15 Haziran 2009 Pazartesi

Beraber Yürüdük Biz Bu Yollarda

Eskiden yürüdük, çok doğru, ama artık yürüyemeyeceğiz. Çünkü, yasaklar var aramızda. Gördüğün gibi tabela sadece iki erkeğin yanyana gitmesine izin veriyor. Biliyor musun ben bir yasaktan bir de fareden korkarım şu hayatta. Bundan böyle birimiz yoldan, diğerimiz kenardan veya üç adım geriden ancak öyle yürüyebiliriz. Aramıza tretuarlar girdi, tretuar deyip geçme kaç tretuar bir araya gelince çin seddi ediyor haberin var mı?

Artık başlıktaki mısra da hoş bir name olarak kalsın dudaklarımızda. Ben kendi dökük, gri tretuarımdan sen de sizin mahallenin sakin ve pembe taşlı kaldırımlarından ayrı yollardan karışalım İzmir'in ışıklı göklerine, Bostanlı sahillerinin terkedilmiş kuytularında yankılansın şarkımız fısıltı kıvamında, pek işitilmeden, inceden inceye.



10 yorum:

  1. Bu saçmalıkların bir sınırı var mıdır merak içerisindeyim.

    YanıtlaSil
  2. beraber yürümesi yasaklanan kişi de bir hatun kişisi yalnız. iki erkek birlikte yürüyebilir yani. 3. kişi kadın ise bu beraberlik bozulur :) bunu ak partili ay pardon (!) akp li bir büyükşehir belediyesi yasaklamış olmalı :)))

    YanıtlaSil
  3. inceden, asıl niyet mi çizilmiş nedir? kadınlar hiç çıkmasın daha iyi gibisinden açıklamalar da çıkar bir kaç cin fikirliden.

    YanıtlaSil
  4. Yazilar Türkce olmasa, Irandan, Pakistandan falan bir levha zannedecektim ama ne yazikki degilmis:))
    Yakinda soluk almamizda yasaklanirsa hic sasmam:))

    YanıtlaSil
  5. ilk defa böyle birşey gördüm :/ amacı neki bunun dar bi yol mu ? tek şeritli falan mı ? büyük araç mı geçiyor nedir mantıklı bi açıklaması bi sebebi olabilmesi lazım herhalde gerçi böyle birşeyin nasıl mantıklı gerekçesi olur bilemiyorum da hakkaten yuhmuş yani.
    yasaklanacak tek şey yasaklamak olmalı bunu bilir bunu söylerim de kim duyar meçhul :/

    YanıtlaSil
  6. şaka gibi yaaaaa :))
    peki beraber yürününce ne oluyormuş onu merak ettm ben şimdi nasıl gidecek bu merakım...

    YanıtlaSil
  7. abi şimdi adamlar haklı bi sefer...
    park gibi bi yerde, etraf çayır çimen, ağaçaltı... iki tane adam yürürken yanlarında kadının ne işi var? iki adamla bi kadını siz bi ağacın altına girerken görseniz ne dersiniz? olmaz efenim. olmaaaaz.çiz adamlardan birinin üstünü... kadınla adam girerlerse olur diycem ama bunlarda benim üstümü çizecek yakında. konuşmuyom ben ya. zaten aklıma bişi geldi alakasız. dananın birine türban taksak bu bir tür-bandana olur mu?

    YanıtlaSil
  8. İnanamıyorum şok içindeyim. şaka gibi. iki erkek yanyana, kız olmaz yok canım bunlar iyice abartmışlar.
    ben şimdi şey düşündüm yakında bizleri eve kapatırlar bunlar.
    üzüldüm tek bir şey var o zaman hasret kalacaksınız sokak da bayan görmeye :)))

    YanıtlaSil
  9. Sevgili Arkadaşlar;

    AYdan Atlayan Kedi, Bu saçmalıkların sonu gelmeyecek giderek daha tahammül edilemez katlanılamaz hale gelecek diye düşünüyorum. Bir yere kadar.. Sonra mantık galip gelebilir. Bir ihtimal..

    Çınar,
    Kesinlikle haklısı.. Parti isimlerinin kısaltmasının nasıl okunacağına dair toplumda 50 yılı aşkın bir süre içinde oluşmuş bir gelenek var buna öre nasıl MeHePe, CeHePe, DeSePe diyorsak AKePe diyoruz. AKlanmak için edepsizliğe ihtiyaç duyanlar önce aklansınlar da aklık iddiasında bulunsunlar. İnsanlar valizle para sokuyor Türkiye'ye - neyin bedeli _ farkedilmesin istiyorlar. Yok Ya!!!

    Arzu Pınar,

    Hesaplanan kötü senaryolardan biri de o zannediyorum. :((

    Belgin,

    Yazılar bizden zihniyet külliyen oradan. İnsanlığa aykırı niyetler tabelalarda karşımıza çıkıyor. Allahım koru bizi insanlığını kaybetmiş kullarından..

    SananaAki,

    Mantığını kavramak çok güç. Ama keyfi yasaklarla insanları koyun sürüsüne döndürmeyi hedefleyen bir zihniyetin ürünü olduğu kesin..

    Beenmaya,

    Beeraber yürününce bir şey olmadığını biliyoruz. AMa bunların beraber yüründüğünde ne olacağına dair nasıl sapık hisleri olduğunu bilmiyoruz. Ancak geçtiğimiz aylarda bir bankta kız arkadaşı ile oturan yirmili yaşlarının başındaki gencin sapık bir dini bütün manyak tarafından kurşunlanıp öldürüldüğünü biliyoruz. Şort giymiş bir sporcu gencin müsabaka için geldiğ kentte kafatasını deldiklerini biliyoruz.
    Radyo'ya DJ arkadaşını ziyarete giden kızın gözü önünde erkek arkadaşının tartaklanıp kızın korkudan camdan atladığını ve sedye ile acile giderken 5 yerinden namus uğruna bıçaklandığını sıcağı sıcağına biliyoruz. Bu pisliklere kimse dur demeyecek. Şaka gibi ama hayatımız günden güne kararıyor.

    Ege mavisi,

    İlk anda güldürse de hemen ardından sinirlendirdi beni...

    Abi,

    Dana'yı bandanalasak da mı namusunu korusak bandanalamadan mı bilemeyeceğim ama kırsal kesimde dişi eşeklerin köyün erkek nüfusunun gözünde cinsel anlamda cazibelerini koruduğu bir ülkede yaşadığı bir ülkede olduğumuzu biliyorum.

    Neslihan,

    Aslında durum çok vahim. Bir hayvaoğluhayvanın teki tabela dikip insanlara onla yürüme buna yürü dercesine direktif verebiliyor.Korkunç, şok edici, rezilce.

    YanıtlaSil

Yorumlar