gelip bizimde kafamızı keserlerse ne olacak!:)

    YanıtlaSil
  4. Burası Vladimir'in blogu olmasaydı sanırım küfür etmeyi ayda yılda bir yapan ben.. o davulcunun o tokmağını.. ile başlayıp devam eden.. bir şeyler derdim.. o bir şeyler o babanın isyanının yanına ne yakışırdı ne de o kadar "haklı" olurdu.. diğer ölümlere gelince.. ben artık korkuyorum.. ötesi var mı Vladimir? yayınlama bence:)

    YanıtlaSil
  5. adli tatil mi başladı? Tühhhhh!

    YanıtlaSil
  6. O haberi dün izleyince yuh be artık dedim.

    Evde oturmamız gerekiyor. Sokağa çıkmayın yoksa suçlu direk biz oluruz. Adli tatil başlayacağına göre en iyisi gözlük takıp, kulaklarımızı tıkamak. Birde bayanlar lütfen kapalı, erkekler lütfen uzun pantolon giyin. Yaşamak istiyorsanız.

    YanıtlaSil
  7. ben kendimden geçtim henüz doğmamış çocuklarım(ız) için korkuyorum. insanın geleceğine umutla bakamaması çok fena. nasıl bir yere dönüştü burası ya? :( her şeyden sadece kendimiz suçluyuz değil mi? :((

    YanıtlaSil
  8. hiç bir ailenin kaldıramayacağı kadar ağır bir yük yüreklerinde kızlarının çöp konteynırından çıkmış başı..
    ama hiç bir insanın aslında içine sindirmeyeceği kadar ağır ve vicdansızca düşünen "kızına sahip çıksaydın" zihniyetli insanların arasında yaşıyorlar..
    korkarım acım duygumuzu ve vicdanımızı tamamen yitirdik artık dinimize göre yaşamayı ilke haline getirmeye çalışırken birileri..

    YanıtlaSil

Yorumlar