21 Temmuz 2009 Salı

Bilir Kişiler, En İyisini Bilirler

Bu ülkede genç bir kız tecavüze uğradığında, tecavüzün onun ruhunda nasıl derin yaralar açtığına ve bu olayın onu nasıl sarstığına dair konuyu iyi bilen kişileri ikna etmesi gerekiyor.

Diyelim tecavüze uğradığınız, birisinin teninizi kullanıp vahşice orgazma ulaştığı, insanlık dışı o anı size yaşatmasından ötürü kırılıp, örselendiğiniz, insanlara güveninizin sarsıldığına dair diğer insanları ikna etmeniz çok güç. Değil mi ki genç bir kızın, vücudu yaşlı bir erkeğin zevk objesine dönüştürüldüğünde bilirkişiler bile kızın geçirtdiği psikolojik travmaya dair fikir sahibi olmakta zorlanıyorlar. Sonradan heyetler oluşturuluyor, bilirkişilerin biri gidiyor biri geliyor. Perişan hali o genç kızın bilirkişilerin ancak üçte birini ikna edebiliyor.

Size ait bir alana bir yabancının izniniz olmadan girmesi, sizin olana eliniz uzatmasının sizi etkilememesi bekleniyor sizlerden.

Çok adi bir cümle vardır onu kullanacağım: "Tecavüz kaçınılmazsa zevk almaya bakın". Bu ülkede bu cümle sıklıkla kullanılıp, her bir kullanışışında sanki çok zeki bir kelam duymuşçasına nüfusun bir bölümü kahkahalarla gülüyorsa, ey ileride tecavüze uğrayacak olan türk genci, türk kadını, türk erkeği, hiç şansınız yok. Bu denli adi bir lafa gülüyorlarsa eğer vardır bir sebebi.



5 yorum:

  1. Bir toplum "Tecavüz kaçınılmazsa zevk almaya bakın" gibi bir lafı zeka emaresi olarak görüyorsa üstüne üstlük bu lafa gülüyorsa söylenebilecek birşey kalmış mıdır bilemiyorum. İçinde tecavüz lafı geçen bir espri olabilir mi? İğreniyorum bu cümleden.

    YanıtlaSil
  2. ay çok korkunç ya. böylesi kötü bir duruma maruz kalıp da sonra kendini savunmak zorunda bırakılmak bile başlıbaşına kötü zaten. tecavüze uğramamış kişilerin bunu anlaması çok da mümkün değildir bana göre. bir de şöyle bir taraf var. ya mağdur çok güçlü bir insansa. bilmiyorum mümkün müdür ama ya destek görmeden kendiliğinden atlatabilecek güçlü bir yapıya sahipse? o zaman suçlu suçsuz mu sayılacak??

    YanıtlaSil
  3. Şimdi düşünüyorumda, istemediğim halde birinin benim vucudumu istifade etmesi yada tecavüz etmesi sonra ben kalkıp bilir kişilere ikna edecem. Akıl var mantık var, ruhen, psikoljik olarak tabi çöker.
    "tecavüz kaçınılmazsa zevk almaya bakın" ahlaksızılık.....

    YanıtlaSil
  4. ben de hep o cümleyi insanların nasıl rahatlıkla kullandıklarını ve güldüklerine hayret ettim yıllardır.. ama nuri alçonun tecavüz sahneleriyle tahrik olarak büyümüş bir toplum olduğumuzu düşününce fazla söze gerek kalmıyor..

    YanıtlaSil
  5. şu tokat gibi röportajı okumuş muydun vladimir?

    http://ad.vu/ipbd

    YanıtlaSil

Yorumlar